De balpen als kunstobject

Ursula Pahnke-Felder is vanaf 2001 bezig met het project Art meets Economy en het duurt tien jaar. Elke twee jaar staat een gebruiksvoorwerp centraal en mogen kunstenaars hiermee aan de slag. Als eerste was het T-shirt aan de beurt, vervolgens de badmuts en daarna de boodschappentas. Nu is de balpen als gebruiksvoorwerp gekozen. Drieënveertig kunstenaars hebben een kunstwerk gemaakt die te zien zijn in de virtuele expositie The-biro-limited-edition.Bij deze lange witte handschoenen van Regine Strehlow-Lorenz uit Dienstlaken zat een briefje met de volgende tekst: Elke vrouw schrijft zich de vingers kapot aan boodschappenlijstjes.Een elegante schoen met een balpenpunt als hak van Angelika Stienecke uit Duisburg.

8 gedachten over “De balpen als kunstobject

 1. ik zie me al met 10 vingers tegelijk schrijven, Was goed geweest in de tijd van de strafregels!!!hor vaak heb ik er 200 moeten maken, :ik moet opletten : de schoenen zijn heel draagbaar als je op zo een hak kunt lopen, Ik niet. al met al leuk gevonden. ik mis zo ´n aspiratie

 2. Basje zegt het al, makkelijk bij het strafwerk schrijven.
  Daar weet ik ook alles van.
  Wegens ziekte van de meester waren twee klassen samengevoegd en zaten mijn broertje en ik in dezelfde klas. Als meester zei: Henk zit niet te praten, moest zijn grote zusje dat herhalen. En het werd 200 x schrijven. IK BEN EEN PAPAGAAI.
  Wat betreft de schoenen die zijn ideaal bij het bonen poten.
  Dit kon wel eens een dolle dag worden.
  Maar kom op een creatieve wijze maar eens op het idee, wat kun je met een balpen.
  Elma

 3. De handschoenen daar weet ik niet zo snel iets mee te doen . Trek ze aan en geef niemand een hand , maar een vijfvoudige handtekening .
  En de schoenen . . . dan kun je lopende schrijven , nou zeg maar de puntjes op de Ie zetten !

 4. Hahaha, aparte ideeën met balpennen!
  Waarom nadenken over wat je ermee kan doen? Het is gewoon leuk!

 5. whhaha vett grappig die hakken maar denk niet dat iemand daar op zou kunnen lopen 😛
  whaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *