Schaken in Enschede

Strakjes vertrek ik samen met Thijmen naar Enschede voor een schaaktoernooi. De komende dagen ga ik proberen om vanuit Enschede de logs te maken. Dat kan niet na middernacht, maar dat zal in de loop van de dag zijn.

De originele schaakfoto zag ik in Musée d’Orsay. Deze allereerste schaakfoto is van omstreeks 1850. De fotograaf is onbekend.
Musée d’Orsay is een indrukwekkend museum dat gevestigd is in een oud spoorwegstation. Ben je in Parijs, sla dan een bezoek aan dit museum niet over.Je ziet de grote stationsklok die aan de buitenkant zit. De foto is binnen in het museum gemaakt. Je kijkt uit op Montmartre met zijn Sacré-Coeur.

18 gedachten over “Schaken in Enschede

 1. Het is zeker een bezoek waard , mooie foto’s veel plezier in Enschede en Thijmen succes bij het schaken.

 2. Heerlijk samen met zoon naar Enschede. Thijmen veel succes, wij volgen je.
  Wat een schitterend museum, ook weer een stukje Parijs.
  Elma

 3. mooie foto – geweldige uitdrukking op de gezichten. en duidelijk van voor het rookverbod: de rechtse man stopt rustig zijn pijpje.
  succes in enschede!

 4. Thijmen succes en Berthi ook veel plezier. Mooi dat zo’n station zo’n mooie nieuwe betekenis krijgt. Het zou toch zund zijn als dit werd afgebroken. Je hebt trouwens schitterende foto’s gemaakt Berthi!

 5. Berthi groetjes aan Overijssel !
  Voor Thijmen heel veel succes !
  En fijne dagen samen !
  Groetjes , Gerrie

 6. Dank je wel voor de goede wensen. Thijmen is om 14.30 uur begonnen met zijn eerste partij en die kan tot circa 19.00 uur duren.
  Internet werkt op de hotelkamer, en ik ga er vanuit dat dit zo blijft. We zitten toch tenslotte op het terrein van TU Twente! Moet goed zijn, zou ik zo zeggen!:-)
  Muséé d’Orsay is absoluut een bezoek waard. Dus, probeer eraan te denken als je in Parijs bent. We bezochten nog een ander heel bijzonder museum in Parijs met een zeer bijzondere expositie. Later meer hierover.

 7. THIJMEN HEEL VEEL SUCCES………………………………………
  BERTHI VEEL PLEZIER SAMEN………….
  Morgen ontmoet ik Corrie in Leiden.

 8. Berthi,
  Een van jouw bezoeksters meldde dat ik geen site had. Naar aanleiding daarvan heeft mijn echtgenoot vliegensvlug een programma van internet gehaald en is daarmee aan het werk gegaan.
  Mijn URL had ik per abuis onjuist ingetypt.
  Hierbij de correctie.
  Veel succes en vriendelijke groet,
  Nel Tip

 9. @ Nel en Wim jullie hebben inderdaad zeer mooie tassen. Zo’n avondtasje spreekt mij zeer aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *