Gevarieerde textielkunst


Frederike: ‘We zagen werk van Catherine Beaucourt in het kasteel-museum van Gordes, Vaucluse/Provence. Ze gebruikt in haar schilderijen textiel, waaronder kant en weefwerk. Erg interessant.
Enfin, dit kun je ook met oude stukjes textiel doen, al zullen er mensen bij zijn die dit een vorm van heiligschennis zullen vinden.’

Ook in ons eigen land kunnen we genieten van gevarieerde textielkunst, en wel in het kerkje van Oosterland waar textielgroep Steek Plus op uitnodiging van de Stichting Culturele Kring Wieringen exposeert.

‘Steken’ en textiele materialen vormen voor de groepsleden de basis van het meeste werk. Daarnaast wordt ook veelvuldig gebruikgemaakt van andere technieken en andere materialen, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, tyvek en polyestervliezen. Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties.

De expositie is tot en met 9 september 2008 dagelijks (behalve maandag, met uitzondering van 8 september) te bezichtigen van 13.30 – 16.30 uur in de Michaëlskerk, Poststeeg 3, 1779 AL te Oosterland (Den Oever).

15 gedachten over “Gevarieerde textielkunst

 1. Deze vorm van textielkunst die ik erg knap en mooi vind,daar ben ik zelf niet aan toe.
  Ik houd mij maar aan het overbrengen en aanleren van de techniek waar ik nog elke dag van geniet.
  Elma

 2. @Elma, toch ben ik ervan overtuigd dat jij deze textielkunst onder de knie kunt krijgen, als je daar de tijd voor had. Je hebt het nu al druk genoeg met handwerklessen geven, dat uiteraard veel voldoening en gezelligheid geeft. Een mens kan niet alles!
  Ik vind deze vorm van textielkunst heel bijzonder en knap. Niet alles spreekt me aan, maar dat doet niets af aan de deskundigheid en de kennis van de maakster/maker.

 3. Gordes, een prachtige plaats en een prachtige omgeving. Als ik op de link klik krijg ik meteen heimwee.

 4. Eerlijk gezegd ben ik toch meer van het klassieke .
  Dat heb je zo als jezelf al bij de klassieke categorie hoort . . . !

 5. Als er geen experimenterende handwerksters waren, dan was er geen vernieuwing. Alle technieken waren ooit experimenteel. Dus hoera voor de durvers, de over-de-grenzen-kijkers, de voorlopers.

 6. Ik denk altijd:
  “Laat iedereen maar lekker kreatief zijn op zijn/haar manier”!!!

 7. Leuk, om Catherine haar werk op je weblog te zien, Berthi. Wat me na onze vakantie verraste was, dat in de landenstand van Frankrijk op het OIDFA-congres in Groningen, juli jl. een ‘sculpture’ met vele gekloste handjes van deze kunstenaar stond. Helaas zonder vermelding van haar naam.
  En ja, Gordes en omgeving is wonderschoon!

 8. @Frederike, dat is nu erg jammer. De naam van de kunstenaar hoort vermeld te worden. Ere wie ere toekomt.

 9. Hallo lieve mensen,
  Zelf heb ik het genoegen gehad om Catherine Beaucourt voor de eerste keer te ontmoeten op haar tentoonstelling hier in Antwerpen enkele jaren geleden. Heb van haar toen een Sculpture gekocht nml: “BEATRIJS VAN NAZARETH” (BEL). Voor ons verlof waren mijn man en ik naar de Provence gereden en hebben we vanuit Saint Rémy een trip gamaakt naar Gordes en MURS waar Catherine woont. Zij was heel blij met ons bezoek en vond het heel leuk dat we samen konden praten over haar werk en over kunst. We hadden ook het genoegen om haar atelier(aan huis) te bezoeken. Catherine woont daar heel mooi. Ik geef hier voor diegenen die graag haar werk willen bewonderen haar web adres: http://www.catherine-beaucourt.eu
  Haar andere gegevens:
  Adres: ‘Les Beylons’
  MURS
  84220 Gordes – Vaucluse
  France
  Tel: +33(0)490726196
  E-mail: jpbeaucourt@skydsl.de
  Lieve groeten,
  Thilda

 10. @Thilda, dank je voor je leuke reactie op deze log. Als de kans zich voordoet, wil ik heel graag kennismaken met Catherine en haar werk.

 11. Je suis Catherine Beaucourt et j’aimerais bien savoir qui vous êtes…Nous sommes-nous déjà rencontrées? Où…Merci. C.B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *