Tree Jumpers

In deze log maakte je kennis met het werk van Ankie King uit Australië. Vandaag vertelt zij over het project Tree Jumpers:

‘Warwick is a country town in Queensland about one hours drive from where we live. In July they have the Jumpers and Jazz. This is a Festival and there is a lot to see and do in the town, musicians playing Jazz everywhere on the street, a wonderful Sculpture show where the artists work in the park and create sculptures out of sandstone, a wearable art show and a great patchwork and textile art exhibition at the art gallery. That was all great, but the fun was with the tree jumpers. The idea is you make a jumper for a tree and than dress the tree with it. Some people take it literal others make it just something funny, but it all looks great and creates a lot of colour in the street and because it is winter it brightens everything up, so all and all we had a great day out. The first photo is of the jumper my friend Mary and I made.’

31 gedachten over “Tree Jumpers

 1. @Ankie, kleurrijk, fleurig, vrolijk! Ik vind de tree jumper van jou en je vriendin de mooiste. Jullie hebben duidelijk een verwijzing naar het festival gemaakt. Er zullen vele foto’s gemaakt worden van deze vrolijke tree jumpers!

 2. leuke truien en de bomen zien er zo leuk uit, ingespeeld op het onderwerp en allerlei uit de vrije hand zelfs alleen , maar rond gespoelde draden.

 3. Die eerste foto is wel erg mooi.
  De boom heeft het nu heerlijk warm en kan in dit rust (winter) seizoen heerlijk wat mijmeren, wat dromen, luisterend naar de heerlijke tonen van Jazz.
  Ik zou daar ook graag even willen lopen.

 4. Nu weten wij wat we met onze wolresten kunnen doen, truien breien voor de bomen in het bos.
  Grappig dat er altijd mensen weer op nieuwe ideeën komen.
  Elma

 5. Wat een leuk idee, gezellige vrolijke bomen.
  Lijkt me wel wat voor de komende winter om bij me thuis in de tuin te doen.

 6. Dit is superleuk! Het lijken wel totempalen!
  De eerste vind ik ook de mooiste vanwege de relatie met het festival.
  Zouden ze een (knoop)sluiting hebben? Of hebben de makers ze ter plekke op maat dichtgenaaid? Ik denk het laatste vanwege de grillige vormen van de bomen.

 7. ENIG !!!
  Ik houd wel van een beetje textiele versieringen overal.
  We zien het steeds vaker, leuk !!!
  Degene van Ankie is heel origineel.
  Zomaar wat om een boom heen hangen(gooien) vind ik minder.
  Er mag wel wát werk van gemaakt zijn, toch !?;-)

 8. Thank you all for your great responce yes it is a realy nice time in Warwick and it does make it so happy even though it is winter and for me cold 18C Wy don`t try something like this in Holland ? It takes a little bit of organizing but it is worthwile,
  Saskia, we used Velcro and also stitched them in place ,

 9. Wat een superleuk idee en ik vind die van Ankie en haar vriendin de allerleukste en vrolijkste. Ik moest meteen denken aan de kleuren van het jasje van Cees en ik zal Ineke vandaag waarschuwen dat ze hier even moet gaan lezen, zal ze erg leuk vinden. Ik wou maar dat ze hier zoiets deden in de winter, dat zou gezellig staan.

 10. @Ankie, ik kende de benaming Velcro niet en ging googelen. Lees nu een leuk verhaal over het klittenband, o.a. hoe het ontstaan is:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Klittenband
  18 Graden is voor mij een heerlijke temperatuur. Het viel mij op dat ik op jouw foto’s zowel mensen met een zomerbroek als een ‘winterjas’ zag.
  @Corrie, een mooie vergelijking met het jasje van Cees, dat is ook heel kleurrijk.
  @Marian’ne m, helemaal mee eens. Ankie en haar vriendin hebben er duidelijk over nagedacht en een mooie link naar het festival gemaakt, zoals ik al schreef. Het is de boom met de beste uitstraling, hij geeft rust.

 11. Vanmorgen bracht ik een patroon weg om de namen op een knottendoek te borduren. Die teken ik dan op de computer in elk gewenst lettertype.
  Onder het genot van een kopje koffie vertelde ik over mijn dagelijkse bezoek aan berthi en de log van vandaag over de boomtruien.
  Dat riep meteen een reactie op. In het verpleeghuis waar haar moeder woont is een dame die de hele dag zit te breien. Het worden alleen maar lange slierten, waar het personeel erg creatief mee omgaat. Er wordt van alles mee versierd o.a. de lampenkap wat erg mooi staat. Als ze op bezoek bij haar moeder gaat zal zij van de lampekap een foto maken.
  Hilda@ het bestelde materiaal is naar de post gebracht, dan kun je morgen weer aan je kerstgeurzakjes borduren.
  Elma

 12. @Elma, ik ben heel benieuwd.
  Het zou jammer zijn als het breiwerk, ook al zijn het alleen lange slierten, zomaar in een hoek zou verdwijnen. Leuk dat men er op een creatieve manier mee omgaat.

 13. Ik vind het een super mooi idee .
  Zoiets mogen ze hier ook eens organiseren .
  Kunnen we iets bedenken van een blijf breien versiering ?
  Haken kan natuurlijk ook .
  Je moet er maar opkomen een jasje voor de bomen .
  En ook nog een kleurig dasje passend bij het jasje .
  Het is een echte uitgaans kledij en dat maakt iedereen zo blij .
  Kom maken wij een rondedansje samen om alle bomen , waar iedereen naar toe kan komen .

 14. Ja Berthi, leuk hé de linken !!!
  Ik was speciaal op zoek naar de aangeklede boom en lantarenpaal hier in Nederland maar kan hem niet terug vinden. Het was een aktie van een S&B groep om leden te werven.
  Heel vroeg in de ochtend hadden ze de gebreide/haakte delen om de bomen, lantaarnpalen, ijzeren hekjes bevestigd met naald en draad. Oei ik voelde gewoon mee met dat spannende moment 🙂
  Ben weer een paar uur verder, grrrr !!!!
  Ik ga nu breien :-)))))
  O nee, eerst een rondedansje mét Gerrie, lalalalala, we maken een kringetje van blog-meiiiiisjes, lalalalaaaaaaaaa.

 15. @marian’ne m, we blijven lekker bezig!! Ik dacht toen straks ook aan die aktie, maar werd wederom afgeleid!:-)
  Ik ben voor je gaan zoeken. Het was een aktie van SnB Breda. Astrid heeft een log met veel foto’s gemaakt.
  Na even zoeken heb ik gevonden. Ik kan dat dan niet laten liggen en wil het weten:
  http://astridpersons.typepad.com/astridknitsherwayout/2008/04/snb-breda-guerr.html
  Ook erg leuk gedaan!!!
  Ik sluit me aan bij je rondedansje, tenminste als jij blijft zingen!:-)

 16. Wat ziet dit er vrolijk uit!!!!! Die van Ankie en Mary doet mij aan Carnaval denken. Je krijgt hier gewoon goede zin van met dit trieste weer. Je zal er maar op komen enig…
  Wat leuk Berthi……..

 17. O jaaa, dat was het !!!!
  Je wilt niet weten welke plaatsen ik net allemaal gehad heb :-).
  En dit was dichterbij dan ik dacht bij Astrid.
  Ja ik wil dat dan ook weten, ben nu we”er een uur verder.
  Kom snel nog dansen, zing maar gerust mee Want je hebt mij nog niet gehoord !!
  (pssst 2 valse kraaien !!??)
  Lalalalaaaaa >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

 18. @marian’ne m, zing jij vals…?:-)
  Ik hoor Gerrie niet??? Zij kan toch de maat aangeven en ons een klein beetje op de juiste toonhoogte houden???
  Haha, valse kraaien? Voor mij geldt dat zeker! Je weet toch dat ik vroeger op mijn rapport een zesje kreeg voor het vak zingen? Dat was vast voor de moeite!:-) Eigenlijk verdiende ik een dikke onvoldoende, maar ja, dat gaven ze vroeger nu ook weer niet, wel voor de andere vakken.

 19. Telkens als ik “Truus” zie, dan denk ik: “Zou er iemand deze winter voor haar een das en een muts kunnen breien?” Ikzelf ben geen breister.
  “Truus” is de naam die ik heb gegeven aan één van de twee beelden die over zijn gebleven van de beeldenexpo in Heerlen.
  http://saskiaatje.web-log.nl/.shared/image.html?/photos/uncategorized/2008/06/13/hg05.jpg
  In Maastricht is een beeld van een vrouw die elk seizoen een andere jurk krijgt aangemmeten door de Academie voor Beeldende Kunst.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Halfautomatische_Troostmachine
  Ik vind het geweldig, dat mensen hun energie en materiaal steken in een project waarvan andere mensen een glimlach op het gezicht krijgen.

 20. Berthi@ elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Vogeltjes die vroeg zingen zijn voor de poes. Wie weet er nog een paar.
  Het idee van Saskia om Truus aan te kleden is super.
  Mijn gedachten gingen ook al naar ons beeldje in het dorp.
  In de winter als TANTE BEP (zo heet het beeld) stil op het bankje zit kan ze best een warm vestje gebruiken.
  Elma

 21. @Saskia, jij bent heel handig. Die das en muts kan jij zeker zelf breien.
  Wat een apart idee om de dame elk half jaar een nieuwe jurk te geven.
  @Elma, krijg ik van de winter een foto van je toegestuurd, waar ik Tante Bep (heb ik die naam niet eerder gehoord!:-) ) zie zitten met een mooi gebreid vestje?

 22. Kleding van tante Bep:
  De kunstenaar die in het kader van het vernieuwen van de dorpskern de opdracht kreeg een beeld te maken, heeft ook een aantal kleine exemplaren gemaakt. Dus zit tante Bep ook bij ons op de zwarte marmeren schoorsteenmantel te pronken. Dus ik kan eerst in het klein oefenen. Ze heeft een hoofddoekje om, daar kan ik mee beginnen.
  Maar je kunt makkelijker een boom aankleden, dan tante Bep.
  Elma

 23. Ik heb bijna elke dag jullie mail gelezen maar mijn hoofd stond er even niet naar op te reageren. Ondanks dat heb ik wel van jullie verhalen genoten.
  @Elma ik zie uit naar je pakketje. Ik heb nog nooit zo weinig aan handwerken gedaan als deze zomer.
  Gesproken over restjes garen, volgens mij Elma, wilde jij altijd begraven worden in allemaal zelfgebreide lapjes van jouw breigaren. Maar laten we eerst maar een sjaal breien voor tante Bep op het pleintje.
  O,ja ik had breigaren in vouwkratten staan in ons ouwe huis achter de schotten dit gebruikte ik als excuus tegen over mijn man dat het zeer goede isolatie matriaal is. Dus heb je geen zin aan het breien kun je het nog altijd gebruiken als isolatie matiaal of je kunt allemaal bolletjes naast elkaar hangen aan de muur als wanddecoratie.
  groet Hilda

 24. @Hilda, zeer creatief bedacht!
  Volgens mij wordt tante Bep lekker warm aangekleed voor de winter. Ik wacht geduldig op de foto! Het is nog lang geen winter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *