Parijs

Voor deze verjaardag kreeg ik van manlief een reisje naar Parijs cadeau. Tot nu toe was het er niet van gekomen om dit cadeautje te verzilveren, maar vorige week woensdagavond boekte manlief een hotelletje voor een lang weekend. Vrijdagochtend vertrokken we en gisteravond kwamen we thuis. De weergoden zorgden voor perfect weer. Een zonnetje dat afgewisseld werd met af en toe een wolkje, en slechts één regenbuitje viel over ons heen bij een temperatuur van rond de 20 graden. Ideaal weer om door Parijs te struinen. En dat deden we direct bij aankomst op vrijdagmiddag. Galeries Lafayette werd als eerste bezocht. Ik was zeer onder de indruk van het indrukwekkende koepeldak van glas in lood, balkons en versierde balustrades. Dit monumentale warenhuis werd feestelijk ingewijd in 1912. Alle grote merken zijn vertegenwoordigd in Galeries Lafayette. Ik nam een kijkje bij Louis Vuitton. Veel, heel veel personeel zag ik. Op elke meter stond een vriendelijke dame of heer gereed om je te woord te staan en het liefste om een tas te verkopen. Voor een eenvoudig tasje betaal je al gauw 875 euro. Ondanks de prijs was het er druk, erg druk zelfs. Wie koopt er nu een Louis Vuitton tas? Jawel, de Japanse jongedame! Het is bekend dat de Japanners een voorliefde hebben voor merken.

De zomeruitverkoop is bijna voorbij. Tijd om na te denken over de nieuwe collectie. Zo ook bij Galeries Lafayette. Deze jongedame werd op de foto gezet met de nieuwe winterjas. Ze blijft vrolijk, ondanks dat ze al zeker tien keer het loopje opnieuw heeft moeten doen.

De wandeling bracht ons op het deftige Place Vendôme. Wil je bij Chanel, Dior of een exclusieve juwelier een aankoop doen, zorg dan voor een goed gevulde portemonnee. Voor ons bleef het bij bezichtigen! Aan dit plein woonde ooit de beroemdheid Chopin.

Het beroemde Ritz Hotel en een van de duurste hotels ter wereld, kwam ik ook tegen op dit plein. Marcel Proust, Ernest Hemingway en Coco Chanel verbleven lang geleden eens in dit hotel. Prinses Diana dineerde er vlak voor haar dodelijke auto-ongeluk.

Veel Parijzenaars wonen op een appartement en zijn daarom zeker blij met de vele parken die Parijs te bieden heeft. Wij liepen door Jardin des Tuileries dat grenst aan het indrukwekkende Louvre.

Kinderen kunnen modelbootjes huren bij de vijver aan de Louvrekant van het park.

Tegen de avond liepen we door Quartier Latin waar ik per toeval tegen de Taschen winkel liep en die op vrijdag tot middernacht is geopend. Het interieur is ontworpen door Philippe Starck. Veel bruintinten en achterin een groot scherm waar films worden vertoond. Ik was niet echt onder de indruk van het ontwerp.

We hebben nog veel meer gezien waar ik af en toe een logje over zal maken. Morgen komt eerst de onthulling van de inhoud van de zwarte map van Elma!

19 gedachten over “Parijs

 1. ’t lijkt me een leuk weekend Parijs! Kom zeker nog verder meelezen als ’t mag.

 2. het genieten loopt van je logje af. Heerlijk voor je. Ik ga mee door parijs slenteren.

 3. Fijn dat je zo genoten hebt !
  Zing je nu de hele dag : k,Ben in Parijs geweest .
  t,Was er een reuze feest .
  k,Heb er de Moulin-Rouge gezien en er gedanst met Josefien . . .
  Maar zo frivool hebben jullie het niet gemaakt denk ik .

 4. Fijn dat je het naar je zin hebt gehad. Leuk dat je ons mee laat genieten. Ik vind die foto van die bootjes met die patchworkzeilen zo grappig. En wat leuk om door zo’n prachtig warenhuis te lopen. Het koffertje heeft heel wat te weeg gebracht, ben benieuwd naar de ontknoping.

 5. Berthi wat leuk, jij hebt het naar je zin gehad. Heerlijk overal kijken, ik hoef niks te kopen alleen maar gezellig neuzen overal Al het mooi’s van Parijs bekijken ideeén op te doen. Dat is al heerlijk. Prachtige foto’s ik geniet met je mee.
  De zwarte doos ik weet het niet, kom morgen weer bij je kijken.
  Een fijne dag vandaag geniet maar nog fijn na ………

 6. Wat een mooie uitstap(je) !!!
  En dat voor de niet reislustige Berthi 🙂
  Mooi om de bijzondere sfeer van deze stad samen te proeven !!!
  En wat kan je veel zien in een korte tijd.

 7. @marian’ne m, je staat er van te kijken hoeveel je kunt doen in een paar dagen. Gisteren zagen we een heel bijzondere textielexpositie. Later vertel ik hier meer over.

 8. Leuk Berthi, zo’n weekendje Parijs! En vooral ook leuk, dat wij mogen meegenieten door je logjes!

 9. Wat heerlijk!!!! Een weekendje Parijs!! Wie wil dit nu niet?
  Wat hebben jullie veel gezien. Oh Philippe Starck…. doet mij denken aan mijn baan in een badkamerspeciaalzaak…. Voor de badkamer kan hij toch wel wat moois maken…. duur maar mooi…. maar hij kan ook wel eens een foutje begaan!
  ;o)

 10. Het lijkt wel alsof ik door dit logje in een tijdmachine terecht kom, zo’n 35 jaar geleden zelfs.
  Wat een mooie foto’s Berthi! Wat heerlijk om samen zo’n mooi reisje te maken en Parijs is een geweldige stad. Heerlijk dat jullie zulk fijn weer hadden en zoveel moois hebben kunnen zien. Ik heb ook met grote bewondering gekeken naar het logje waarnaar je verwijst, al die mooi geborduurde zakdoekjes en alweer met heel mooie foto’s! Wat een enige cadeau’s heb je daar gemaakt Berthi!
  En die tijdmachine … 35 jaar geleden zaten ook Jan en ik in de Jardin des Tuileries, zagen de Galeries Lafayettes en logeerden zelfs in een hotel aan de Rue de Lafayettes. Ik kan me heel goed voorstellen hoe jullie daar liepen, want hoewel we 35 jaar verder zijn sinds ons bezoek aan Parijs, heel veel moois blijft daar gelukkig bij het oude.
  De foto van de bootjes vind ik ook prachtig, het lijken wel patchworkzeiltjes, heel erg leuk log Berthi en geniet nog heerlijk na samen!

 11. Berthi hier ben ik nog even. Een vriendin van mij, die mij meenam naar Friesland voor die speciale quilttentoonstelling heeft nu zelf sinds heel kort ook een weblog gemaakt en daar heeft ze vandaag een prachtig logje geschreven over de handwerken die haar moeder op de Industrieschool maakte aan het begin van de vorige eeuw. Ik wilde je dat niet onthouden, jij vindt zoiets altijd zo prachtig. Hier is de link naar haar logje:
  http://chrisjones.web-log.nl/chris_jones_blog/
  Veel kijkplezier gewenst.

 12. Wat gezellig, samen op stap. En wij kijken en genieten mee :-))
  Nou snap ik waarom die tassen van Vuiton zo duur zijn…. elke meter een personeelslid, ja dat kost salaris!! hahaha

 13. @ Ine: Als je wat verder op de Louis Vuitton site kijkt, zie je hoe veel details aan de tassen met veel zorg worden gemaakt. Er zitten veel vakmensuren in. En dat heeft ook een prijskaartje.

 14. @Corrie, enig om je verhaal te lezen over je reis naar Parijs van 35 jaar geleden. Parijs blijft Parijs, er verandert niet veel, en dat is nu het mooie van Parijs! De stad behoudt zijn elegance, sfeer en cultuur!
  Manlief liep zo voorbij de bootjes. Ik bleef staan, was er meteen helemaal weg van, en maakte een foto. Nu kan ik mooi nagenieten!
  Ik heb net de log van Chris gelezen. Bijzonder, mooi, en ontroerend!
  @ine, ongelooflijk hé? Zoveel personeel, ik stond er versteld van!
  Om eerlijk te zeggen zijn de Louis Vuitton tassen niet mijn smaak. Hoeveel mensen kopen deze tas om er ‘bij’ te horen? Om die reden zou ik al helemaal niet een tas kopen, en juist voor een totaal andere tas kiezen.
  @Saskia, hoe vind jij als tassendeskundige de Louis Vuitton tassen? Bijzonder?

 15. Net als de kat van Ome Willem is Elma ook in Parijs geweest. In de herfstvakantie 1983 met man en kinderen. Het museum bezocht MUSËE DE LA MODE ET DU COSTUME Palais Galliera waar de tentoonstelling was 1590-1983 Mode en Dentelles.
  Ik vond de catalogus waar niet veel meer van over was. Bijna alle plaatjes gebruikt voor mijn scriptie kantsoorten herkennen waar je van alle genoemde soorten een plaatje moest hebben. Het was een prachtige week en erg veel gezien. Een schilderijtje gekocht van een wolwinkeltje op Monmartre.
  Elma

 16. mijn dochter die in parijs gewoond heeft, vertelde het volgende: de japanners zijn zo dol op louis vuiton dat ze de neiging hebben de zaak leeg te kopen. daarom mochten (mogen?) ze maar een beperkt aantal artikelen kopen. ze waren echter zo vurig gebrand op louis vuitonspullen dat ze willekeurige voorbijgangers – zoals mijn dochter – een flink bedrag in de hand stopten met de vraag een willekeurig product te gaan kopen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *