Boekenmarkt Dordrecht

Zon, een beetje bewolking en een temperatuur van circa 20 graden; ideaal weer voor een boekenmarkt. Gezellig druk was het dan ook in Dordrecht. Bij elke kraam kon je goed en op je gemak de boeken bekijken: goedkope en dure exemplaren. Van Spanje naar ons land. Reisbeschrijving van St. Nicolaas, was met de prijs van 335 euro het duurste boek dat ik zag. Reden om het achter slot en grendel te plaatsen!

Handwerkboeken waren absoluut in de minderheid en die ik zag, waren met name kantboeken. Opvallend veel zelfs. Waren de boekhandelaren op de hoogte van het Wereldkantcongres?

Mooi dat ik een onbekend boek voorbij zag komen: De mode in de caricatuur door Cornelis Veth. Een leuk boek uit 1927 dat snel in de rugzak verdween. Je weet toch dat boekenmarktbezoekers te herkennen zijn aan hun rugzak of aan hun boodschappentas op wieltjes!? Overigens zijn het allemaal aardige mensen.
Na vijf uur dwalen over de boekenmarkt hadden we het gezien en keerden we terug naar de parkeergarage waar we slechts 80 eurocent parkeergeld hoefden te betalen. Daar kom je nog eens voor terug!

22 gedachten over “Boekenmarkt Dordrecht

 1. Kom nog snel even voor een reactie , morgen is hier lange tijd geen electriciteit .
  Leuk zo,n boeken markt .
  En wat ik wel eens gehoord heb , dat de bezoekers die echt op zoek zijn al in alle vroegte op pad gaan . Dan kunnen ze nog rustig zoeken .
  Wel terusten allemaal en de dromenden maar lekker verder dromen .

 2. Leuk dat jullie geweest zijn Berthi, wij hadden een belofte in te lossen bij een 10 jarig meisje ,dus dat ging echt voor mijn boekenliefde……bergen genoeg toch?
  Lekker sfeertje he en de meest aparte kramen staan in het hofje (oa met gedichten op servetten, kleine oplages van bijzondere bundeltjes etc..)

 3. Het was gisteren inderdaad uitgelezen weer voor een boekenmarkt. Wij zijn er ook een uur of vier geweest en snuffelden tussen het grote aanbod waar inderdaad weinig op het gebied van handwerken te vinden was. Gelukkig vond ik nog een paar boekjes voor mijn verzamelingen Bruna en hyacinten. Natuurlijk ook een leuk boek voor het kleinkind gekocht. De prijzen vielen ons niet echt mee, behalve die dan voor het parkeren. Als we een volgende keer weer gaan, zoeken we geen plek meer, maar duiken gelijk de parkeergarage in.

 4. Ook in onze woonplaats is af en toe een boekenmarkt en dat is altijd goed voor een gezellige middag snuffelen, maar vijf uur vind ik echt een behoorlijk lange tijd, er moet wel heel veel te zien zijn geweest. Ook ik trefg weinig handwerkboeken aan op de markten en het Sinterklaasboek zou ik als verkoper al niet zo voor de grijp neer zetten en al helemaal geen sticker op de kaft plakken, maar misschien zit er een plastic hoesje omheen.

 5. Als je zo tussen de boeken snuffelt dan zijn de uurtjes zo voorbij. Leuk dat je dan ook nog iets vindt. Ben benieuwd of het boek van Sint verkocht is, misschien kom ik het nog eens tegen op een boekenmarkt.

 6. Oh, daar zou ik ook wel eens heen willen gaan. Ik zou er ook gemakkelijk vijf uur vol krijgen. Jij hebt er duidelijk plezier in gehad!
  Erg veel geld, maar het Sinterklaasboek is wel heel leuk! Ik ben benieuwd of iemand het gekocht heeft.
  Jeetje, waar kan het nog, voor 80 cent zo lang parkeren?
  Laat je ons in een volgend blogje wat uit je aanwinst over “de mode in de caricatuur” zien?

 7. Berthi Wat heerlijk had ik dit geweten, is niet zo ver van mij vandaan.
  was ik ook even gaan snuffelen. Wat heerlijk dat je dit zo lang volgehouden hebt. Waar parkeer jij dan voor 0.80 cent dat krijg ik daar niet voor elkaar daar hoor. Ik sta meestal vlak bij de ijssalon in de parkeer garage, en dan het straatje uit sta ik bij de winkels.
  Ongelooflijk voor dit geld. Ben benieuwd wat je nog gevonden hebt.
  Dus jou weekend kon niet meer stuk.

 8. Ideaal boekenmarkt dagje/weer !!
  Je wilt toch niet zegen dat je maar 1 boek hebt gekocht.
  Alhoewel ik dat van jou wel verwacht.
  Want nutteloze/impuls aankopen doet Berthi niet :-)))
  Vanavond een kostuumdrama op 2 !!
  Ik dacht 20.55 uur.

 9. Wat een prijs voor een @klaasboekje@ , maar het zal wel iets bijzonders moeten zijn. Jammer dat er zo weinig handwerklectuur is. misschien houden we alles lekker zlef vast,. OOk bij de tweedehands vond je erg weinig ,maar 5 uur slenteren moet ook wat opleveren, en dat heeft het dus wel

 10. Hallo allemaal , ik ben weer in de lucht !
  Tussen 9 en één uur zou er geen electrisch zijn . Dan denk je niet leuk , wat kan er allemaal niet op die uren . Achteraf eigenlijk net bezinningsuren , er was tijd om eens goed over alles na te denken . Niet piekeren maar positief denken en schrijven .
  En of ik de senseo heb gemist ?
  Ik heb gas , maar dat heeft een enlectrische ontsteker , dus dat werkt dan ook even niet . Zijn er nog lucifers in huis ?
  Jazeker , maar vind ze dan maar zo gauw .
  En ik weet dat er een pak gewone gemalen koffie in huis is , om toch nog eens op een andere manier koffie te zetten . Afwisselingen aanbrengen in je leven , al gaat het maar om een anders gezet kopje koffie , is altijd goed .
  Ik sta klaar met een pannetje water , och de oude vertrouwde fluiketel is al eens uit het huis gegaan .
  En ik maakte toch een lekker pittig kopje koffie , moest eigenlijk wel even aan de hoeveelheid wennen en het werd dus heel erg pittig en lekker vol van smaak zoals de koffie producenten het zo mooi kunnen beschrijven .
  En zo stil in huis de radio vraagt om batterijen en ik heb even geen zin in dat gepruts . Met mijn ruis in de oren kan het soms erg storend zijn en dan wil ik graag een licht muziekje , lawaaitje om mijn ruis te overstemmen . Wat een geluk hier boven valt de ruis dus nogal mee .
  Ik heb ook een beetje net als in de oorlog gevoel . Een beetje improvisren kan geen kwaad , we hebben al zo veel gemaks apparaten in huis .
  Maar dan tot overmaat van ramp hoor ik de sirenes loeien . Toch nog een sterker oorlogsgevoel bij deze ?
  De sirene-melodie is gelukkig wel even anders dan toen , dat scheelt alweer .
  Maar dat hoge gilgeluid moet niet te lang duren .
  Als het twee uur is geweest dan denk nu maar eerst een kopje thee maken . Ik vul voor de tweede keer mijn pannetje met water en opeens , mijn gasje brandt net , ik hoor iets , de telefoon op de magnetron geeft een geluidje en ja de apparaten slaan weer aan en ik maak nu toch maar snel weer even mijn theetje met een watertje verhit in de electrische waterketel . Zo snel zijn we aangepast om gewoon ons oude gedrag van gemaks gebruik weer aan te nemen .
  Was ik nu gisteren met een stapeltje boeken van de boekenmarkt thuisgekomen was ik nog niet aan lezen toe gekomen .
  Toch maar af en toe een paar bezinningsuurtjes ?

 11. Hoe het komt dat er op de boekenmarkt bijna geen handwerkboeken te koop zijn ?
  Hier overal rondom ons heen lezen we dat de dames allerlei handwerkboeken kopen in de kringloop winkels.
  Maar hoe wordt er omgesprongen met een nalatenschap . Ik heb meerdere keren geholpen om nagelaten spullen uit te zoeken en op te ruimen of er een goede bestemming aan te geven . Alles door je handen laten gaan en snel beslissen wat doen we hier mee . Vroegtijdig bedenken wat moet er later met mijn spullen gebeuren en duidelijk aangeven hoe je het graag gedaan wilt hebben . En dan maar hopen dat het zo gebeurd . Als het in elk geval maar niet in de afvalbak verdwijnt .

 12. Gerrie vermoeiend hé, improficeren !!
  We zijn zo gewend aan de dagelijkse gewoontes.
  Maar van de sterke koffie ben je nu nog aan het tuutelen waarschijnlijk:-))
  De handwerk boeken zijn snel weer doorverkocht bij de meeste zaken.
  Ik heb met 1 ,vaste markt, meneer de afspraak dat hij ze voor mij(mijn man) bewaard !!

 13. Dordrecht is sinds een jaar of 10 ‘mijn’ stad, vanuit mijn huis aan de Oude Maas in Zwijndrecht kijk ik op het havenfront van Dordrecht met het Groothoofd en de Grote kerk als blikvangers. De stad ook, waar ik werk. Leuk, dat sommigen van jullie in Dordrecht zijn geweest tijdens de boekenmarkt. Maar er is het hele jaar veel te beleven in Dordrecht: in 2003 Evenementenstad van het jaar! Vraag bij de VVV eens naar de brochure ‘Dit is Dordrecht’. Soms zijn er drie evenementen per weekend. En (dan weten je ’t alvast): 26 oktober Stoffenspektakel! Het nieuwe onderkomen van de VVV (Intree Dordrecht) is op zich een bezoek waard. Daar zou je eerst naar toe moeten voor je de stad ingaat……. En voor de textielliefhebbers is een bezoek aan Galerie Intermezzo aan de Voorstraat (de langste winkelstraat van Nederland) veel meer dan zomaar een Onderbreking. Beslist bezoeken!

 14. Heerlijk gestruint op de boekenmarkt! wij gaan 3 augustus naar Deventer. Daar is dan de jaarlijkse boekenmarkt. Zal eens kijken wat daar aan handwerk boeken te koop zijn!

 15. @Gerrie, de échte fanatiekelingen zijn vroege vogels!
  Geen electriciteit, dat zijn we niet meer gewend.
  @Hilly, in het hofje was het heerlijk rustig. Later zal het vast drukker geweest zijn.
  @Wijni, het was ons ook opgevallen dat de antiquarische boeken een stuk duurder zijn geworden.
  @Willy, het sinterklaasboek viel op, en trok de aandacht, maar of het verkocht is voor die prijs… Ik zag een boek liggen dat over het werk van Chris Lebeau ging en dat uitgegeven is door het Drents Museum in 1987, prijs 145 euro!
  @YokkoBears ♥ Bears with a HEART ♥, zeker als het weer mee zit!
  @Corrie, er zat plastic om het boek, daarop een sticker met de prijs en het boek zelf lag in een houten kistje met een glasplaat ervoor.
  @Willy, de tijd vliegt…
  @Saskia, ik laat zeker binnenkort iets leuks uit het boek zien!
  @José, het is de parkeergarage Veemarkt in Dordrecht!
  @marian’ne m, je begint me aardig te kennen!:-) Het is echt maar één boek! Nou ja, nog een super klein boekje voor 1 euro:
  In de kraam, uitgegeven door Nutricia. Wetenswaardigheden over Nederlandse kraamgebruiken.
  @Anne, het viel nog mee!
  @Basje, fijn om weer van je te horen!
  @Elza, zo is het!
  @Gerrie, zo zie je maar weer dat we ontzettend gewend en verwend zijn met al onze elektrische apparaten. We missen ze direct.
  @Neeltje, Dordrecht is een fantastische stad. Zeker de moeite waard om weer eens te bezoeken.
  @marijna, wij slaan Deventer over dit jaar. Ik ben benieuwd wat jij daar zult vinden.

 16. Ik heb ook uren lopen dwalen over de boekenmarkt.Gelukkig had ik van te voren aleen gidsje en kon dus thuis al bepalen welke kramen ik in ieder geval wilde bekijken. Deze staan trouwens al jaren op dezelfde plaats. Ook ik heb weer 5 boeken aan mijn handwerkboekencollectie kunnen toevoegen.
  Ik word wel steeds kritischer in het bepalen van mijn keuze, maar ik vind nog regelmatig mooie exemplaren.

 17. @arina, hoe meer handwerkboeken je hebt, hoe kritischer je wordt. Ik denk dat dit voor iedereen geldt. Toch blijft het altijd leuk om naar een boekenmarkt te gaan. Je weet tenslotte nooit wat je tegenkomt.
  Jij hebt zelfs vijf boeken gevonden voor je collectie!

 18. @marian’ne m, het is een boekje uit 1975 met erg leuke weetjes.
  Het kostuumdrama heb ik helaas gemist. Ik zag alleen de eerste aflevering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *