Hmong kindervestje

Een schitterend geborduurd Chinees Hmong kindervestje waar vele uren met liefde aan geborduurd is. Op de ondergrond van zijde is zowel de voor- als de achterkant rijkelijk versierd met bloemen, vlinders en allerlei verschillende diersoorten. Zoals het voor een kind hoort te zijn, is het geheel fleurig. Rechtsonder op het vestje is een klein beestje niet geborduurd, misschien vergeten. Hieruit kun je afleiden dat het patroon met speciale inkt op de zijde is getekend. Het vestje is gedragen, maar niet veelvuldig. Het is in een perfecte staat.

Zelfs de binnenkant van het meisjesvestje is kleurrijk.

21 gedachten over “Hmong kindervestje

 1. Wat een schitterende kleuren, gezien de mooie glans die zelfs op de foto is te zien is het vast met zijde geborduurd. Hoe is het mogelijk dat deze mooie vestjes op de markt komen, is het geldgebrek of worden ze niet meer gedragen?
  Weer perfecte foto’s ik zit met mijn neus op het beeldscherm om alle details goed te kunnen bekijken.
  Elma

 2. wat een prachttig vestje als ik zoiets moest maken met mijn electronische borduurmachine zou ik er al veel te veel uren in moeten steken, wat moeten er dan toch enorm veel uren inzitten nu het met de hand gebroduurd is.

 3. ik geniet ook zo van de mooie kleding van de “medaille meisjes “bij de olympische spelen …bij het zwemmen hadden ze witte jurken aan met hele mooie blauw geborduurde draken …..

 4. Dit is prachtig!!
  Idd. Elma, met de neus op het scherm met een loep daartussen :-))

 5. Ine@ wat een goed ideë, meteen de loupe gepakt en zie het dan nog beter. Ik zou graag even het mandje willen zien waar alle kleurtjes in zetten waar mee geborduurd is, dat zijn er heel wat.
  Elma

 6. Berthi wat prachtig, volgens mij met de hand geborduurd.
  Maanden zijn ze hier mee bezig. Geweldig uit je eigen collectie.
  Dan is dit helemaal top !!!!!!!!!!!
  Fijn dat je ons dit laat zien…

 7. Schitterend vind ik dit,zo netjes gemaakt en dan al die prachtige kleuren.Zelf kan ik mooi borduren al zeg ik het zelf,maar het moet bij mij aftelbaar zijn,dan weet ik dat het klopt en netjes is.Vrij borduren krijg ik maar niet netjes en haal het dan wel tig keer uit.Nee ik begin er dan maar niet weer aan.Maar dit getuigd van vakmanschap.

 8. @Elma, ik denk dat het beiden is. Geld nodig, en misschien waren er in de familie geen meisjes meer die het vestje konden dragen.
  @Elly Huskes, uren werden niet geteld! Hier telt de liefde voor het kind!
  Ik ben ervan overtuigd dat wij ook vele uren borduurwerk zouden besteden aan een zeer speciaal ontwerp voor een bijzondere gelegenheid! Waar een wil is, is een weg!:-)
  @Hilly, jazeker, héél mooi!
  @Lous, het is met de hand geborduurd.
  @Saskia, het vestje hangt bij mij in de kamer zodat iedereen ervan kan genieten. Het is een echte blikvanger!
  @ine, wat een idee! Ik ben benieuwd of het met een loep voor het beeldscherm véél duidelijker wordt!:-) Ik ga het proberen!
  @José, topprestatie!:-)
  @Truus Nienhuis, oefening baart kunst, zeggen ze toch!?:-)

 9. Zie je wel dat wist ik wel… Veel mooie borduurwerken gezien in China. Spijt dat ik dit niet beter bekeken heb daar. En dat ik niet wat gekocht heb. Wel stoffen meegebracht. Maar niet zo’n mooie kwaliteit, wat wij hier hebben katoen dan, was veel harder. Ik zou best nog wel een keer terug willen. Zoveel gezien daar…

 10. @José, als je voor de eerste keer in een land als China bent, doe je zoveel indrukken op, dat je onmogelijk alles goed in je op kunt nemen. Eigenlijk zou je dus nog een keer terug moeten gaan!:-)

 11. Fleurige kleuren en prachtig borduurwerk !
  Als je als kind toch zoiets mag dragen .

 12. Wat en prachtig vestje is dit, ik ben helemaal weg van die kat of is het een leeuw? Heerlijk als je zo iets kunt maken en/of in je bezit kunt hebben. Het lijkt me een feest om er iedere dag naar te kunnen kijken.

 13. Dit zou ik graag willen borduren. is er een patroon van (te maken)?
  groeten, Lenneke.
  p.s. prachtige handwerken en website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *