Saint-Lô en Bayeux


Het schaaktoernooi in Saint-Lô zit erop. Thijmen heeft negen dagen hard gewerkt om in een veld van 204 deelnemers een mooi resultaat neer te kunnen zetten. En dat is hem gelukt. Thijmen werd tiende en zocht een Kodak digitale camera als prijs uit.
Het waren lange dagen. ’s Ochtends voorbereiden op je tegenstander, ’s middags de schaakpartij, ’s avonds voetballen en kaarten. De nachtrust was kort, zoals ik vernam.
Thijmen gaat nu twee weken bijkomen om vervolgens in augustus uitgerust te beginnen aan het Open Nederlands Kampioenschap Jeugdschaak in Enschede.

De Roemeen Tiberiu Georgescu is eerste geworden in Saint-Lô door acht punten te behalen uit negen partijen. Hij speelde twee keer remise, waaronder één keer tegen Thijmen. Het volgende staat op de website te lezen:

Surprise Table 1: le grand favori roumain est accroché par un jeune hollandais, Thijmen Smith, qui lui prend 1/2 point.
Surprise on first table: the romanian leader make a draw agains the dutch, Thijmen Smith.

Afgelopen zondagmiddag was er een vrije middag gepland voor de schakers. De Nederlanders brachten een bezoek aan de invasiestranden van Normandië. Helaas bleek er geen tijd meer om het Tapijt van Bayeux te gaan bekijken. Gisteren ging ik naar Rotterdam (wederom veel regen!) om Thijmen te begroeten en samen verder huiswaarts te reizen. Vooraf bezocht ik in Leiden de expositie Bayeux in Leiden, waar ik snel een uitgebreide log over wil maken.

24 gedachten over “Saint-Lô en Bayeux

 1. Thijmen een Tiende plaats geweldig gedaan hoor.
  Gefeliciteerd super!!!!!!!!!!
  Berthi geweldig ook nog de expositie bezocht jou dag kon niet meer stuk.
  Gezellig je zoon weer thuis, al de verhalen horen genieten voor hem en voor jou… Thijmen geniet nog fijn na….

 2. Geweldig knap dat Thijmen dit allemaal bereikt heeft !
  En zoveel drukke dagen en nu maar lekker thuis lekker relaxen .
  Gefeliciteerd Thijmen !
  En Berthi jullie zullen trots zijn op Thijmen . Leuk dat je weer zoveel kon combineren en hem ging ging halen . Een blij weerzien natuurlijk .
  Voor vandaag een fijne ( zeker weer drukke dag ?) opweg naar het weekend !
  De tijd gaat zo snel , de uren vliegen gewoon door je vingers .
  Laten we er weer nuttig mee omgaan .

 3. Proficiat Thijmen, een prachtig resultaat.
  Goed de remise tegen de Roemeen.
  Berthi, gelukkig dat het dit keer gelukt is met de tentoonstelling.
  Fijn weekend

 4. Tiende in een veld van 204, dat betekent dat Thijmen beter was dan 95% van de andere kanjers van jeugdschakers! Klasse! En zijn remise tegen de kampioen is het kersje op de taart!
  We gaan in augustus allemaal duimen, bidden en kaarsjes opsteken. Want voor ons is Thijmen sowieso al de Nederlandse kampioen. Nu moet de rest van Nederland nog overtuigd worden.

 5. @Willy, het was bijna niet gelukt!
  Er stond een kapotte trein in de buurt van Delft. Uiteindelijk kwam ik er dan toch nog!

 6. thijmen een keurige plaats en nu strks in nederland nog een. Leuke dag voor je in Leiden zou er graag heen willen, maaar…..

 7. Thijmen gefeliciteerd, hartstikke goed, we gaan vast nog meer van je horen!.
  Ja, naar Leiden wil ik ook nog wel, maar als jij een uitgebreide log erover schrijft, is dat misschien ook wel genoeg?.

 8. Thijmen, gefeliciteerd. Dank zij de web-log van je moeder heb je enorm veel fans die met je meeleven. Deze foto die vandaag boven de log staat had ik al gezien op de Franse site. De techniek staat voor niets en kunnen ales in de wereld waar wij belangstelling voor hebben volgen.
  Elma

 9. Berthi, Piet heeft zojuist het Limburgs Dagblad meegebracht. Je verhaal over de lutusschoentjes staat op pagina A14 en A15.
  Super! Ik ga het zometeen na het eten rustig lezen!

 10. @Saskia, het is een rommelige dag, en nu wilde ik je net gaan mailen. Dat hoeft nu niet meer, want je hebt de krant inmiddels in huis. Het staat zowel in Dagblad De Limburger als het Limburgs Dagblad.
  Het is een schitterend groot artikel geworden met veel foto’s. Morgen meer op mijn weblog over het artikel.

 11. @Elma, leuk dat jij deze foto al had gezien op de website. Ik moest in het begin echt wennen aan hun website. Ik vind hem niet echt overzichtelijk.
  @Lous, ik zal proberen om maandag een log over de borduurwerken te maken.
  @Arga, helemaal mee eens. Ik doe het hem niet na!:-) Ik kan net de stukken goed op het bord plaatsen!:-)
  @Gerrie, een rommelige dag vandaag. Het weekend is gevuld met familieverjaardagen!:-)
  @José, twee vliegen in één klap! Mooi toch!

 12. 204 Deelnemers en dan tiende worden vind ik ontzettend knap en knap is ie ook nog eens met zijn donkere ogen.
  Geweldig om van de uiteindelijke nummer 1 nog 1/2 punt af te snoepen (als ik het goed begrepen heb), dat belooft wat! Wat een vermoeiende tijd zeg voor deze jonge mensen, maar dit is wat hun hart heeft en wat ze graag doen en daarom zullen ze en Thijmen met dit resultaat zeker, ook heel erg genoten hebben. Heerlijk bijkomen Thijmen en zalig nietsdoen hoop ik.
  De camera is fantastisch speelgoed voor deze vakantie en veel volgende jaren, een prachtige prijs, die je vader ook zeker met goedkeuring bekeken zal hebben :- ))
  Heerlijk Berthi om hem weer thuis te hebben na zo lange tijd.
  Berthi een heel fijn weekend met all feestelijkheden!

 13. Berthi , felicitaties aan de familieleden .
  Voor allen een driewerf hoera !
  Vandaag ging ik naar de buurtwinkels . Ik hoopte dat de visboer er zou zijn , nee dus even maar geen visje . Ik ga met een auto gereden door vrijwilligers .
  Het is voor mij net een beetje te ver .
  Bijna geen moeite om in de auto te stappen , maar ja ik ben er zo mee gered .
  Het is wel allemaal planwerk van te voren .
  Ik begon bij Bruna , wat spulletjes ter vermakkelijking van mijn administratie en ik kocht een aardig tijdschrift .
  Al die leutemeteut tijdschriften hoef ik niet , op zoek naar iets beters .
  En de dames Katrien en Linda en hoe ze verder mogen heten laat ik ook maar terzijde en zelfs die ene heer , hoe aardig ik hem ook vind die mag van mij ook blijven liggen . Je weet wel de man van zijn prachtig vakantiehuis , waar hij een geweldig goede gastheer is .
  Nu wil ik ook nog wel eens thuiskomen met LANDLEVEN , dat is ook smullen al die buitenlucht van het boerenland .
  Ik zocht het even anders en het werd STADSLEVEN , iets minder dik gevormd , maar evengoed prettig leesvoer .
  Want wat mij aantrok om het te kopen een artikel : DE STILTE VAN HET STADSKLOOSTER
  Een vriendin van mij ging vaak met een groep van onze kerk voor enkele bezinningsdagen naar een klooster .
  En ja gelukkig heel oecumenisch zoals we zijn tegenwoordig , met een protestantse groep . Ze heeft het altijd als heel prettig ervaren . Het lijkt mij ook fijn al zal ik er niet aan beginnen , zo alleen ben ik in huis ook met stilte en heb eigenlijk m,n eigen kloostertje , hoewel zonder kloostertuin .
  De kloosterserie van het kruispunt bekijk ik ook graag . Nou ik zal ook niet intreden of zo en eigenlijk kan ik nog prachtige verhalen vertellen over nonnen , maar dat eens later .
  De prijs van STADSLEVEN is 4,95 Euro
  En wat denk je waarover nog een aardig artikel staat : TASSEN TOT OP HET TOILET
  HET TASSENMUSEUM HENDRIKJE
  Van pagina 20 t/m pagina 27 !
  En nog een mooie reportage : BURGEMEESTERS & KETTINGEN .
  Ze bieden nog aan een proefabonnement van drie nummers voor 10 Euro .
  Laatst kocht ik weer eens een nummer van OOG van het Rijksmuseum in Amsterdam .
  Nr.3 is nu verkrijgbaar voor 3.95 Euro
  Ook daarin bijzondere tassen en buideltjes en enkele kralentasjes en een artikel :
  DE SATIJNSCHILDER VAN DE 17de EEUW

 14. Ook ik voeg mijn felicitaties toe aan deze lange rij. Geweldig gedaan Thijmen! Wat zul je trots op hem zijn Berthi.

 15. Dank je wel voor al jullie felicitaties!
  @Gerrie, ik kan me voorstellen dat het heerlijk is dat je de kans krijgt om op deze manier naar de winkels te kunnen gaan ondanks dat je moet plannen. Behalve met de nuttige boodschappen ben je ook met een fijn tijdschrift naar huis gegaan. Het is lang geleden dat ik het blad Stadsleven heb ingekeken. Zodra ik weer bij de Readshop ben, ga ik dit blad eens goed bekijken.
  Dank je voor de tips, Gerrie! En… je verhalen over nonnen houden we tegoed!!

 16. Ha Berthi, Wat een geweldig resultaat voor Thijmen…leuk om alles te lezen. Van Harte Gefeliciteerd.
  Zelf ben ik ook maar eens op stap gegaan.
  Kleindochter EMMA-LEE wilde naar de camping in Rockanje maar haar Moeder kon niet weg door werkzaamheden. Dus zag Oma haar kans schoon…eerst naar het Borduurcafe van Liezbeth in Abbenbroek(ik met een lap in 1 kleur (dat is makkelijk onder het kletsen) en Emma met haar Rode Schoollapje) en toen door naar de Camping. 1 nachtje gebleven want in het weekend zouden haar ouders komen.
  Omdat het door de stortbuien geen strandweer was heb ik smiddags het kleine openluchtmuseum”de Duinhuisjes”in Oostvoorne maar eens opgezocht. Ontzettend leuk..helaas alleen zaterdag en zondagmiddag geopend..maar nu in juli en aug. ook op woensdagmiddag.
  Het thema is deze zomer “”””Merklappen”” enz. Nou dat viel “”””recht in het pulletje””bij mij dat snap je !!!
  De Bedsteden waren keurig opgemaakt met alle toebehoren zoals heel fijn gebreide slaapmutsjes en Pyamazakken.
  Kreeg ik gelijk weer een idee om het laatste patroontje van Ria Lanser met die Haan en Goedemorgen te gebruiken. ER waren
  Enthousiaste vrijwilligsters die op allerhande bijzonderheden wezen.
  Gelukkig had ik nog wat folders van Merkwaardig in ARNHEM op zak. Gevraagd of ze er l op wilden hangen!!
  Leuke lokatie…ernaast een restaurantje de DUINDOORN en ook een informatie centrum over de Duinen. Het is voor jou wat ver uit de buurt….maar ik heb allang gemerkt dat je heel Nederland doorkruist
  op zoek naar leuke dingen.
  groetjes van LIES

 17. Ha Lies,
  Jij bent ook een bezige bij! Erg leuk om je verhaal hier te lezen.
  Ja, ik ga wel zo veel mogelijk naar exposities of andere bezienswaardigheden, maar… vanaf eind augustus zal dat voorlopig gedaan zijn. Je weet wel… het merklappenboekje begint ongeduldig te worden en begint te schreeuwen!!:-)
  Als ik start met het boekje, doe ik verder bijzonder weinig andere dingen ernaast. Mijn weblog natuurlijk wel.

 18. wat me meteen trof in je bericht was de opmerking over het zoenen. bijna overal in het buitenland zoent men twee keer. (kijk b.v. naar de bbc) ik probeer al jaren om me twee keer te laten zoenen, maar het blijft vechten tegen de bierkaai. dat drie keer zoenen vind ik eigenlijk zo belachelijk! je bent dan net een domme ja-knikker. hoewel dit niets met borduren te maken heeft (waar ik altijd van geniet) moest het me even van het hart. hartelijke groeten, beerta

 19. @beerta bosch, volgens mij is het drie keer zoenen in het zuiden van ons land ontstaan. Vermoedelijk is iemand daar spontaan mee begonnen en nam dit in een rap tempo een vlucht!
  Laten we met z’n allen het terug gaan brengen naar twee keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *