Zomers weekend

De maand augustus sluiten we af met een zomers weekend. Beter kan niet! We gaan vast met z’n allen naar buiten om te fietsen, te wandelen, een stedentrip te maken, tuinieren of om op een terrasje te genieten van een drankje en de omgeving. Kies je voor het laatste dan loop je het risico om onderstaande tekst tegen te komen.

Het is ook heerlijk om thuis te blijven en in je eigen tuin te zitten handwerken. Wat je ook gaat doen, geniet van deze fijne warme dagen.

Ik heb voor vandaag een familie uitstapje geregeld. Zo meteen stappen we met z’n allen op de Pannenkoekenboot.

18 gedachten over “Zomers weekend

 1. Dat is heel gezellig op de Pannenkoeken boot. Hier hebben wij eens Sinterklaas op gevierd en hij kwam nog echt ook. Leuke herinneringen aan…

 2. Prachtig weer was het voor de rondvaart, erg warm om binnen de pannenkoek op te eten, ontzettend gezellig dat iedereen er was (19 personen), in één woord een geslaagde avond!
  Bovenstaande foto’s heb ik gemaakt bij Fort Vuren: http://www.wff.nl/

 3. Bijna was ik er toe gekomen om al richting keukenkastje te gaan en de voorrraad inspecteren op pannenkoekeningredienten .
  Toch maar niet dus . Wel lekker zo af en toe een goudgebakkenpannenkoek . Een familie uitstapje is leuk te organiseren en al varende aan de pannenkoeken , dan kan het toch niet anders of iedereen moet wel genieten !
  Voor vandaag allen een fijne zondag !

 4. wat een leuk idee, en dat het weer ook zo meewerkte, Je moet hebben genoten, De postern en het fotootje zijn enig

 5. Wat een heerlijk dag gisteren. Wij zaten heerlijk in de duinen aan een ven te eten.
  Wat een grappig bordje !

 6. Veel plezier met zijn allen ,ik ga eindelijk de tuin van mijn eigen huisje doen….heerlijk!

 7. Voor mij vandaag geen uitstapje ondanks dat het waarschijnlijk een van de laatste dagen zal zijn met zulk mooi weer. De heren thuis gaan wel met de boot weg. Ik mag straks aan het werk de verzorging gaat gewoon door. En wat betreft pannenkoeken bakken. Sommige mensen gooien na elke pannenkoek het spekpannetje weg. Ik weet niet of ze nu een hekel had aan het afwassen of dat het pannetje niet goed was. Maar volgens mijn zonen doet dat iemand die jullie ook goed kennen. Zo,tante Elma leg dit maar eens uit. Iedereen een zonnige dag gewens. Hilda

 8. Nou hier kan ik niet onderuit om het te vertellen.
  De zonen van Hilda had ik uit school gehaald en hun beloofd dat ze zelf pannenkoeken mochten bakken.
  Het was stralend weer dus het bakfeest zou buiten gebeuren. Ik had nog twee electrische plaatjes, daar kon het mooi op. In de kelder had ik nog een voorraad kleine koekenpannetjes die goed pasten op de plaatjes. Maar het bakken wilde maar niet lukken, alles bakte aan en de jongens kregen geen pannekoek heel uit de pan. Dus pannen werden met pannekoek en al in de container gegooid. Toen maar de goeie pannen uit de keuken gehaald en toen lukte het wel. Wat hebben ze gesmuld.
  Deze koekenpannetjes hadden wij in Italie gekregen. Na diepvries Kokkels naar Italië te hebben gebracht was de retourvracht steel- en koekenpannetjes van het merk hutsefluts. Wij waren een beetje laat en er was nog één man op het bedrijf aanwezig, als wij hielpen werd er nog geladen, anders moesten wij tot de volgende dag wachten. En als dank kregen wij een stapel koekenpannen in alle maten.
  Zo Hilda, dat weten ze nu. Het was hier ook een prachtige zonnige dag en ik heb buiten zitten haken. Nieuwe bandjes om de kantklosjes in te parkeren als ze even niet gebruikt worden in mijn grote werkstuk voor de textieldagen op 6 en 7 september in de borg Verhildersum.
  Elma

 9. Berthi, wat leuk deze link. Ik wás gisteren in Arnhem in het Openlucht museum en de tentoonstelling van Merkwaardig. En ik heb ook een stukje meegenomen van deze levende standbeelden. Maar het was heel erg druk dus mijn foto’s lukten niet zo best.
  Een leuk verhaal van Elma :-))

 10. Nog een verlaat berichtje over pannenkoeken.Je schreef het toen nog met 1 n. Mijn moeder heeft nooit een poezie-album als tiener gehad.Dit heeft ze altijd heel jammer gevonden. Mijn zus besloot daarom haar een te geven voor haar 60e verjaardag met gedichten erin van de hele familie. Voor mijn oudste zoon (toen 6 jaar) heb ik het volgende gedicht gemaakt.
  Lieve Oma
  Mijn oma woont in Emmen.
  Dicht bij de dierentuin en Aquarena, waar je fijn kunt zwemmen.
  Samen met opa met zijn grote oorlellen,
  waar je zo heerlijk aan kunt bellen.
  Dan begint hij te brommen,
  en zegt “Ik goa moar uns kiek’n bie mien blomm’n.
  “Jonk toch”zegt oma,”loat opa met rust!”
  en vraagt dan aan mij, wat ik het liefste lust.
  “PANNEKOEKEN!”loep ik dan, “met stloop!”
  “En liefst een hele hoop.
  Kun je dan ook gelijk bakken voor morgen?.
  Ze komen wel op. Daar zal wel voor zorgen”.
  Wanneer we weer naar huis toe gaan,
  kijk ik oma nog eens aan.
  Met een grote schaal op mijn schoot,
  voel ik me sterk en groot.
  In die tijd kon Raymond de r nog niet zeggen.
  Groetjes Hilda

 11. Ik klik de link aan om op m’n gemak te kijken en wat is de eerste foto die ik zie?….. pannenkoekenbakker :-))
  Hilda, dat is echt een album amicorum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *