Een kleurrijke lamp

Als handwerken in je zit, dan blijf je dat doen. Leeftijd maakt niet uit. Kijk naar deze dame; zodra zij ’s ochtends wakker wordt, zit ze al op de rand van haar bed te breien. De lamp krijgt de eer om al deze breiwerkjes/randjes om zich heen te hebben.

22 gedachten over “Een kleurrijke lamp

 1. Dat is mooi toch! hopelijk hangt er niets tegen een lamp aan als die aan is, ivm.brandgevaar.

 2. Berthi, deze dame haakt niet maar is elke dag aan het breien. Ze zet een paar steken op en gaat dan breien, er vallen ook wel eens een paar steken en ze gaat gewoon verder. Deze dame woont in een verpleeghuis en kan alles niet meer zo goed onthouden. Alleen toen de foto gemaakt werd en het verhaal verteld van Ankie King over de BOOMTRUITJES uit Australië begreep ze het goed. Ze verteld nu dat de foto van haar breiwerk naar Australië gaat en is blij als je belangstelling voor haar breiwerk toont.
  Elma

 3. wat een manier om bezig te blijven. Ergens heeft het iets trietst,maar als ze zich nog zo bezig kan houden is het fijn, Ik ken do een situatie van mijn moeder en had het er in het begin erg moeilijk mee, maar dan ga je realistischer denken en krijgt het ook weer een plaatsje

 4. Fijn dat ze op deze manier nog bezig kan zijn. Ik vraag me dan af hoe ik zelf zal zijn als ik ouder ben.

 5. Het is toch geweldig,wanneer je geestelijk aftakelt,je toch nog zoveel voldoening hebt in je passie.Deze blijkt niet onderhevig aan verval.Je wordt vrijer en geeft er zo je eigen uitdrukking aan.

 6. Ontroerend. En de lamp krijgt zo een bijzondere taak en een bovenaardse schoonheid. Trots te kunnen zijn op je breiwerk, en er zoveel passie insteken, daar kunnen de “jonkies” nog wat van leren!

 7. Het heeft iets moois, als je bijna alles vergeet, dat je dan toch nog met iets bezig kan zijn. Bij het zien van deze foto denk ik ook aan mijn moeder, 82 jaar en nog glashelder, gister leerde ze mij nog even hoe ik de draadjes van haakwerk af moet hechten(dat zij vervolgens heeft gedaan!!)

 8. LIEFFF !!!
  Ik moet dit idee onthouden voor als ik zo oud mag worden.
  Vast een mooie lamp/kapstok uitzoeken.
  En dit meen ik serieus !!

 9. En dan te bedenken dat ik op 42 jarige leeftijd stopte met handwerken. Gelukkig heb ik het nu na 6 jaar (dankzij het web-log gebeuren) weer opgepakt en hoop het ook nog jaren te mogen doen.

 10. Hopelijk kan ze het nog heel lang doen,want het geeft toch een invulling van een dag,die zonder haar handwerken wel eens heel lang zou kunnen duren.

 11. Een ontroerende foto.
  Vooral na je uitleg Elma!! Zo zie je maar, wat je jong leert vergeet je niet zo snel.
  Ook mijn schoonmoeder heeft problemen met onthouden. Vanmorgen, gisteren, het is allemaal weg. Maar van haar jeugd… Ja Berthi ik ga dat eens allemaal opschrijven. Beter nog: met een cassetterecorder opnemen!

 12. Ik vind het een ontroerende foto. De drang om creatief bezig te zijn blijft dus kennelijk lang aanwezig en de lamp zou zo in een textiele expositie kunnen.

 13. Ik word hier ook stil van. Ik hoop dat deze vrouw nog met plezier bezig is. De versierde lamp: mooi en ontroerend.

 14. Mooie warme reacties van jullie. Ik hoop dat deze dame de foto’s te zien krijgt en dat ze heel trots op zichzelf zal zijn.

 15. Well the photo came all the way to australia , it is lovely to see that you are never too old to have a passion.

 16. Wat een geweldige foto!!! Wat fijn dat deze mevrouw nog op haar eigen manier plezier heeft van het handwerken.Die lamp is super.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *