Hondenweer


Hopeloos was het weer gisteren. Je zou eerder denken dat het herfst was, dan zomer. Ik wist trouwens niet dat het zo hard kon waaien in Rotterdam waar wij gisteren vertoefden. Wij brachten Thijmen en zijn schaakvriend naar het station in Rotterdam om vandaaruit met een groep van 20 kinderen, vier begeleiders en enkele ouders met de Thalys te vertrekken naar Parijs. In Parijs zou een touringcar klaarstaan voor de verdere reis naar Saint-Lô. Vandaag begint het Open Frans Jeugdkampioenschap Schaken.

Het uitstapje naar Rotterdam had ik gedacht te kunnen combineren met een bezoek aan een museum. Helaas, in Rotterdam houden ze net als in andere steden op maandag een rustdag. Een bezoek aan het naaicafé zat er ook niet in.
Het weer nodigde niet uit om een fikse wandeling te maken door Rotterdam, dus kozen we voor een lekkere kop koffie bij de Bijenkorf en probeerde ik Hilly te verrassen. Jammer, Hilly was nergens te bekennen. Zat ze tussen de boeken opgesloten en zag ik haar niet? Nee, wij kwamen op het verkeerde tijdstip. Hilly zat te genieten van een verse kop thee met… een lekker stukje chocolade?
Boekhandel Donner sloegen we natuurlijk niet over. Manlief koos vast zijn verjaardagscadeautje uit. Drie boeken van Nicoline van der Sijs. Buit binnen, tijd om terug te gaan naar de parkeergarage. Betaalden we zondag in Dordrecht 80 eurocent, in Rotterdam was het voor circa 4,5 uur parkeren 12 euro! Tsja, verschil met Dordrecht moet er zijn!

26 gedachten over “Hondenweer

 1. Zoooo jammer en dat ik jullie gemist had en dat ik geen chocola naast mijn kop thee had….
  Afijn volgende keer beter!!Die wind komt door alle hoogbouw ,vandaar dat er ook protesten zijn tegen nieuwe hoogbouw op de plek van Jungerhans, oude Ter Meulenpand en de plek waar nu de chill out naast de Bijenkorf zit….
  Voor een volgend bezoek mag je de Koekela niet missen,bekend van de appeltaart van Dudok http://www.koekela.nl ,het zit op de Nieuwe Binnenweg.
  En als het te druk is bij Bazar in de Witte de Withstraat, is Toko 94 in dezelfde straat een aanwinst (surinaams/creools, alles van topkwaliteit) zie http://www.toko94.com mmmmmmmmm hahahahah smullen…

 2. Veel succes voor Thijmen en zijn vriend!
  Wat een rotweer hé deze zomer. Ik dacht gistermorgen net hetzelfde. Hopelijk krijgen we nog warme dagen.
  12 euro om te parkeren is toch té gek hé.
  Die prijzen swingen hier in Belgie ook soms de pan uit. Vind ik altijd zonde van het geld. Nog een fijne dag!

 3. Boeiend reisje voor Thijmen!
  Oh wat hebben we zondag in Rimburg toch geboft met het weer! (Al waren er ook af en toe rukwinden)
  Rotterdam ziet er in dit soort weer zo triest uit. En dan nog van alles gesloten … om depri van te worden ;o(
  Ik concludeer dat als we een dagje naar R’dam gaan, we het beste de auto in Dordrecht kunnen parkeren en dan de trein naar R’dam pakken. ;o)

 4. succes voor Thijmen en jammer dat het weer niet meewerkte, maar ook hier is het soms erg nat en waait het stevig

 5. Berthi kom de volgende keer koffie drinken bij mij. Appeltaart van Dudok helemaal top smullen maar. De auto gratis parkeren op de slinge, en met de metro naar het centrum. Heel makkelijk. Volgende keer mij maar bellen. Maar ik hoop dat je toch een beetje genoten hebt van Rotterdam. Ja je moet de weg weten. En het weer zat niet mee, het was verschrikkelijk. Ik kreeg gisteren nog een zandhoos over mij heen met boodschappen doen. had net mijn haar gewassen. Bah bah.

 6. Vroeger lang geleden veel in Rotterdam geweest en zeg maar met een stel collega,s Rotterdam onveilig gemaakt . . .?
  Meestal op een vrije Zaterdagmiddag , want in de ochtenduren werd er nog gewerkt en dat was toen nog een zesdaagse werk-week .
  Gezellig winkelen samen en dan ergens wat eten en we gingen niet zo vroeg weer huiswaarts .
  En vandaag maar lekker binnen blijven buiten regent alles schoon en ruikt het later allemaal weer fris .
  Tot dusver heb ik een zomer die me wel bevalt , niet te warm en toch nog heel wat zonnige dagen . Alleen als het hard waait is het niet zo aangenaam om op de been te blijven .
  Gisteren op m,n bezinningsdagje was het best fijn om af en toe de bomen zo heerlijk te zien wapperen met hun takken .
  Berthi je zult het nu wel niet meer vergeten dat op Maandag in heel Nederland de musea gesloten zijn . Vroeger niet en dat was opeens een bezuiniging die doorgevoerd werd .
  En een boekenwinkel is ook altijd een plek waar je wel wat tijd kunt doorbrengen .
  En was daar geen koffie hoek ?
  Bij Paagman aan de Frederik Hendriklaan ( ook wel de Fred genoemd ) in den Haag is de koffiehoek inmiddels uitgebreid tot een gezellig restaurant .
  Aan Thijmen veel succes gewenst !

 7. Berthi@ wat hadden jullie weer een pech, jullie jongste uitzwaaien en dan niet naar een museum te kunnen.
  Ook heb je dan de inspirerende chocoladetaart in het Naaicafé gemist die nog wel bioligisch verantwoord was.
  Gelukkig kon je bij Donner naar Bagels & Beans kiezen uit de broodjes met een gat, rijkelijk belegd met de heerlijkste dingen.
  Nu ren ik naar de waslijn, het regent.
  Elma

 8. Berthi..je bent echt een “razende reporter”” zat je zondag nog in Dordrecht nu was je weer in Rotterdam.
  Had ik dat maar geweten…had je zo een plekje aanbevolen om nog gratis te parkeren en dan had je die 12 euro mooi kunnen besteden om met de Ferry naar Ridderkerk koffie te komen drinken…dan had je gelijk mn boek over Bayeux kunnen zien en dan later door te varen naar Dordrecht daar heb je toch zo’n prachtig uitzicht over de rivieren die daar bij elkaar komen.
  En wat denk je als je dan terug vaart en de skyline van Rotterdam ziet ?? en dan net voor de van Brienenoordbrug het ZALMHUIS helemaal in oude stijl ??
  Moet je echt eens doen !! ik ga zelf regelmatig met de fiets op de boot en dan even naar Rotterdam Delfshaven (le zaterdag van de maand smiddag van 4 tot 5 klein orgelconcert in het Oude Pelgrimvaders kerkje of naar Dordrecht…je geniet en hebt geen parkeerprobleem. groetjes LIES

 9. Leuk uitstapje voor Tijmen en zijn vriend.
  Naaicafe is nieuw voor mij, wat leuk en handig.Parkeren is idd behoorlijk duur. Vaak heb je in de grote steden wel P&R plaatsen dat is een stuk voordeliger.

 10. De volgende keer moet ik minstens een week naar Rotterdam, anders kan ik niet bij iedereen op bezoek gaan!:-)))
  Jullie geven hier allemaal prachtige tips. Bazar is absoluut de moeite waard, weet ik inmiddels uit eigen ervaring. Het eten is er heerlijk.
  Uiteraard weet ik dat de meeste musea op maandag dicht zijn, maar in een wereldstad als Rotterdam had ik het net anders verwacht!:-)
  Rotterdam heeft genoeg hoogbouw, Hilly. Ik kan me voorstellen dat de mensen niet zitten te wachten op meer!
  Op de terugweg naar de parkeergarage duwde de wind mij als het ware naar voren. Dat kennen wij niet in het zuiden van het land.
  @Gerrie, boekhandel Donner heeft een prachtig koffiehoekje, maar onze tijd liet het niet meer toe.
  De volgende keer ga ik wel appeltaart eten van Dudok, en niet van de Bijenkorf want die was mij gisteren niet zo goed bevallen. Mag ik toch wel zeggen, Hilly? De koffie was voortreffelijk en de mensen waren allemaal aardig, maar de appeltaart…
  We moesten de auto in de buurt van het station parkeren om zo min mogelijk te hoeven sjouwen met de grote tassen. Dan is het bijna logisch dat je bij een duurde parkeergelegenheid uitkomt. De volgende keer doen we het anders!

 11. *** It rains cat and dogs ***
  Hier zag ik alleen de CATS vliegen, sjonge wat een buien ;-))
  Ja zo’n uitstap wil je toch graag benutten en zeker wanneer je zoveel prakeergeld moet betalen, pfff.

 12. hahahah dan had je nog geluk ,soms is de koffie ook niet te …
  en echt naar de “Koekela” voor zoete of hartige scones,de lekkerste lemoncake of lieve lekkere kleine koekjes mmm….vanaf de vide kijk je de heerlijk ruikende bakkerij in ,beter kan niet: nieuwe binnenweg , bovenaan de: “rotterdamse winkellijst” zetten hoor…..

 13. Oja, Thijmen succes en een leuke tijd daar !!!
  Grappig een naaicafe.
  Berthi volgende keer eerst maar melden waar je heen gaat want ik lees nu zoveel aanbiedingen.
  Je kan idd een hele week terecht. ;-))

 14. @marian’ne m, misschien de volgende keer met de trein naar Rotterdam?
  Fikse zomerse hoosbuien!
  @Hilly, haha, goede koffie zetten is ook een kunst. In Dordrecht kocht ik zondag bij een cafetaria een koffie en die gaf ik aan een boom. Of die er blij mee was…?
  @marian’ne m, ik kom zeeën van tijd tekort!
  Mijn rechter balk is weer zichtbaar! Ik had bij de log van zondag een afsluithaakje vergeten te plaatsen. Tip van Matthijs!

 15. Toi toi toi voor jullie zoon. En wat is dat naaicafe een ontzettend leuk idee! Het wordt tijd voor een naaicursus op tv. Zoveel kennis gaat verloren. En denkend aan jou heb ik gister een kousenbeursje gefotografeerd 😉 op het lijf nog wel 😉 dat ik binnen enkele dagen op de site zet

 16. We moeten voor Berthi maar eens een rondje Nederland bedenken met een bezoekje aan tentoonstellingen en al haar fans.
  Dan kan ze meteen een test doen, wie bakt de lekkerste appeltaaart.
  Elma

 17. Wat betreft de naailes op t.v. van Boomkruiper denk ik aan vroeger aan de naailessen op de radio van Ida de Leeuw van Rees. Ze zei altijd zo grappig het woord Pietsjama.
  Elma

 18. Jee, wat jammer dat je Hilly niet aangetroffen hebt. Dat zou echt een heel leuke verrassing zijn geweest. Erg leuk om al die adressen van Hilly te lezen voor een gezellige kop koffie of thee mét. Wat leuk voor Thijmen om in Parijs met een schaaktoernooi mee te doen!

 19. Elma , ik hoor nog haar stem !
  De okselnaad en de coupnaadjes .

 20. @boomkuiper, je maakt me heel nieuwsgierig, want waar heb jij een kousenbeursje gezien en wie droeg het? Dat moet toch een man geweest zijn.
  @Gerrie, ik was vergeten om dit teken te plaatsen >
  Dat is alles, en kan dus de hele boel verstoren.
  @Elma, hahaha, een leuk idee. Ik ben echt iemand van de appeltaart. De meesten komen tot nu toe niet door mijn strenge selectie. Ik ben zeer kieskeurig wat de appeltaart betreft!:-)
  De naailes op de radio is voor mijn tijd!
  @Corrie, ik moet beslist terug naar Rotterdam voor een goede kop koffie met appeltaart!
  Thijmen speelt een toernooi in Saint-Lô, Normandië. Dat is toch een ardig eindje van parijs vandaan. Voor de tweede keer komt Thijmen in een korte tijd in Normandië.
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2008/06/normandi-projec.html
  Als het meezit gaan ze op de vrije middag het Tapijt van Bayeux bekijken.
  @lheurebleue, daar zou je wel eens gelijk in hebben. Iedereen moet na het drukke en zware weekend eerst een dag bijkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *