Marius van Dokkum

Manlief ging het afgelopen weekend met Thijmen naar een schaaktoernooi. Tussen de partijen door benutte manlief zijn tijd om inkopen te doen. Terwijl hij zomaar langs een etalage liep viel zijn oog op de tekst: Engelse postbodeschoenen! Het kon niet anders of dit moesten dé ideale wandel- loopschoenen zijn. Als een blok viel hij ervoor. Mijn ‘enthousiaste’ reactie laat ik liever achterwege!

Onze eigen TNT-bezorger, vast met perfecte loopschoenen aan zijn voeten, wierp de mooie kaart Liefde vergaat niet van Marius van Dokkum in de brievenbus. De kaart had een lange weg afgelegd, en het was Elma die voor deze lange reis zorgde.

Marius van Dokkum (Andijk, 1957) volgde zijn opleiding aan de Christelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Kampen, met als hoofdvak illustratie. Na de academie vestigde hij zich in Apeldoorn, waar hij werkzaam is als schilder, tekenaar en illustrator. Zijn schilderijen bestaan uit portretten, landschappen, stillevens en vrije ontwerpen. In de wintermaanden als er te weinig daglicht is om te schilderen, maakt hij zijn eigen (kinder)boeken.

Het slapende Lappenkerkje is erg grappig.

33 gedachten over “Marius van Dokkum

 1. Erg leuk om kennis te maken met Marius van Dokkum via de leuke kaart die je stuurde! De vrije ontwerpen spreken mij het meeste aan, en de humoristische illustraties van opa Jan!

 2. Elma wat leuk! Heel leuk dat Marius van Dokkum zoiets maakt, dan ben ik toch wel benieuwd waar de inspiratie vandaan komt om nu net dit te maken.

 3. Dag Berthi Ik heb een krantenknipsel in mijn bewaarmap over Marius van Dokkum. Door dit log werd ik daar aan herinnerd. En laat er nu aug. en sept. een expositie zijn in Ugchelen. Ik heb al even zitten genieten bij het bekijken van z’n website.
  Hoop dat de schoenen lekker lopen. Wat voor kleur is het eigenlijk, brons?

 4. De foto van de schoenen prachtig genomen. Die zullen zeker lekker lopen. Ik geef hem groot gelijk postbodeschoenen moeten lekker lopen.
  Die kaarten ik heb de site bekeken In een woord Prachtig…

 5. @willy, gemeleerd; bruin/bronskleurige schoenen. Echte postbodeschoenen!:-))
  Ha leuk, jij gaat dus naar zijn expositie! Dat gaat een gezellig dagje worden!
  @José, door de dikke zool lopen ze perfect!

 6. heerlijk dat vergenoegde stel op hun bankje. en al de details werken mee aan het oproepen van de tevreden sfeer (ondanks het verval)

 7. Het is echt een stilleven de schoenen van je manlief.
  De site van Marius van Dokkum is geweldig.

 8. Via de kaart van Elma en het logje van Berthi naar de site van Marius van Dokkum.
  Dat boekje van opa Jan lijkt me een leuk (sinterklaas)cadeautje voor een van de kleinkinderen.

 9. Berthi wat heb ik gelachen om het schoenenverhaal en jouw reactie vooral. Ze hebben iets en eigenlijk vind ik ze heel erg mooi door het leven dat ik erachter zie. Ik heb het werk van Marius bekeken en er zitten erg leuke en mooie dingen tussen. De twee peren vind ik geweldig, of ze nu ziek zijn of niet en de boekjes over opa Jan lijken me een enig cadeau voor onze kleinzoon van zijn eigen opa Jan.

 10. wat een leuke schoenen, en nu maar wandelen, kijk even bij Dijn dan heb je een hele mooie, en lange afstanden toe de kaart is enig ga gauw naar de site

 11. Berthi, ik moet die van mij altijd mee op SLEEPtouw nemen als hij iets nieuws nodig heeft. Jouw DH koopt ze tenminste zélf. Dus…. wees blij!!
  Wel lekker die 2 op dat bankje. Huisnummer 65 niet voor niets denk ik zo!

 12. That is a lovely painting the image tells of happy ever after, it is so sweet

 13. Wat een leuke link weer! Wat een geestige schilderijen maakt Marius van Dokkum! Zoveel dat ik niet eens kan zeggen welke ik de leukste vind. De mannenhuishouding, de lachende pantoffels, de landbouwer, de oudjes met hun pc, het weerpraatje, de geplakte band of de vulniszak, allemaal mooi en leuk!
  Berthi, ik vind de postbodeschoenen een perfecte keuze van je man. Ze zullen waarschijnlijk perfect zijn voor de voeten en ze zien er (in mijn ogen tenminste) best wel leuk uit.

 14. Berthi deze stevige stappers voor Peter vragen om een paar eigengebreide sokken.
  Zijn ze er ook niet voor de vrouwelijke postbode?
  Dan kunnen jullie samen nog heel wat tentoonstellingen en museums bezoeken.
  Elma

 15. Geweldige schilder met heel veel humor,ben naar een tentoonstelling geweest van hem samen met een beeldhouwe Sikko de Vries in het prachtige kerkje Wierum in het hoge noorden van Friesland.

 16. Zijn we niet altijd stiekem een beetje jaloers op de mannen die van die heerlijke draagbare loop schoenen kunnen dragen/kopen.
  IKKE wel !!!!
  Mooie en leuke kunst en een énige kaart.

 17. Het heeft wel wat weg van Jopie Huisman, die trouwens ook prachtig gedetailleerd een schilderij van breiwerk heeft gemaakt(ik dacht zelfs sokken). Ik heb ook even op de website gekeken en er zitten erg mooie en grappige werken bij van Marius van Dokkum. Ik had nog nooit van hem gehoord.

 18. Mijn eerste reactie was; dat gezellige stel op de bank heb ik eerder gezien maar waar ook alweer. Maar toen ik las dat de kaart van Elma afkomstig was wist ik het weer. Toen ze mij de kaart liet zien wist ik meteen; die gaat naar Berthi.
  Marius van Dokkum maakt leuke prenten. En die schoenen van de postbode lijken me nogal zwaar aan de voeten.

 19. Hebben jullie wel gezien dat de vrouw op het bankje bij de teen is begonnen met de sok te breien. Zou ze dat patroon ook van internet gehaald hebben.
  Elma

 20. Het zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar ik zie geen breinaalden. Jullie wel? Is zij wel aan het breien???

 21. @Corrie, zal ik je wat vertellen? Manlief kocht deze postbodeschoenen afgelopen zaterdag in Tilburg en ik keek met verbazing naar de schoenen toen hij zondagavond thuis kwam!
  Nu wilde ik daar een log over maken en zocht me rot naar de schoenen die op de deurmat ‘waren’ neergezet. Het hele huis zocht ik af, maar geen postbodeschoenen. Uiteindelijk manlief lastig gevallen op zijn werk, en… jawel hij had ze aan!!!:-)
  Ze lopen heerlijk, volgens manlief!:-) Dus, toch een goede koop!
  @basje, doe ik!
  @ine, 65 jaar getrouwd? Of zijn ze daar nog te jong voor?
  @Ankie King, precies!
  @Elma, zijn er in Engeland vrouwelijke postbodes? Of alleen in Nederland?
  De sokken voor manlief moet ik nog breien!:-)
  @Elza, leuk dat jij naar een tentoonstelling bent geweest!
  @mm, leuke wandelschoenen voor vrouwen zijn er niet. Manlief wil dat ik een paar goede en mooie wandelschoenen koop. Tot nu toe heb ik ze niet gevonden!
  @Jenny, ik weet niet of Jopie Huisman sokken heef geschilderd, maar het zou me niet verbazen. Hij heeft verschillende kledingstukken geschilderd zoals een roodbaaien hemd. Erg mooi.
  http://www.jopiehuismanmuseum.nl/
  @margriet, de zwaarte van de schoenen schijnt reuze mee te vallen.
  @Elma, dat was me opgevallen!
  @eva.b, ik heb de kaart erbij gepakt, en daarop zie je heel subtiel de breinaalden.

 22. Oh, Berthi, ha,ha,ha, ook dit is weer lachen, jij maar zoeken en manlief had ze áán naar zijn werk!! Enig!

 23. Nouuuu een beetje schoenzwart en ze zijn weer als nieuw. Ik zie deze schoenen liever dan van die moderne liflaf-schoenen 🙂 en … liever een man die een eigen smaak heeft dan iemand die z’n smaak laat voorschrijven 😉

 24. @boomkruiper, manlief heeft deze schoenen al de hele week aan! Wie had dat gedacht? De schoenen vallen niet op, want niemand heeft er iets over gezegd, of… durven ze er niets over te zeggen?:-)

 25. O,wat leuk Berthi,ik heb dezelfde kaart gekocht tijdens de midweek met de Quiltclub,zie mijn log op 24 april..ik vond die kaart zo prachtig,als je zo samen oud mag worden,heerlijk toch?Maar ook zijn modernere werk is mooi,ik ga gauw op zijn website kijken!

 26. O,en die schoenen,gaat gewoon weer over hoor!Manlief heeft ook eens schoenen gekocht die ik helemaal niet zag zitten,niet op reageren verder….

 27. heel erg mooi gemaakt
  ik heb ook een schilderij gekocht. ik de winkel zeiden ze dat het ‘echte liefde’ hete.
  heel mooi geschildert

 28. Die schoenen droegen onze leraren vroeger op school. Konden ze jaren mee doen

 29. @Martha, het zijn oerdegelijke schoenen en door de dikke zolen lopen ze erg fijn, heb ik me laten vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *