12 gedachten over “Opvallende tekst

 1. Het verbaast me altijd op welke wijze mensen zich gaan kleden als de zon schijnt. Ze mogen er van mij best bij zetten, minimaal boven armen bedekt.

 2. Astrid dankzij je reactie heb ik je site even bekeken, wat een prachtige rand in je gastendoekjes.
  Vorige week op een warme dag zaten wij in de wachtkamer van het ziekenhuis. Wat daar aan bloot voorbij kwam, je moet je er maar prettig bij voelen. Alle vetrolletjes die anders verhuld worden door de trui waren nu duidelijk zichtbaar. Ook kan de kledingindustrie wat andere modellen gaan maken. De modellen meer met een A-lijn dat lost al een hoop problemen op.
  Elma

 3. Als dit in de kerk of winkels gevraagd wordt snap ik dat helemaal. Bij de toevoeging over de onderkleding denk ik meteen aan een Schot met kilt die net als M.Monroe boven een ventilatierooster staat ;- )))

 4. Doet me denken aan een verhaal van mijn moeder zaliger. Die zat in de dertiger jaren bij nonnen op de lagere school. Tante uit Amsterdam kwam op bezoek en had voor de twee jongste meisjes snoezige jurkjes meegebracht. Het nieuwste van het nieuwste, maar … met korte mouwtjes. De meisjes gingen trots naar school in hun nieuwe outfit, maar de nonnen bedierven de pret. Die naaiden grove lappen aan de mouwtjes, zodat de armen bedekt waren. De meisjes waren ontroostbaar.
  Het is maar waar je de grens trekt.

 5. Dit zet je wel aan het denken ik heb er nu al een tijdje over zitten dagdromen en er komen gekke dingen voorbij.

 6. OO Saskia, dat is echt drastisc en zo sneu voor de meisjes.
  In mijn dorp mocht begin jaren 70 mini niet. De rokken werden pracies onder de knie of langer gedragen.
  Ik heb nog aktie gevoerd met mijn klasgenoten om 3/5 cm van de rokken af te mogen halen.
  De direktrice (mej. Hengel) heeft toen toestemming gegeven. Mits het van de ouders mocht.
  De meisjes die van thuis uit dit niet mochten rolden, wanneer ze van huis waren, de rokken bij de band op.

 7. verrassen !!!????……
  Ben je mal, Ik wil het NU weten !!
  ELMAAAAA ????,
  jij WEET hier meer van !!!!!!
  ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))

 8. Gôh Saskia, zo’n verhaal kan mijn moeder ook vertellen. Handdoeken om de mouwen want die waren te kort volgens de zusters. En zo kon ze naar huis. Ze is er nú nog kwaad om als ze het vertelt.

 9. Hallo Berthi, mooi dat schilderij van die drie Nederlandse meisjes van Picasso. Volgens mij komt het zusje met een baan in de stad haar beide zussen bezoeken en zijn die twee jaloers op wat zij allemaal beleeft. Ik weet niet hoe ik dit anders onder de aandacht van breiend Nederland kan brengen (geen weblog) en die van jou wordt zoveel gelezen en bovendien moet jij dit ook zien. Gisteren stond in het Dagblad van het Noorden een foto van een enorme gebreide Amerikaanse vlag, met aan weerszijden een soort superhijskraan en breinaalden van het lijkt wel heipalen voor het Massachusetch museum. Even op Google gezocht en via :knitted american flag museum vond ik een site over machine knitting. De foto in de krant was nog indrukwekkender. Ik wilde jullie dit niet onthouden, want als mannen met machines en heipalen gaan breien… Nou ja, lees maar over David Cole, beertjes van loodveters en babydekentjes van porcelein. Sjaals en sokken zijn meer mijn forte. Prettig weekend, Margriet A.

 10. Hallo Margriet,
  Ook een mooie uitleg van het schilderij van Picasso. Het oudste meisje uit het gezin moet geld verdienen in de grote stad, en dan draag je natuurlijk mooie kleding.
  Hartstikke leuk dat je dit ons vertelt. Via Google heb ik dit gevonden:
  http://www.knitty.com/issuesummer05/FEATsum05WTS.html
  Naar beneden scrollen en je ziet een foto van de Amerikaanse vlag met twee super breinaalden, vastgehouden door twee buldozers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *