Mamma Mia


Wie verwacht dat op een warme zomeravond de bioscoop om 19.30 uur bijna vol zit? Eline en ik niet. Toch was dit het geval gisteravond. Bij binnenkomst gaf het elektronische bord aan dat er nog 36 vrije plaatsen waren voor de film Mamma Mia, terwijl wij toch ruimschoots op tijd waren. Of iedereen zocht de koelte op, of het moest een leuke film zijn. En ik kan je nu vertellen dat Eline en ik hebben genoten.

Meryl Streep speelt weer de sterren van de hemel. Telkens lukt het haar om zich helemaal te verplaatsen in de persoon. Dat ze over zangkwaliteiten beschikt, is nieuw voor mij. Het blijkt zelfs dat Meryl Streep een carrière als operazangeres ambieerde voordat ze acteerlessen nam.

Verrassend dat de borduurliefhebbers aan hun trekken komen in de film Mamma Mia. Een rood schoolmerklapje siert de muur, en op een bed ligt een prachtig rood geborduurd linnen laken, in kruissteek.

Ben je toe aan een gezellig ontspannend avondje uit, ga dan naar deze feel good movie.

Het is erg leuk om de drie trailers van Mamma Mia te bekijken. Klik op het openslaande boek, vervolgens op Villa Donna, en daarna op trailers. Let goed op, want het merklapje komt in beeld en in een flits zie je het geborduurde linnen laken!

24 gedachten over “Mamma Mia

 1. Leuk!
  We hebben plannen om met SnB Fryslân naar deze film te gaan. Nee, we gaan dan niet zitten breien maar gaan genieten van het actuurwerk van de cast en van de leuke muziek.

 2. Wat een gezellig wakker worden met MAMA MIA en genietend van de muziek van ABBA. De merklap en laken heb ik in een flits gezien, had er graag nog wat beter naar gekeken. Het is prachtig dat in zo’n film zoiets aan de wand hangt en op het bed ligt.
  Alleen moet je wel textielogen hebben dat je deze handwerken ziet.
  Elma

 3. Laatst was er een making of van deze film op televisie, toen kwam de merklap en het laken ook voorbij, heel leuk om te zien bij zo’n leuke film.

 4. ook ik ben van plan naar deze film te gaan, alleen al voor Meryl Streep en de muziek van ABBA. Een film die je blij maakt, zo zijn er niet meer veel. En natuurlijk opletten op de merklap en laken.

 5. Ik word al heel blij van de trailers! Ik wil hem ook zien! En wat leuk om die merklap en het laken voorbij te zien komen.

 6. jaaaaa, deze film is leuk; in ben dinsdagavond geweest, maar hier was de zaal vrij leeg: per rij gemiddeld 3 mensen !! maar wel lekker koel met die warmte ! Ik vind wel dat Meryl Streep er oud uit ziet!

 7. lijkt me een goed plan om met een kleindochter te gaan bekijken, de muziek is zo vrolijk en Streep is goed.

 8. Berthi, je hebt een Award gekregen. Kijk op mijn log!
  De film Mamma Mia lijkt me ook enig! Van de trailers wordt je lekker vrolijk. Maar net als YokkoBears wacht ik tot hij op de TV vertoont wordt.
  Het schoollapje heb ik al gespot, maar het laken is me nog niet opgevallen. Jij hebt er een “zesde zintuig” voor, denk ik.

 9. *kuch* durf bijjjna nie te zeggen !!
  Houd niet van films en sinds Spyderman ga ik niet meer een bioscoop in.
  En Meryl Streep geeft mij véél kippenvel, maar dan van het griezelen, ech woar !!!
  O, OOO >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 10. Zelf vind ik de bios helemaal niets…. De dochters gaan er heel graag naar toe.
  Meryl Streep is geweldig. Zij kan wel acteren!!

 11. @Saskia, WAUW, ik kom kijken en lezen op je blog!
  Om het geborduurde laken te zien moet je goed opletten! Eline zag het pas nadat ik haar erop wees.
  @marian’ne m, ik weet het. Jij komt geen bioscoop meer in, maar als je eenmaal in onze bioscoop bent geweest…
  http://www.luxorreuver.nl/
  Kippenvel van Meryl Streep?:-) En van Pierce Brosnan?
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Pierce_Brosnan
  @Mary, inmiddels is Meryl Streep bijna zestig. In het interview dat deze week in de Margriet staat, lees ik het volgende:
  Van haar uiterlijk heeft de actrice het nooit zo hoeven hebben. Wat niet wil zeggen dat ze het af en toe niet moeilijk heeft tussen de geplastificeerde, allemaal op elkaar lijkende ultradunne barbiepopjes waarmee Hollywood nu eenmaal bevolkt is. ‘Iedereen voelt de druk, dus ik ook.’ zei ze onlangs in een interview.’Het is onmogelijk om als vrouw in de filmbusiness niet met je uiterlijk bezig te zijn. Maar je kunt twee dingen doen: aan deze gekte meedoen of denken: zoek het uit zeg, ik doe niet mee! Ik doe niets aan fitness of bodypump of hoe het ook allemaal mag heten. En ja, ik ben dikker dan welke filmster dan ook. Dat kan me geen bal schelen.’
  @Tijm, dat gaat een ontzettend gezellige avond worden!

 12. Heerlijk Berthi ook met je dochter geweest.
  Ik ben vorige week vrijdag met haar ’s middags geweest was ook warm. Maar super film !!! was enig .. Zij heeft de filmmuziek gekocht.
  En ik hoor hem nog vaak voorbij komen. Ik heb mee zitten zingen in de film.
  Oud sentiment voor ons. Als hij op DVD komt gaat ze hem kopen heeft ze gezegd, is er ook helemaal weg van.
  Ik zou best nog eens willen gaan, dames zo leuk is deze film gezellig met je dochter of nichtje buurmeisje. Maak niet uit, je hebt een heel gezellige avond of middag.
  Geniet ze voor de mensen die gaan. Hij is Super !!!!!!!!!!!!!

 13. Goedemiddag, Meryl Streep, is mijn favoriete actrice wat ze ook speelt wauw echt geweldig. Weet je dat ze ook héél goed viool kan spelen (hoe veelzijdig kan je zijn). Deze film ga ik ook zeker bekijken. Prettige middag allemaal…….

 14. Ja jullie bioscoop is prachtig !!
  (komen er ook popcorn knagende tieners in !?).
  Naar hem kijk ik nog wel een keer om maar nee geen film ;-))
  Die muziek is echt leuk, dan luister ik naar de CD van de echte ABBA, okay !!

 15. Ja het is een leuke film. En van Meryl Streep ben ik al jááren fan. En ook hier wordt Abba nu (weer) gedraaid, als ik de kans krijg. Marian’ne smaken mogen verschillen, is niet erg. Mijn zoon vind “mijn” muziek ook niet echt om aan te horen, en ik de zijne ;-))

 16. OOK GOED MARIAN”NE doe ik ook……… En lekker mee zingen……..
  Fijn Weekend allemaal………..

 17. @marian’ne m, gisteren geen popcorn etende tieners (er zaten tieners in de bioscoop die zich heel rustig gedroegen), maar popcorn etende 50+ dames!!!:-))) Ik wees Eline op de enorm grote bakken popcorn die zij voor zich hadden staan!

 18. Berthi,ik heb jou de creative blogger award opgeprikt 😉
  veel plezier ermee, het is je van harte gegund!

 19. Net ben ik bij SASKIA op bezoek geweest, kijken naar de verhalen bij de Awards. Daar lees ik dat Saskia blij is dat zij in Blogland is komen wonen.
  Namens een medebewoner: daar ben ik het helemaal mee eens, het geeft mij een blij gevoel.
  Elma

 20. Wij zijn toevallig afgelopen zondag geweest en hebben genoten!
  Wat fijn te lezen dat Meryl niet zo met haar uiterlijk bezig is. Dat moet ook gelden voor Pierce Brosnan met een beginnend buikje. Dat zagen we wel, de merklap ook maar het geborduurde laken heb ik gemist!
  We waren erg blij dat de heren van ABBA (die we ook gezien hebben!) erop gestaan hebben dat de acteurs zelf zouden zingen! Dat gaf de film extra cachet. En nu ga ik het laken zoeken.

 21. Ik kom net van deze film en ben druk doende met mijn elpees van ABBA te zoeken, samen met de buurvrouw even de drukte van de kinderen (momenteel heb ik er 6, inclusief een Duits vakantiekind)ontvluchten en we hebben genoten, gelachen en meegezongen, een aanrader. Groet, Simone.

 22. Ik heb het gezien hoor! De merklap en het laken! Heel kort, maar wel erg leuk. Wat zullen jullie genoten hebben van deze film. Erg lovely hé? Enig. Om lekker bij weg te dromen zo’n film. Meryl Streep kan echt heel veel. Wat voor persoon ze ook speelt..fantastisch!!

 23. Jaaa, ik ben ook geweest. Zowel Johan als ik hebben enorm genoten. Wat is Meryl Streep toch een prachtige vrouw, juist omdat ze zo echt is.
  Misschien gaan we nog wel een keer…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *