Knitting in Nature II


De eerste Nederlandse breireis is net achter de rug. Ze kijken terug op een geslaagde week. ‘Door het zomerweer werd het een echte week “Breien in de Natuur”; van het buiten ontbijten tot het laatste avondlicht hebben we zitten breien,’ vertelt Miriam. ‘Ja, zelfs tussen de gangen van het avondeten kwamen de brei-projecten weer uit de tassen. Ook de workshops zijn prima verlopen; weer zijn een paar breiers door het “sokken-virus” gegrepen… En het lastige Entrelac kregen we op één morgen onder de knie. In de prachtige natuur van het Groenewoud kwam een ieder tot rust. Het succes van deze week heeft ons al doen besluiten dat “Knitting in
Nature” volgend jaar een vervolg krijgt.’

Deze week is de tweede Knitting in Nature. Helaas is het niet zo mooi weer als de afgelopen week. Kijk hier voor een foto-impressie van de eerste breireis.

15 gedachten over “Knitting in Nature II

 1. En hoe hebben we genoten! Van de prachtige omgeving rond ons mooie houten pension. Van het heerlijke ontbijt elke dag, verzorgd door moeder Mien. Van de leerzame wandeling en fietstochten door man Frans. Van het echte Limburgse diner, verzorgd door moeder, dochter en zoon van Miriam. En waar we eigenlijk voor bij elkaar waren, breien en van Miriam en elkaar nieuwe dingen op brei gebied leren. Het was één grote verwennerij. De mensen, de organisatie, ik kan alleen de loftrompet blazen!

 2. Wat hebben de deelnemers genoten van deze breiweek met het mooie weer.
  Deze week wordt het een binnengebeuren.
  Van Marnel zullen wij wel weer een mooi truitje zien, ik denk nog aan het mooie hartentruitje in die mooie kleur.
  Elma

 3. Wat ziet dit er gezellig uit. Kan mij voor stellen dat jullie genoten hebben hier had ik wel bij willen zijn. Ik kan een hoop op brei gebied van jullie leren. Zoals sokken breien,of mooi open werk wat ik hier van jullie zie op de foto’s. Genieten geblazen is het hier. Geniet nog maar lekker na allemaal. Gezellige foto’s……..
  Berthi weer bedankt dat je ons mee laat genieten.

 4. en nu maar nagenieten en alles afmaken, Succesm het ziet er allemaal heel goed uit,

 5. Dat ziet er heerlijk uit en zo te lezen was het nog heerlijker !!
  Miriam, wat een inzet en fijn dat het zo geslaagd is.
  Wanneer ik in de ‘nature’ ben wil ik ook graag handwerken.
  Er gaat niets boven een heerlijke boom aan een koel watertje met breipennen in de hand !!;-))

 6. Het ziet er erg gezellig uit en het was gelukkig nog mooi weer.
  Iedereen zit zo geconsentreerd te werken.
  En mooie breisels.

 7. Het ziet er heel gezellig uit. En natuurlijk het prachtige weer. Maar die gezelligheid kan binnen ook plaats vinden. Het pension staat op een prachtige plek in het bos.
  Het valt mij wel op dat er maar één dame op de foto is die een gebreid truitje draagt.
  Eergisteren schreef ik nog op je log dat ik nog nooit van een Naaicafé had gehoord. Gisteren in Duitsland kwam ik er één tegen.
  Naai-en breiwerk.

 8. Oh Berthi, wat leuk, (de achterkant van) mijn mama heeft het tot jouw weblog geschopt. Wat zal ze trots zijn!
  En idd, ze hadden het geweldig daar, ze blijft erover vertellen (gelukkig!).

 9. Het loijkt me heel erg leuk om een week lang samen te zijn met mensen met dezelfde hobby en ik kan me heel goed voorstellen dat zulke handwerkweken een vlucht gaan nemen.

 10. @ Willy, twee dames hoor, Miriam draagt haar Elfin Bride van Dominitrix en ik draag een zwart door mij gebreid truitje van Lana Grossa. Het was heel warm die dag, vandaar dat de meesten voor een t-shirt kozen.

 11. Begin november 2007 las ik op dit blog van Berthi ’n aankondiging van ’n breiweek. Meteen was ik enthousiast. Op de SnB-dag in de Van Nellefabriek gaf ik me op bij Miriam Tegels.
  Deze breiweek met een gezellige groep met veel kennis en kunde, die ruim werd gedeeld, daarbij de verzorging en omgeving maken het tot een onvergetelijke week.
  Constance, nog steeds nagenietend.

 12. Wat leuk.
  En wat heerlijk toch Berthi dat ik door jou een beetje op de hoogte blijf.
  Mijn moeder was tevens “mijn knipseldienst” en zij hield mij op de hoogte van veel.
  Zij zou trouwens ontzettend genoten hebben van jouw log.
  Maar helaas; toen kende ik Blogland nog niet.

 13. @Willy, grappig dat je al zo snel een naai- en breicafé tegenkwam.
  @Yvon, leuk dat je moeder er ook was.
  @YokkoBears ♥ Bears with a HEART ♥, fijn dat je zo op de hoogte blijft van alle gebeurtenissen. En dan noem ik lang niet alles! We hebben op dit moment zo veel keuzes! Echt een luxe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *