Quiltexpositie TwentseWelle

Ter gelegenheid van de quiltexpositie in TwentseWelle zijn drie dessins uit het stalenboek van Landt & Van Marle herdrukt. Twee ervan zijn samengevoegd tot de ‘pauwenrand met een strooimotief van blaadjes’ en een ‘bloemenrankenmotief’. De pauwenrand werd vroeger als onderstrook langs (streekdracht)rokken gezet. De bloemenranken vinden we terug op doorgestikte dekens en damesjakken. Met deze stoffen zijn leden van het Nederlands Quiltersgilde aan het werk gegaan. Een selecte groep maakte met deze stoffen een quilt ‘in opdracht’. Daarnaast is een wedstrijd uitgeschreven. Negenenveertig leden hebben zich ingeschreven en hun quilts zijn te zien op de expositie
De Kracht van de Quilt.Repro dorp van Mw. A. Storm.
Afgestoft en opgedoft van Mw. Wijma/Laura Strating.

23 gedachten over “Quiltexpositie TwentseWelle

 1. Wat een feest als je met deze opnieuw gedrukte stoffen een quilt mag maken. De resultaten zijn prachtig. De motieven doen aan de sitsen denken.
  Elma

 2. Wat een volledige expositie! Geweldig zo’n wedstrijd, prachtige resultaten! Is e.e.a. nog in een catalogus samengevat voor de liefhebber?

 3. Mooie quilts met prachtige kleurcombinaties, waardoor de motieven van de stof nóg beter uitkomen!

 4. @Maaike, ik heb niets gezien of gehoord over een catalogus. Misschien dat de quilts of een aantal ervan afgebeeld worden in het Quiltnieuws!
  In museum TwentseWelle hangen vele mooie quilts. Deze twee quilts sprongen eruit voor mij!

 5. Op de site van het Twente museum heb ik begrepen dat er een cd uitkomt met ook alle gegevens over het opnieuw drukken van de stof.
  Elma

 6. Klopt Elma! De cd zag ik liggen, niet gekocht. Ik had haast om de bus te halen om op tijd terug te zijn op de universiteit!

 7. Wat mooi! Thijmen gaat schaken, Berthi gaat mee, en wij krijgen allemaal mooie dingen te zien. Prachtig!!

 8. @ine, als ik mee ga probeer ik altijd te kijken of een museumbezoek valt te combineren en als je een week ergens bent, moet dat toch te doen zijn!
  @marian’ne m, in de museumwinkel kwam ik de rol tegen met enkele metertjes stof erop!:-)
  Prijs?

 9. Wat een prachtige Quilts , je raakt er niet op uitgekeken . Ik probeer dan ook even naar mijzelf te vertalen , hoe het technisch in elkaar zit .
  Een enkele keer deed ik op TV wel eens mee met de geheugentrainer , maar deze hersen training met Quilts is veel interessanter voor mij .
  De twee Quilts die je hier laat zien zijn prachtig , de fijne kleuren en hoe de mooie patronen tot stand zijn gebracht van de herdruk van oude stoffen .
  Het moet toch een feestelijke uitdaging geweest zijn voor wie hier aan heeft mogen meewerken .
  De Site ven het Museum heb ik inmiddels enkele keren bekeken .
  Alles op je web-log hier aangeboden , past voor mij heel mooi bij elkaar .
  Ik vaak snuffelen en plannen maken voor m,n lapjes en nog pas de tetoonstelling gezien van Cobi , de boeken die hier liggen .
  Ik geniet zo volop . Zoveel tentoonstellingen bezoeken dat lukt allemaal niet meer en daarvoor is het toch dubbelfijn om internet te bezoeken .
  Mijn dank dus nogmaals voor al het gebodene !

 10. mooie stoffen, zijn het sitsen, Berthi? den Haan en wagemakers komt in september ook met twee prachtige reprints van het Fries Museum. Van deze stofjes heb ik nooit genoeg 😉

 11. OO zal best prijzig zijn.
  Een repro sits bij Stegeman kost meer dan 100 Euro per meter.
  Ik heb een paar stoffen daar kunnen kopen die er heel echt uit zien voor 15 Euro. Prachtige kwaliteit waar ik heel blij mee ben.

 12. @Marcella, het zijn prachtige bedrukte stoffen. De prijs is 25 euro per meter. Ik heb het net opgezocht in het Quiltnieuws van juni 2007. Sits is ontzettend duur, net wat marian’ne m zegt.
  Ik wist trouwens niet dat je bij Stegeman repro sits kon kopen.
  Het is wel erg leuk dat deze prachtige stoffen opnieuw in productie worden genomen. Ze zijn gewoon ontzettend mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *