Happy Mealtasje

Kom maar op het idee! Neem als basis het Happy Mealtasje van McDonalds. In plaats van papier neem je stevig plastic, bekleed dit met verschillende borduurwerkjes, al dan niet af, en je hebt een kunstwerk!
Dit tasje zag ik in de museumwinkel van Musée des Arts Décoratifs. Prijs: 65 euro, als ik me niet vergis!

25 gedachten over “Happy Mealtasje

 1. Dit is een grappig tasje, de laatste foto van het poesje is een stramien van het merk MARGOT art. 602410 In een oude catalogus uit 1992 staat dit stramien. Het merk is MARGOT creations de Paris.
  Elma

 2. je hebt mensen met een brein voor zoiets, ik ben daar net niet zo creatief in, maar het idee is leuk

 3. Leuk tasje, daar kunnen de bolletjes wol mooi in opgeborgen worden. Elma jij weet ook alles, zoek je dat ’s morgens vroeg al op ? Of ga je stiekem ’s nachts al op onderzoek uit.
  Margriet

 4. Hierbij denk ik meteen aan de tassen die Betty maakt, zij koopt ook dit soort borduurwerken in Frankrijk en maakt er tassen van, haar tassen zouden er zo naast kunnen staan. Erg leuk vind ik ook dit tasje, wat je schrijft Berthi: kom er maar op!

 5. Ja, wat je ook vindt van McDonalds, ze hebben een praktische verpakking voor hun Happy Meal.
  Om deze vorm vervolgens in andere materialen te maken is verrassend.
  Ik kom nooit bij de Mac, anders was het wel een ideetje om die doos eens in jeans uit te voeren ;o)

 6. @Elma, ongelooflijk! Alle patronen, boeken, noem maar op, je weet het allemaal! Bewaar jij werkelijk alles, of heb jij zo’n goed geheugen!? Voor ons natuurlijk hartstikke fijn, net als nu weer weet je ons te vertellen van wanneer en van wie het stramien met de poes is!
  Geweldig, Elma!!! Blijf ons vooral zo verrassen met al je wetenswaardigheden. Wij zijn je dankbaar!

 7. Hij is erg leuk. De geborduurde tassen van Betty vind ik ook heel erg mooi. Vorige week zag ik bij de kringloop een groot stuk stramien en heb het gekocht. Je weet maar nooit. En het glorious needlepoint boek van Kaffe Fassett heb ik ook. Dus inspiratie genoeg.

 8. Elma blijft keurig tot 7 uur in bed en dan mag de computer aan om bij Berthi op bezoek te gaan. Alle bestelboeken met stramien en borduurwerken bewaar ik en kon het boek van MARGOT zo pakken en daar stond het poesje in. Mijn vertegenwoordigers weten dat ik stapel ben op een nieuwe catalogus en wordt daar dan ook altijd van voorzien. Ik heb maar een piepkleinbedrijfje maar houd het handwerken wel in de belangstelling.
  Elma

 9. Ja hoe kom je er op.
  Zou ze echt het HM tasje als voorbeeld hebben genomen.
  Er zijn altijd leuke vouwpatronen van allerlei tasje/doosjes.
  Zie ik het goed dat de borduurwerken onaf zijn.
  Idd heel leuk idee om de oude borduurwerken te her gebruiken.
  Ook ik heb door Betty al verschillende borduurwerken gekocht.
  Leuk Elma om de oorsprong te weten/vinden.

 10. @marian’ne m, ik weet natuurlijk niet zeker of het Happy Mealtasje als voorbeeld is gebruikt, maar het heeft er ontzettend veel van weg. Toen ik het tasje in de museumwinkel zag staan, moest ik direct aan McDonalds en de Happy Meal denken.
  Klopt, de borduurwerken zijn niet af. De draad hangt er nog aan!
  Erg leuk dat Elma de oorsprong weet van het poesjesstramien!
  Betty is heel creatief; met tassen, quilts, kostuums, noem maar op!

 11. Elma zegt wel dat ze pas om 7 uur ’s morgens de computer aanzet maar ze gaat ’s nachts wel 4keer!!! uit bed om te plassen zegt ze. Ik heb les bij Elma en weet wat ze allemaal in haar bezit heeft aan handwerklectuur, dus volgens mij denkt ze dat ze eruit moet om te plassen maar zoekt ze in haar eigen bieb weer naar nieuwe wetenswaardigheden.
  Vanmoren heb ik weer les van haar gehad en heb toen zelf haar examenstuk kantklossen mogen aanschouwen. Zelfs mogen aanraken. het is natuurlijk geweldig dat jullie het via de website van Berthi kunnen zien maar het echt aanraken geeft toch een extra dimensie.

 12. @Wil, wat ik op mijn weblog laat zien, kan nooit tippen aan de werkelijkheid, maar er zijn mensen die door omstandigheden moeilijk de deur uit kunnen en ook kunnen wij nooit overal naar toegaan om alles te bekijken en dan is het toch geweldig dat we via internet veel meer te zien krijgen dan we ooit in het echt kunnen bewonderen.
  Het is een genot dat we via internet zoveel wetenswaardigheden met elkaar kunnen delen, zoals je zelf al zegt.
  @Elma, dom, dom, heb ik zelf de foto gemaakt, maar niet goed gekeken naar de afbeelding. Wat zie ik nu? Op de tweede foto staat boven de poes: Creations Margot de P!:-)
  @Inge Schoonderwoerd, ik weet het want ik zag op de informatiemiddag van de Droomdekentjes een erg mooie eigengemaakte tas van je!

 13. Het tasje is geweldig,ik geniet van zulk soort handwerk.
  Nog even over Elma,haar archief over handwerken is onuitputtelijk,maar ook haar handwerkbenodigheden zijn bij geen handwerkzaak zo uitgebreid te koop.Je kunt je bestelling per mail doen.Kom je weer op les ligt het keurig voor je klaar + opgegeven patroontje voor het slabbetje voor ons nieuwe kleinzoon ligt klaar,die heeft ze zelf op de pc getekend. Het is een duizenpoot,ben blij dat ik les van haar krijg

 14. @Truus Nienhuis, jullie boffen in het hoge noorden toch maar met Elma! Ze zorgt voortreffelijk voor iedereen!
  En wil iemand via internet materiaal bestellen bij haar, dan kan dat ook. Haar emailadres is altijd bij mij op te vragen.

 15. Hier is nog iemand helemaal gekkie op allerlei tasjes en cadeau tasjes zijn soms nog mooier , of ben ik blijer mee dan het cadeautje zelf . En zoals Elma allerlei handwerk catalogie bewaard dat is mij ook niet vreemd . Ik heb daarvan wel het een en ander opgeruimd .
  Wat ik nog wel heb is een soort catalogus van Laura Aisley , met veel prachtige foto,s en kleine afbeeldingen van de stofjes die in de verkoop waren . Misschien is het al 20 jaar geleden dat ik het kocht , heel goedkoop en dat heb ik nog niet opgeruimd .
  Een heel leuk kijkboek van al de mooie spullen die ze toen verkochten .
  Wat ik verder deed , de kleine vierkante plaatjes van de prachtigste stofjes knipte ik heel precies uit en ging er Japans origami mee vouwen . En zo maakte ik kleurige gevouwen kransjes om op kaarten te plakken . Ook kijk ik graag ergens naar leuke cadeautasjes , altijd fijn om in voorraad te hebben . En van mooi stevig pakpapier is het ook leuk om de tasjes zelf te vouwen . Bij de Bijenkorf was eens een mooie serie cadeautassen te koop met prachtige KELIM motieven . Ik was er zo weg van en zo kocht ik enkele verschillende om ze zelf te gebruiken .
  Begin ik aan een nieuw werkje dan kan ik mijn lapjes uitzoeken en in zo,n tas verzamelen . Kijk ben ik dan bezig dan heb ik tenminste leuke rommel .
  Berthi ik las je verslag over Parijs , was een paar keer bezig om een reactie te plaatsen en ik kwam er verder niet aan toe .
  Ik wil je wel vertellen toen jullie in Parijs waren was het daar reuze druk een hele sliert Blog-vriendinnen van je kregen jullie achter je aan . Ze hebben je van A-Z gevolgd , nou ik was ook in je gevolg !
  Af en toe stond ik ook met m,n neus tegen de winkelramen gedrukt .
  Bedankt dat we jullie mochten volgen . Na al het gewandel door Parijs en vandaag het bewonderen van mooie tasjes , heb ik hier de nieuwste Margriet voor me liggen .Ik zag er een web-log over CHINA . Je moet het zelf maar beoordelen hoe je het vindt , tenslotte heb je al heel veel onderhanden .
  http://www.margriet.nl/emmy.
  Denk wel om de laatste punt , die hoort er echt bij .

 16. Je moet inderdaad hier maar opkomen!! Fantastisch. Met onze kleinkinderen komen wij er nog wel eens. Is het niet voor de Happy dan wel voor het klimtoestel wat er staat. De maaltijden gaan vaak mee naar huis en na veel knip en scheurwerk verdwijnen de doosjes in de prullenbak….. het kan dus ook anders!!!
  Wat betreft de tasjes en doosjes om een cadeautje in te doen komt mij erg bekend voor!! Vaak doet een winkel om je cadeautje een papiertje. Heel spijtig maar vaak gaat het er bij mij vanaf om vervolgens het zwelf mooi in te pakken. Wat ook een erg leuke tip is om een cadeautje in te pakken…. Inpakpapier erom laten, een rol cellufaan kopen en om het inpakpapier doen. Hiertussen voor je het helemaal dichtplakt doe je bv. potpouri of wat takjes lavendel. Met sinterklaas komen er natuurlijk pepernoten tussen…..
  hahaha…ik geloof dat ik wat afdwaal….
  ;o)

 17. @Gerrie, jij bent altijd een zeer bezige bij geweest en je weet het allemaal nog zo goed. Volgens mij ben ik over een paar jaar veel vergeten!:-) Soms ben ik het nu al vergeten!:-) Misschien maar goed dat ik een blog heb dat een mooi naslagwerk voor mij is. Ik sla het boek open en zoek het op!
  Dank je voor de link. Ik zag dat er heel veel informatie te lezen staat over China. Daar moet ik een keertje tijd voor nemen.
  @Wilma, toevallig kreeg manlief vorige week een cadeautje dat eerst met gewoon inpakpapier was verpakt en daaroverheen kwam doorzichtig folie. Heel mooi.
  Een leuke tip om er bloemen of met Sinterklaas pepernoten tussen te stoppen. Daar had ik nog niet aan gedacht!

 18. Hoi berthi leuk dat je even bij mij langs kwam.Ja ik kon het niet laten.En ik miste de gezelligheid van jullie zo.
  Jij hebt ook niet stil gezeten zie ik.Ik was regelmatig als stille lezer bij je langsgeweest, leuk wat je ons telkens laat zien.Dit ook weer!!!Kom er maar op om een happy meal doos te bekleden geweldig!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *