Drie jaar bloggen!


20 Augustus 2005 kwam mijn eerste logje online. Vandaag zijn we drie jaar en 1214 berichten verder, én zijn er 26.976 reacties geplaatst. Wie had dit drie jaar geleden kunnen bedenken? Ik niet! Mijn dank aan alle trouwe lezers, zonder jullie had ik het absoluut niet volgehouden.
De afgelopen drie jaar zijn omgevlogen. Eén van de redenen is natuurlijk dat er in handwerkland veel is gebeurd. Door de handwerkblogs komt het handwerken/textiel volop in de aandacht en mede door het enthousiasme van iedereen, wordt de draad van het handwerken door menigeen weer opgepakt en bij een nieuwe generatie wordt de belangstelling gewekt.
Voor het nieuwe blogjaar probeer ik op de vertrouwde voet verder te gaan. Een kleine verandering wil ik graag invoeren en wel het tijdstip waarop een nieuwe log te lezen zal zijn. Niet meer na middernacht, maar in de loop van de avond zal er een nieuw logje verschijnen op mijn blog. Vanavond ga ik hier een begin mee maken.

60 gedachten over “Drie jaar bloggen!

 1. HIEP, HIEP, HIEP HOERA voor Berthi die ons vandaag drie jaar lang voorzien heeft van interessante, leuke en bijzondere verhalen. Het ging o.a. over:
  Abc-project; Borg Verhildersum; Chinees tijgermutsje; Damast; Exposities; Fries Museum; Gouddraad; Hartenproject; Indigo; Japanse lotusbloem; Klederdrachten; Lotusschoentjes; Mangeldoeken en Merklappen; Naaimachine; Quilten; Patchwork; Roermond; Schaken; TwentseWelle; Urk; Vilten; Weven; Zijde.
  Je maakt er zoveel lezers blij mee, er ontstaan nieuwe contacten via deze site, en er komen zoveel verhalen los die ook vaak weer heel bijzonder zijn. Dank je wel Berthi! Ga zo verder! We blijven lezen.

 2. @eva.b, dank je wel voor je ontzettend lieve woorden. Maar ook heel veel dank van mijn kant gaat naar jou uit! Voor al je goede, positieve en opbouwende opmerkingen!

 3. Berthi VAN HARTE GEFELICITEERD. hieper de hiep hoera.
  Je hebt ons 3 jaar lang iedere dag, mooie aparte dingen laten zien over van alles en nog wat. Geweldige verhalen..Ik heb hier genoten en hoop er nog lang van te mogen genieten. Dank je wel !!!!!!!!!!!!
  Ik heb genoten met het bij elkaar komen, van veel lieve mensen. Met het harte project geregeld door jou, in Utrecht en Eindhoven. Hier zijn vele lieve vriendschappen ontstaan. Dank je wel !!!!!!!!!!

 4. Van harte gefeliciteerd met je blog die niet zomaar een blog is. je bent een rots in de branding en hebt heel wat in gang gezet. het was een plezier om mee te doen aan het abc- en het hartenproject. en elke dag is het weer een verrassing om te zien waarover je geschreven hebt. Heel veel dank voor alle mooie blogs tot nu toe en heel veel succes met het schrijven van de toekomstige blogs!

 5. Waar blijft de tijd , waar blijft de tijd . . . .!
  Elke dag wel even buurten hier en zal ik dan even de vlag voor je uithangen ?
  Nog even geduld , want dat mag niet voor zonsopgang .
  Berthi heel veel dank voor al het gebodene en felicitaties met dit grote succes !
  Ik kom al wat jaartjes hier bij je over de vloer .
  En ik moet even slikken , omdat het voor mij er toen heel anders uit zag .
  Ben heel gelukkig dat je op m,n pad bent gekomen . En jij de gastvrijheid geeft .
  Veranderde tijden instellen is heel belangrijk , want ik ben daar in de laatste jaren totaal mee op de loop .
  Ik ga nog wat slapen en wens je alvast een heel fijne dag !

 6. Berthi van harte gefeliciteerd met de 3de verjaardag van je blog. Wat betrefd de voorgaande reacties: ik kan me er alleen maar bij aansluiten. Zoals elke weekdag stond ik vroeg op vandaag en ook nu was mijn eerste gang naar de computer om jou blog te lezen. Een heerlijk moment om zo je dag te kunnen beginnen . Mijn hartelijke dank hiervoor.

 7. HieperdehiepHOERAAAAAAAAAAA !!!!!! gefeliciteerd en nog vele jaren !! Ik reageer niet zo veel meer de laatste tijd, maar kom ook elke dag even aanwippen. Altijd interessante onderwerpen ! Dankjewel !

 8. Berthi, van harte gefeliciteerd met dit jubileum!! zo knap om elke dag weer een boeiend stukje te maken en ons op de hoogte te houden van alles op handwerkgebied.
  Ik hoop dat je dit nog jaren blijft doen en vind het verstandig dat je ’s avonds het bericht gaat plaatsen, kun je weer eens vroeger naar bed!

 9. Ik sta ook in de rij om je te feliciteren !
  Proficiat !!!!
  Ga zo door.
  Groeten !!

 10. Hartelijk gefeliciteerd, Berthi. Ik lees nog geen 3 jaar, maar pakweg een jaartje je blog, maar ik vind het fantastisch. Hoe je elke dag opnieuw weer iets vindt op hanwerkgebied en het ook steed blijft doen. Heel erg bedankt hiervoor. Ik hoop er nog lang van te genieten.
  Liesbeth

 11. Berthi van harte gefeliciteerd. Ik lees nog maar kort jouw blogs, maar ik heb er al heel veel van opgestoken. Het is elke dag weer genieten en ik hoop, dat je het ook nog heel lang kan blijven doen.
  Het afgelopen half jaar was mijn eerste gang ’s morgens de computer aan en de blog lezen. Het nieuwe tijdstip maakt voor de blogs niets uit, want ze zullen net zo verrrassend en inspirerend zijn als er voor. Mijn complimenten.

 12. Berthi wat een feestelijke dag, 3 jaar bloggen en trouw iedere dag een logje schrijven met échte belangrijke informatie. Ik blijf dat een heel bijzondere prestatie vinden. Ik ben heel blij dat ik je weblog ooit ontdekte en mijn leven erdoor zag veranderen van een niet-handwerkster in een gelukkige handwerkster en weblogger. Ik ben blij met de ontmoetingen met je warme en levendige persoonlijkheid en feliciteer je van harte met deze dag en met deze drie mooie blogjaren.
  Wat leuk dat Eva als eerste heeft gefeliciteerd en wat heeft er een mooi opsomming gegeven van alles waar jij je voor inzet. Nog heel veel mooie blogjaren gewenst Berthi en vanuit mijn hart heel veel dank voor wat je schrijft en voor wie je bent.

 13. Berthi, van harte gefeliciteerd! Ook ik lees je blog heel graag. Mede door mensen als jij, ontdekken de jongeren het handwerken.

 14. Hartelijke gefeliciteerd !!!! Ik geef niet vaak een reaktie (er moet immers gewerkt worden) maar ik lees bijna iedere dag je blog sinds ik ‘m ontdekt hebt. Ik vindt het een hele prestatie maar voor ons lezers wel heel leuk en altijd even een leuk moment op de dag. Ik hoop dat je de energie hebt om nog door te gaan !!!
  Anne.

 15. Heerlijk gewone nachten, nu je blog 3 is geworden ,je hebt groot gelijk ….dat je dat niet eerder hebt gedaan.Ik geniet al heel lang mee,niet vanaf het begin ,alhoewel ik die op druilerige zondagen wel bijgelezen heb.
  Berthi ,al reageer ik nu niet altijd ,ik geniet van je afwisselende ,informatieve en grappige logs en als ik tijd heb lees ik ook alle reacties,daar geniet ik ook van .Want ook daar zitten altijd waardevolle of grappige bijdragen. Bedankt en ga met veel plezier door…op normale tijden ….dan kun je eens met een boek naar bed…

 16. Berthi, Van Harte Gefeliciteerd.
  Drie jaar, wat een tijd.
  Ik geniet van je logjes, al las ik nog lang niet alles.
  En zie nu merklappen in mijn gedachten voorbijkomen, natuurlijk vele harten, maar ook de info over de Waschbleekstraat enzo.
  Heerlijk omdat vanuit mijn BerenBos allemaal zomaar mee te mogen en mee te kunnen maken.
  Dank je wel voor dat alles.

 17. Hai Berthi,
  We kunnen allemaal volgens mij alleen maar vol bewondering zijn voor je prestatie in het digitale (handwerk)land.
  Het gezelschap trouwe fans zal in de komende tijd waarschijnlijk alleen maar groeien, en het tijdstip van plaatsing van een nieuw item veranderd daar helemaal niets aan!
  Dus: wijs besluit!

 18. De Vlag hangt inmiddels uit !!!
  Ik hoop dat de zon de dag nog een beetje vrolijker mag maken .
  Een belangrijke aanvulling van mijn eerder deze ochtend uitgesproken felicitaties , natuurlijk ook alle lof aan je lieve vervanger wanneer je zo heel af en toe , voor enkele dagen eens even buiten de deur bent . Matthijs ook alle hulde !

 19. Proficiat met je 3 jaar bloggen,lees nog geen 3 jaar mee maar heb wel al veel genoten van je verhalen.Doe zo voort zou ik zeggen.

 20. Hartelijk gefeliciteerd met deze mijlpaal!
  Via merklappenvereniging Merkwaardig kwam ik op jouw blog. Ik kende het fenomeen niet, maar door jouw inspirerende logjes was ik gauw om. Ik wilde óók elke dag een interessant logje schrijven, net als jij. Maar ik merkte hoe moeilijk en tijdrovend dat was. Ik hield dit niet vol; twee of drie per week zijn het er nu. Jij wel en dat al drie jaar lang! Diepe buiging voor deze mega-prestatie!

 21. Berthi: GEFELICITEERD!!
  Ook ik geniet elke dag van je boeiende ,interessante veelzijdige logjes.
  Hartelijk dank !!!!!!!

 22. Berthi, fantastisch, het is nog steeds elke dag een verrassing wat je ons voorschotelt!

 23. We zullen doorgaan !!!! maakt niet uit hoe laat en wanneer tís een kado’tje iedere keer. Bedankt Berthie.

 24. Berthi, van harte gefeliciteerd!
  Ik weet niet meer hoe en wanneer ik hier terecht kwam. Wat ik wel nog weet is dat dit het eerste weblog was, via jou ben ik weblogland verder gaan ontdekken, maar nog steeds is jouw plekje elke dag het eerste wat bezocht wordt.

 25. Proficiat met je 3 jarige blog, wat is er veel gebeurt in deze jaren, vele van ons hebben elkaar door jou leren kennen met de projecten, iedere dag geniet ik er weer van al reageer ik niet altijd maar lezen , ja hoor ik wacht met naar bed gaan vaak tot je blog erop staat. Berthi succes in de komende jaren, want ik hoop dat het nog heel lang door zal gaan.

 26. @Gerrie dankjewel! Als ik het nu weer eens overneem dan hoef ik gelukkig niet meer tot middernacht op te blijven 🙂

 27. Berthie
  Ik ben nog maar kort een lezer van je boeiende logjes maar hoop dit nog lang te mogen doen.
  Van harte gefeliciteerd.
  Ik zal nu na de vakantie nog even bij moeten lezen.Heb al wel gezien dat je zoon een derde plaats heeft behaald in Enschede, wil je hem mijn felicitatie doorgeven.
  Groetjes

 28. Berthi,
  Van harte gefeliciteerd met deze prestatie;
  ook voor mij geldt dat het eerste bezoek via de pc jouw adres is met in mijn achterhoofd: ‘wat zal ze nu weer voor nieuws brengen?’.
  Er zijn dan vaak al de nodige reacties die ik dan zo mogelijk ook even een bezoekje ga brengen. Heb daardoor ondertussen al heel veel mensen ervan kunnen overtuigen dat allerlei vormen van handwerken weer heel actueel zijn. Dank je wel en ik hoop dat je met veel plezier en in gezondheid lekker door mag gaan!
  vrgrArga

 29. Lieve Berthi en matthijs van harte gefeliciteerd vooral doorgaan.
  Ik geniet elke dag van jullie web-log en van de reacties. Via Elma , maar dat wisten jullie wel, ben ik bij jullie site gekomen. Heel veel namen komen me ondertussen bekent voor. Sommige personen hebben van mij al een gezicht en een gestalte gekregen. Het leuke er van is natuurlijk dat je later die mensen ooit eens zult zien.
  groeten Hilda

 30. Berthi, van harte gefeliciteerd met je 3-jarig web-log bestaan.
  Ik bezoek je blog haast dagelijks en wordt er zeer door geînspireerd. Je blog geeft mijns inziens een impuls aan het handwerken in Nederland.

 31. Hartelijk gefeliciteerd Berthi! Drie zoenen voor jou en een blommetje en de wens dat je nog heeeeeeeeeeeel lang door mag gaan met al die mooie onderwerpen die je ons telkens weer voorschoteld!
  Marlies

 32. en dan kom ik nog met een heel vrolijk dank je wel voor alle blogs en gefeliciteerd.

 33. Hallo Berthi,heel hartelijk gefeliciteerd,ik sluit me geheel bij de vorige sprekers aan,door jou is mijn interesse in handwerken enorm uitgebreid,ik ben een verslaafde quiltster en nu meer door al jou informatie,ook ik wacht vaak s’nachts op jou blogje,ben een echt avondmens,van mij mag je nog lang doorgaan veel groetjes lia

 34. Chapeau Berthi, 3 jaar lang elke dag een nieuw en vooral leuk onderwerp. Ben ook al heel lang een fan van je log.
  Groetjes

 35. Wat ben ik op deze belangrijke dag laat met reageren.
  Vanmorgen nog even de laatste hand gelegd (voor de les) aan een tekening om een kant te klossen op de deksel van een kistje. Op het OIDFA congres waren prachtige kistje te koop waar in de deksel een stukje kant van 11,5 x 17,5 cm. past. Het ontwerpen wil soms niet lukken, vanmorgen toen ik wakker werd had ik de oplossing. Nu is het kant inmiddels opgezet en tot volle tevredenheid van de cursist.
  Nu het onderwerp van vandaag, in mijn gedachten is het nog maar even geleden dat de weblog van Berthi 2 jaar bestond. Nog even teruggekeken er waren die dag 58 reacties. Dat moet vandaag ver overtroffen worden.
  Een oproep aan alle stille lezers REAGEER VANDAAG.
  Als je eenmaal een reactie hebt geplaats gaat het je steeds makkelijker af en wij vinden het allemaal erg leuk om wat van jullie te lezen over wat dan ook (taalfoutjes geen probleem)
  Gisteren las ik in Elsevier een artikel over verslaving aan drank van de jeugd.
  Bestaat er ook een web-log verslaving? Dan heb ik dat. Ik probeer er niet steeds over te praten wat ik allemaal lees en zie, wat niet altijd meevalt. Vooral voor mensen die geen computer hebben is het niet altijd leuk.
  Berthi wat heb je een goede beslissing genomen om je log’s niet meer om middernacht te plaatsen. Ik dacht vaak Berthi je moet eerder rust nemen (boekje lezen mag wel) en dan lekker gaan slapen.
  Alsnog hartelijk gefeliciteerd met je 3 jarig log jublieum en een kaartje is onderweg.
  Elma

 36. Berthi, 3 jaar blogger: van harte gefeliciteerd!
  ’t Is elke dag weer een verrassing welk textielonderwerp je in het spotlicht zet.
  En elke dag is er weer een klein feestje! Bedankt!!!

 37. Hallo Berthi, proficiat met je 3-jarig blogjubileum! Elke keer opnieuw laat je ons delen in dat wat jij (her-)ontdekt en tegenkomt. Erg leuk,leerzaam en bijzonder stimulerend! Dank je wel voor zoveel moois van afgelopen jaren en ga vooral door, want je maakt heel veel mensen blij.
  lieve groeten, Anja v.d.B

 38. Berthi van harte gefeliciteerd.
  Via Merkwaardig en jouw site kwam ik ook hier terecht. Eerst een stille lezer, maar later ook lekker meebabbelen. Het is altijd gezellig bij jou. En ook is er altijd heel veel te lezen en te leren.
  Via jou kwam ik later ook bij andere blogs terecht. Een heel gezellig netwerk, waar iedereen welkom is en zich ook welkom voelt.
  Kroon op jouw bloggen was toch wel de expositie in Eindhoven “Hart en Dame” waar ook ik ben gaan kijken. Het was groots wat jullie tot stand hebben gebracht.
  Jij stimuleert velen!!
  Geniet nu maar lekker van alle lof die je wordt toegezwaaid je hebt het verdiend.
  Zwaai zwaai…..

 39. Gefeliciteerd Berthi met deze drie jaar ! Ik hoop dat er nog vele komen en dat wij daar van mogen blijven genieten. Knap dat je elke dag weer iets nieuws hebt.
  Groeten Margriet.

 40. Natuurlijk van mij ook de felicitatie’s. Bedankt voor al die mooie verhalen. Iedere dag kijk ik even en heb heel veel van je geleerd. Op naar het volgende jaar.

 41. B-ness, mag ik je van harte virtueel omhelzen en je feliciteren met 3 jaar weblog? Prachtige onderwerpen, steeds weer, boeiend en je soms meevoerend naar ver voorbij de NL grenzen. Het toont je brede belangstelling en geweldig dat we hiervan mogen meegenieten! Ook Brains nog gefeliciteerd met een prachtige 3e plaats op Schaakgebied.
  Ik memoreer ook nog even, net als anderen voor mij, je inspanningen mbt het hartenproject, iets waar menigeen met veel plezier op terugkijkt.
  Ehhh, had je taart?

 42. Berthi Gefeliciteerd met het maken van een dagelijkse weblog en dat al 3 jaar lang.Petje af!!! We hopen dat er weer een jaar lang iedere dag een verrassing voor ons in het verschiet ligt.Kijk er nu al naar uit,wat je morgen weer voor ons in petto hebt.Geniet nu nog maar even van deze gelukwensen voor al je inspanningen,die je het afgelopen 3 jaren,voor deze lezers hebt gemaakt.

 43. Gefeliciteerd Berthi!
  Jouw blog is het zout in de pap van de hedendaagse handwerkwereld. Ga zo door!
  Carla M

 44. Gefeliciteerd Berthi,
  Elke avond voor het slapen gaan nog even naar
  de weblog van Berthi.
  Prachtige onderwerpen.

 45. Poeh, poeh, hier word ik erg stil van!!! Wat een ontzettend lieve, lieve woorden allemaal. Dank je wel!!! Het is een enorme stimulans om voor het komende blogjaar weer zoveel mogelijk leuke, grappige, boeiende en interessante onderwerpen proberen te vinden.
  Natuurlijk veel over handwerken/textiel, met als afwisseling af en toe een ander onderwerp.
  Het hoogtepunt van de afgelopen jaren was absoluut het Hartenproject met de expositie in Eindhoven. Het was SUPER om zoveel lieve mensen te ontmoeten in Utrecht en Eindhoven die allemaal een schitterende bijdrage hebben geleverd voor het hartenproject. En onthoudt één ding: zonder jullie had ik het nooit volgehouden!!!
  @Gerrie, gisteren heb ik enkele oude logs herlezen en kwam jouw naam als één van de eerste tegen die een reactie plaatste.
  Ja, de situatie voor je was toen heel anders. Er is in jouw leven inmiddels veel veranderd. Daarom vind ik het zo knap van je dat je altijd positief blijft en geniet van je dierbare en mooie herinneringen.
  Jij verblijdt ons altijd met je prachtige verhalen uit het verleden.
  Eigenlijk maak jij voor ons bijna elke dag een logje, ook al heb je dat zelf misschien niet in de gaten.
  Trouwens, wat zat je vroeg achter de pc!
  @Josefien,… en wij zijn ontzettend blij met de gastlogjes die jij regelmatig schrijft!
  @dijn,… taart??? Daar had ik geen tijd voor!:-) Die houden we tegoed!
  Beatrixvlaai… die vindt Matthijs zo lekker!

 46. Berthi, GEFELICITEERD MET JE 3e BLOG VERJAARDAG!!!!Wat gaan de jaren toch snel. Maar je weblog wil ik echt niet meer missen. Groot gelijk dat je niet meer na middernacht je nieuwe logje plaatst! Je moet toch ook nog een keer slapen toch? Vandaag ben ik naar Arnhem geweest. Ik hoop morgen de foto’s op mijn weblog te zetten.Welterusten en tot morgen weer.

 47. Gefeliciteerd meis, helemaal geweldig! Je bent een vast onderdeel van mijn ochtendritueel geworden, dus ik hoop dat je het nog een poosje vol houdt! Bedankt voor deze drie jaren vol info, humor en inspiratie

 48. Van harte gefeliciteerd Berthi! Ik reageer dan misschien niet zo heel vaak maar ik kom wel regelmatig even buurten om je logjes te lezen.
  Ik hoop dat ik dat nog lang kan komen doen.

 49. Van harte gefeliciteerd Berthi Ik lees het nog niet zo lang maar wat ik lees vind ik heel boeiend zoals nu weer over de kleden uit Peru heel mooi en prachtige kleden erg leuk dat je daar nog van kon genieten op jelaatste dag.
  Hoop dat je nog lang doorgaat en dat we kunen genieten van je verhalen.
  gr Babs

 50. Jemig!!! Drie jaar alweer??? Hopelijk komen er nog heel wat jaartje bij. Het is altijd genieten om iedere dag bij je te komen!!
  GEFELICITEERD!!!

 51. @Marijna, de tijd glipt door mijn vingers!:-)
  @Mieke Noor, dank je wel voor je lieve woorden!
  @Hannah, om overal een reactie te plaatsen kost erg veel tijd. Ik probeer zoveel mogelijk op andere blogs een reactie achter te laten, maar het lukt niet altijd. Ik probeer alles te lezen en zoveel mogelijk te reageren.
  @Babs, enig om een reactie van je tezen!
  @astrid, 🙂
  @Wilma, ik stond er ook van te kijken. Drie jaar… het is omgevlogen! Tsja, dat krijg je als je bijna altijd druk bent! Jij zult het herkennen!?:-)

 52. Oh, Berthi nog heel erg gefeliciteerd! De tijd vliegt, inderdaad, maar het is ook zo leuk om je log’s te lezen, dus heerlijk dat je er gewoon mee doorgaat! En mij aangestoken hebt om ook een weblog te beginnen. Zo zie je maar, je bent het begin!!

 53. Dag Berthi,
  Hopelijk ga je er nog eens 3 jaar aan vast knopen/breien/borduren/…! Gefeliciteerd! Lees je blog nu pas bij vanwege onze vakantie, dus een beetje late reactie, maar niet minder gemeend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *