Mooi dat het broekje nog aan deze Chinese kinderlaarsjes zit. Meestal wordt het broekje voor de verkoop eraf geknipt. Jammer, de originaliteit is dan weg. Het broekje is aan de achterkant open, en dat bleef/blijft zo tot het kind zindelijk was/is. De laarsjes hielden de voetjes warm en het broekje eraan vast zorgde ervoor dat de laarsjes niet uitfloepten. Zeer handig omdat het kind in een draagdoek werd gedragen.
Er is veel aandacht besteed aan het borduurwerk dat met name in platsteek is uitgevoerd. Tevens is draadopnaaien een geliefde versiering. De zooltjes zijn mooi doorgepit/gequilt. Soms kun je oude laarsjes kopen met redelijk nieuwe zooltjes eronder. Reden hiervoor is, dat de zooltjes vrij snel versleten waren.
De symboliek blijft altijd een belangrijke rol spelen. Op deze laarsjes zie je de mooie lotusbloem geborduurd. De lotus is symbool voor zuiverheid en reinheid. Tevens symbool van de zomer en vruchtbaarheid.
Wat een prachtig borduurwerk !
En alle steekjes zo mooi gemaakt , heel gelijk .
Zou het uit de hand zijn geborduurd , of in een ring gespannen ?
Stiekem vraag ik me af hoeveel schappen je chinese handwerkspullenkast heeft . . .
Altijd de vrolijke kleuren .
En zeker mooi dat het in originele staat is .
Maar weer dank , dat je je kast even hebt geopend en er opnieuw iets heel moois hebt uitgehaald .
Foto maken en verhaal erbij .
Je zult al heel wat routine hebben , maar het neemt toch tijd .
En fijn zo vroeg in de avond , wel verstandig zo . Ik denk dat dit je best zal bevallen . Dan wens ik je nog een heel gezellige voortzetting van de avond !
Tijdens het kijken naar de sluiting van de spelen heb ik ook aan symbolen zitten denken . En het kleine lotusschaaltje dat ik eens kocht , het is zo mooi .
Toch altijd weer mooi die felle kleurtjes. Zappend langs de afsluiting van de Spelen zag ik een zangeres in een jurk met die felle roze kleur. De rest stak er nogal saai bij af.
Was zo’n broek met aangebouwde laarsjes voor jongens of meisjes of beiden?
Wat prachtig, mooie foto’s zo duidelijk de draadjes te zien van het werk.Berthi is dit van Jou, zo ja. Helemaal top om dit in je bezit te hebben. Ik heb niet genoeg rond gekeken in China. Ik heb wel de Chinese dieren van het sterrenbeeld ook mooi geborduurd.
Maar heel anders als dit. Helemaal super geweldig dit. Ik geniet weer hier…
Berthi, ik vind dit heel erg mooi.
De kleuren zijn ook zo helder. Alsof het nooit gewassen is.
Wat een practisch idee om de broek aan de laarsjes te maken! Waarom denken ze hier niet zo! Maar wat een prachtig borduurwerk is er op gemaakt. De lotus bloem wordt veel gebruikt in de landen zoals China en de landen er om heen.
Heel wat kleutermeisjes hier zouden die laarsjes maar wat graag dragen. Ze zijn prachtig!!
Mooi borduurwerk. En wat slim broek en laars inéén. Ook slim zonder bodem ;-))
De chinese versie van een snelzeiker hahaha.
Uitleg: in Handel zit Fien v.Berlo met een poffermuseumke. Maar zij heeft meer dan alleen brabantse poffers, ook kleding en zo. Zij geeft ook lezingen en kwam ook een keer bij onze vrouwenvereniging. Zij had ook zo’n (dames)broek bij zonder bodem. Nou met die uitleg. Met al die rokken van vroeger dat was lastig als je hoognodig……
Met zo’n broek was je snel klaar.
Schoonmoeder kan nog vertellen van zo’n oud vrouwtje wat na de mis ergens een beetje hurkte en….. Nou ja, lang geleden want schoonmoeder is dus nu 95 en dit gaat over wat zij als kind meemaakte en zag.
Wat een prachtige kleuren.
Zo mooi allemaal.
Heb ook erg genoten van alles wat er weer aan kleuren te zien was bij de sluiting van de spelen.
@Gerrie, ik vermoed dat het uit de hand geborduurd is. De zijde trekt enigszins.
Een gedeelte van het Chinese textiel is opgeborgen in een zuurvrije doos en van een klein gedeelte kan ik elke dag genieten. Dat zie ik zo staan in de kamer.
Routine wordt het nooit. Ik denk toch elke dag weer; ‘wat zou leuk zijn om vandaag een log over te maken.’
Tot nu toe bevalt het me heel erg goed om in de loop van de avond een nieuwe log te plaatsen.
Doordat ik niet goed had gelet op het tijdstip van de sluitingsceremonie, heb ik het dus gemist en alleen een fragment gezien bij het journaal.
@Saskia, waarschijnlijk voor zowel jongens als meisjes.
@José, deze laarsjes komen inderdaad uit mijn verzameling.
@Willy, waarschijnlijk is dit ook nooit gewassen.
@annita, zeker weten! Wie wil er nu niet zo’n mooie kleurrijke laarsjes.
@ine, :-)))
Onlangs stond er bij ons in de krant een prachtige foto van een Chinees jongetje uit Beijing die een open broekje droeg!
Wat een leuk verhaal van je schoonmoeder. Die verhalen moet je opschrijven. Ze worden steeds interessanter en waardevoller!
Wow, wat een origineel bezit.
Ik ken het type broekje, ik heb het eens gezien op tv. Vaak bonden ze de kindjes in de stoel, bij de voorpootjes hun voetjes. Dan konden ze zitten of schommelen en viel poep en plas onder het stoeltje. Brrrr, koud lijkt me. Maar met een groot gezin wel handig. Ik heb ook wel eens gehoord dat ze baby’s vroeger op kranten legden, dan ‘voelden’ ze dat ze nat werden, en zouden sneller zindelijk zijn/worden.
@MoniqueB, brrr, wat een verhaal.
Ik herinner me dat bij mijn opa en oma op de boerderij de wc buiten was. Nou ja wc, het werd de poepdoos of kakdoos genoemd. Het was een gat met een deksel erop.
Het wc-papier bestond uit krantenpapier!
Hallo Berthi
Wat een prachtige laarsjes zijn dit. Wat een kleuren. De chinezen kunnen toch mooie dingen maken en wat een handwerk allemaal,
Loop weer heel wat achter op je web-site maar ga een lange winter tegemoet dus heb veel te lezen.
Ga van de week aan mijn site beginnen om de foto’s van Birmingham te plaatsen , wat heb ik daar mooie dingen gezien maar erg veel, op laatst zag je door de bomen het bos niet meer.
Groetjes Joke
@Johanna Zweden, gelukkig dat we in zo’n situatie veel foto’s kunnen maken om thuis alles op een rijtje te kunnen zetten.
Het is waar!!! Mijn moeder vertelde ook dat s”Zondags na de kerk als de Boerinnen op Zuid Beveland naar huis liepen ze ook regelmatig even wijdbeens langs de dijk gingen staan omdat ze een broek zonder “kruus” aanhadden.
Heb je wel eens gehoord van Mevr, Mijnders-v.Woerden ???(vroeger was haar man zaliger eigenaar van de bekende Meubelzaken Mijnders, ze woont in Lisse en is nu al oud..maar vroeger kwam ze veel in China van wege de Bonisa zending., Ik heb gehoord dat ze in het bezit is van een serie oude Chinese schoenjes ( gebonden voetjes) misschien een idee om haar te bezoeken als je weer eens op toernee bent of naar de Bollenvelden gaat.
@Lies Huizer, ik ken haar niet. Zeker interessant om haar eens te bezoeken en de verhalen van haar kant te horen over de lotusschoentjes.
Ik ga haar naam opschrijven.
Berthi, ik zag op een weblog een gebreide sok van kranten, gespot op de Bienale, is manshoog. Ik kon het helaas niet kopieëren voor je.
Ik heb genoten van de Chinese kleding/ jurken tijdens de OS. Wat een prachtige borduursels!
wat een prachtig borduursel!
maar hoe praktisch was dit?
Nog effe wennen jou op een ander tijdstip te zien/lezen !!
Wat zal jij heerlijk vroeg in je bedje liggen !!???;-)))
Mooi handwerk, zo helder en fris de kleuren !!
En nog in zo’n mooie staat .
Ik zit steeds te kijken naar de opbouw van de kleuren, die bepalen toch ook het effect.
Wat een plaatje!! Erg mooi gemaakt. Wat zijn de borduursels toch ontzettend mooi. Daar blijf je naar kijken…
@mm, na drie jaar is het natuurlijk even omschakelen!:-)
Ik moet zelf ook nog een beetje wennen, maar tot nu toe bevalt het me prima. Tsja, vroeg in bed??? Het is nu al laat!:-)
Er moesten eerst belangrijke dingen gedaan worden, voordat ik een nieuwe log kon plaatsen. Mijn bedoeling was om het eerder op de avond te doen…
Het patroon en de kleuren zijn ontzettend belangrijk. Zo ook bij deze laarsjes. Het was een goede handwerkster.
@lheurebleue , heel praktisch volgens mij!
@noor, die sok had ik best graag willen zien!
Lees hier over een gebreide sok van kranten.
Hebben jullie de bol wol van kranten al gezien bij Lous, ook grappig !!?
@mm, ik ga meteen kijken!
prachtig
Gigi
http://foirfouille.canalblog.com/