25 gedachten over “Zwarte map

 1. Mijn eerste gedachten zijn ook patronen .
  Maar wel iets met handwerken en omdat het zwart is dan kom ik bij kleine proefjes kantwerk en of andere kleine kantprojectjes !
  En Elma nu zijn we erg nieuwsgierig geworden en willen dat prachtige album graag open slaan .
  Matthijs dank voor al je werk hier !
  Fijn dat er zo goed voor ons gezorgd wordt en we niet doelloos op dit web-log ronddwalen .

 2. Ik heb er al in mogen kijken, de inhoud is prachtig. Verder zeg ik natuurlijk niets.
  Margriet

 3. kan bijne niet anders zijn dan oud textiel dat ook nog buiten daglicht bewaard moet blijven.

 4. Wat je op de foto niet kunt zien, dat is of die ‘lagen’ aan elkaar vast zitten, zodat je het als een harmonica uit kunt klappen. Zo ja, dan denk ik dat hier een pronkrol verscholen zit. – Zijn het allemaal ‘losse’ delen dan vermoed ik dat het allerlei kanten zijn.

 5. Ik denk dat hier Elma’s pronkrol op kantklosgebied in zit.Een Torchonstrook die geklost moest worden voor de opleiding van de NKO.Ik heb er vorige week verschillende op een tentoonstelling in Orvelte gezien.Wacht maar tot de map open gaat en dan oh….

 6. Geen idee, maar dat het mooi is heb ik al gelezen hierboven, dus het zal zeker oud handwerk zijn lijkt me.

 7. Ik weet dat er in het “hoge noorden” een groep met pronkrollen bezig is en dat Elma daar iets mee te maken heeft. Ik gok op een inhoud die daarvoor op de een of andere manier bestemd is. Hoe dan ook, ik verheug me op de opening van de map!

 8. Wat er in zit nou gewoon “‘N GOUDMIJNTJE” simpel tòch………… hahaha prettige dag!!! (Heb ik dit nu gewonnen (grapje) giga lol)

 9. De map ziet er al mooi uit! Maar ik denk dat het een handwerk cursus op de langspeelplaat is!! Net als vroeger de talen cusussen! Is natuurlijk mnaar een gokje, maar je weet maar nooit!!!

 10. Wat ik me afvraag is, of Matthijs deze map open maakt of dat we op Berthi moeten wachten. Duurt dat nog lang??
  Wij zijn niet nieuwsgierig, nee hoor maar willen wel graag alles weten ;-))

 11. Wat een reacties, het juiste antwoord zit erbij.
  Maar aan Berthi de eer om het mapje te openen.
  Laten wij hun nog even lekker nagenieten van hun vakantie, maar wij zijn wel benieuwd naar hun belevenissen.
  Wat ik jullie wel vertel is de maat van de map. lengte 22 cm. breedte 14 cm en de hoogte vijf cm. Gesloten met twee drukknopen.
  Elma

 12. Hallo allemaal,
  daar ben ik weer!! Na vier dagen op pad geweest te zijn, is het goed om weer thuis te zijn en jullie allemaal weer te horen, en de reacties te lezen. Ik moet zeggen dat ik het wel heb gemist. Na bijna drie jaar bloggen ken ik jullie inmiddels een beetje en zijn jullie toch een beetje familie geworden. Ik probeer voor morgen de eerste log te maken over ons (manlief en ik) uitstapje.
  Elma heeft me van alles per email gestuurd, maar dat moet ik allemaal nog op een rijtje zetten. Dat lukt niet meer voor morgen. Helaas moeten jullie een beetje geduld hebben. Maar goed, dat zijn jullie inmiddels ook van mij gewend! :-)))
  Ik ga alle leuke reacties morgen lezen!

 13. Het kan niet anders zijn dan de Torchon-oefenrol uit het eerste jaar van de NKO , als ik zo alle suggesties naast elkaar ‘neerleg’ naast de hint die Elma zelf geeft. Als het zo is, dan is het niet alleen een mooi stuk handwerk, maar er zit nog meer aan bloed, zweet en tranen bij van een eerste van vier mooie, maar zware jaren op de kantopleiding. Als Elma de NKO oude stijl gedaan heeft, tenminste. Een eerste jaar, waarin enorm veel techniek geleerd wordt wat betreft maken van patronen, werkschema’s en draadtekeningen, maar ook ontwerpen van kant en en meer. Ik heb zo’n zelfde ‘rol’, al heb ik het niet zo mooi strak ingenaaid. Ik ben daarom benieuwd of hier ‘het eerste jaar van de NKO’ in zit!

 14. Hallo Elma,
  Omdat ik met vakantie ben kan ik geen passende reactie geven, want daar staat mijn hoofd niet naar. Ik geniet elke dag van je commentaar.
  Maatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *