33 gedachten over “Ligstoel

 1. Absoluut Berthi, het is nu al heerlijk zacht in de tuin en onze stoelen staan dag en nacht op de zon en ons te wachten, deur open en genieten!
  Ik wens jou ook een heel fijne zonnige dag toe in de tuin!

 2. Wat een mooie stoelen, ik vond het vroeger altijd een prachtig gezicht als die strandstoelen opgezet werden. Het ging vaak mis met het uitklappen en als de loper versleten was zat je ook nog de kans om op er door te zakken.
  Vanmorgen ben ik ook al in de kas en tuin geweest, de groente halen voor de warme hap. Onze kinderen vliegen vandaag naar de zon. Voordat ze naar het vliegveld Eelde gaan maakt oma nog een pan PRUTJE.
  Tartaar (niet in de tuin), ui, prei, paprika, courgette, tomaten en een komkommer voor de rauwkost. Een beetje olijfolie in de ouderwetse gietijzeren pan en alles lekker bakken. Een pan pasta koken en dat er doorheen. Alles in een grote plastic doos en vanmiddag per porti opwarmen in de magnetron. Een Ciabattabrood gebakken en smullen maar.
  Elma

 3. mjjjaaa ik moet voor kleding voor een bruiloft kijken (nog steeds , t lukt niet,maar vandaag vast wel!!)want ik wil snel de tuin in (als beloning,hahahahah)

 4. mooi weer , lekkere stoel en een pan pasta met groetne, wat wil een mens nog meer, even gauw een leuke jurk voor de bruiloft en het feest gaat beginnen

 5. Heerlijk Berthi ik ben de tuin ook al in geweest, en ik blijf heerlijk buiten vandaag.
  Lekker handwerken, fijn genieten voor ons. WAT EEN ENIGE FOTO PRACHTIG. Geweldig van jou toch iedere dag weer een mooi logje.
  Knap altijd trouw !!!!!!!!

 6. Heerlijk, ik heb net al wat baantjes in het openlucht bad dat tegenover ons in het bos ligt gezwommen.

 7. Wij hebben gisteren de partytent opgzet en gaan er vandaag de verf van de voordeur afhalen met föhn en krabber. Dat wordt dus zweten! Het is hier nu al goed warm!
  Leuke foto van de strandstoelen. Ja, het is een hele kunst om ze uit te vouwen, kan ik me herinneren.
  Ik las net op nu.nl, dat Jan Taminiau de Fashionweek heeft geopend met zijn eerste prêt-à-porter-show. In zijn collectie heeft hij oude postzakken, maar ook mangeldoeken gebruikt! Ik moest direct aan jou denken, Berthi!

 8. Maandagavond reden wij nog langs bij jou met een miezerig regentje en 11 graden maar hier is het sinds dinsdag steeds warmer geworden, heerlijk zo’n beetje zon! geniet er van allemaal!

 9. Het zonnetje schijnt hier heel uitbundig. Ik heb weinig tijd om buiten zitten. Eerst een berg was wegwerken!
  Eén dezer dagen zal ik vertellen waar deze foto is gemaakt!:-)
  @Elma, jij was vroeg in de kas!:-)
  Eergisteren aten wij ook zo’n heerlijke schotel! Hier zijn we met z’n allen gek op pasta. Soms doe ik de pasta nog in een overschotel, mozzarella kaas en strooikaas eroverheen, en smullen maar! Eenvoudig, gezond en lekker!
  Wens je kinderen een mooie zonnige vakantie toe en een goede reis!
  @Hilly, en ben je al geslaagd voor je kleding?:-)
  @Basje, …en het is mooi strandweer!
  @José, ik doe mijn best!
  @Annelies, dat is een geweldige luxe!
  @Saskia, succes met de voordeur en grappig dat Jan Taminiau een mangeldoek gebruikte voor zijn collectie.
  Dit lees ik op internet:
  Colberts gemaakt van gerecyclede postzakken openden de show. Gevolgd door een cocktailjurk van mangeldoek met daaroverheen een laagje zilvergrijze zijde-chiffon, afgezet met zilverglazen staafjes.
  Die cocktailjurk wil ik wel eens zien! Kleding van postzakken zag ik al eerder.
  @marcella, heb ik je weer gemist!
  Inmiddels wordt Nederland overladen met de zon! Ik las net in de krant dat 2 juli de laatste zonnige warme dag was.

 10. Ha Berthi, vandaag kan ik weer lezen bij jou. M’n pc doet nu niet raar. Ook hier de zon en de was lekker buiten aan de lijn.
  Die cinema stoelen…. zondag heb ik de film Mamma Mia gezien. En waar valt mijn oog op? een rode schoolletterlap aan de muur bij de dochter; en een schitterend geborduurd dekbed bij de moeder. Ook in rood, een brede rand met herten en bloemen/levensbomen. Of dit Grieks is weet ik niet (film speelt in Griekenland) maar ik vond het prachtig.
  O ja en de film was ook de moeite waard.

 11. yeah gelukt met choenen en al ,alles in de uitverkoop,waa ik niet op lette,want meestal is dat niks meer, de aardige verkoopster wel in struytse hoek in hellevoetsluis

 12. Beste Berthi
  Al een poosje volg ik je weblog en aarzel ik om een berichtje te plaatsen. Het is echter jammer om dit niet te delen. Vorige maand maakten wij een fietstocht langs de Oostzee (ik dacht er nu weer aan vanwege de ligstoelen, daar hebben ze strandkorben, fantstisch om te zien). Daarbij kwamen wij in Barth terecht in het Vineta museum. Er is daar op het ogenblik een tentoonstelling waarbij je ogen tekort komt. Werkelijk alles is van stof gemaakt door Stefanie Alraune Siebert. Van mens tot vis tot piano, je kunt het zo gek niet bedenken, en alles op ware grote. De tentoonstelling heet dan ook: Die Welt passt durch ein Nadelöhr. Op de website van het museum is een video hiervan te zien: http://www.vinetamuseum.de maar eigenlijk moet je er tussen lopen om het te beleven. De video is echter ook de moeite van het bekijken meer dan waard. Veel plezier!
  Marjon

 13. Is dit misschien een openluchtbioscoop. Ik ga morgen namenlijk(als het droog blijft) in de open lucht naar de film. Ik hoop maar dat het in ieder geval tot middernacht droog blijft.

 14. @marian’ne m, geniet, en blijf genieten, morgen krijg je misschien een lading regen over je heen!:-)
  @Hoi Ine,
  fijn dat je er weer bent! Mamma Mia lijkt me een gezellige vakantiefilm. Na het lezen van je verslag trekt het me extra om naar deze film te gaan. Ik zal eens kijken of ik volgende week kan gaan.
  @Hilly, Jippie!!! Gefeliciteerd!!! Als ik speciale kleding nodig heb, lukt het me nooit om iets te vinden. Gelukkig is het jou wel gelukt, en ook nog eens in de uitverkoop!!! Bovendien ook nog schoenen en een blitse tas!!! Helemaal te gek, Hilly!! En nu genieten van de bruiloft.
  Mijn log voor morgen gaat toevallig over…!:-)
  @Jenny, deze ligstoelen stonden klaar voor een openlucht toneelstuk voorstelling.
  De weerman/vrouw zegt dat er vanaf morgenmiddag regenbuien vallen, maar waar…
  De kinderen willen al heel lang barbecuen en dat is tot nu toe niet lukt, misschien morgen…
  Naar welke film ga je?
  @katrien, hier ook volop!

 15. Marjon, ik heb het filmpje bekeken, werkelijk schitterend, bedankt voor de tip.
  Elma

 16. Hoi Marjon,
  leuk dat je een reactie plaatst en aarzel voortaan niet om gezellig met ons mee te praten.
  Ik heb net de leuke video bekeken van de tentoonstelling, en als je de kans krijgt om zo’n expositie in het echt te zien, dan moet je die met twee handen aangrijpen. Ik kan me voorstellen dat jij enorm hebt genoten, zowel van de expositie als van de fietstocht. Knap werk van Stefanie Alraune Siebert.
  Ik zal de link even aanklikbaar maken:
  http://www.vinetamuseum.de/

 17. @Jenny, lijkt me een leuke film. Ik heb net de trailer gezien.
  Ik zal duimen dat het droog blijft, maar als er regen in Eindhoven valt, dan is dat meestal niet mis, zoals je weet. Wie weet zijn de weergoden in een goede bui (!) en laten ze de regen diep in het zuiden van het land vallen!

 18. Neeeee! Morgen willen we de voordeur een eerste verflaag geven! Duim alsjeblieft dat het hier in het diepe zuiden droog blijft!!
  De kale deur is nu echt géén gezicht!

 19. Neeeee! Morgen willen we de voordeur een eerste verflaag geven! Duim alsjeblieft dat het hier in het diepe zuiden droog blijft!!
  De kale deur is nu echt géén gezicht!

 20. Oké Saskia, dan moet de regen naar het noorden van het land en véél later naar het zuiden!

 21. Wat betreft de regen, wie het krijgt mag het houden en niks doorsturen.
  Inmiddels zijn de waterputten vol.
  Elma

 22. Mmmmm, dat ziet er geweldig uit! Nu nog de tijd nemen om er in te gaan liggen. Heerlijk weertje was het vandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *