7 Juli


Vandaag is het 7 juli en de geboortedag van Marc Chagall. Google heeft er iets moois van gemaakt. Bovendien is het vandaag De dag van het sprookje. Het is een initiatief van de Efteling en werd voor het eerst gehouden op 7 juli 2007. De datum de zevende van de zevende verwijst naar het gebruik van het getal zeven in veel sprookjes, waaronder: de Zeven Dwergen, de Zevenmijlslaarzen of De wolf en de zeven geitjes. Uit onderzoek van het Documentatie en OnderzoeksCentrum (DOC) Volksverhaal en de Efteling is gebleken dat Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen het populairste sprookje is onder de Nederlanders. Voor mij staat het sprookje Het meisje met de zwavelstokjes op nummer één.

15 gedachten over “7 Juli

 1. Ik had het gezien bij Google maar wist niet wie het was.
  Het plaatje was zo’n onaantrekkelijk ratjetoe voor mij dat ik niet de prikkel kreeg om het op te gaan zoeken 😉
  7 Julie is voor mij de geboorte dag van mijn moeder.
  En 7 is voor mij een positief speciaal bijbels getal.
  Maar er zijn er meerderen die de 7 idd gebruiken !!
  http://nl.wikipedia.org/wiki/7_(getal)

 2. @marian’ne m, zeven is gewoon een bijzonder getal en voor jou helemaal bijzonder omdat het de geboortedag is van je moeder.

 3. Mijn weblog heeft kuren. De rechter balk is vaak helemaal onderaan de logs te vinden. Waarom… geen idee??? Dit is al twee dagen. Het wordt tijd om de expert in te schakelen!

 4. Ik heb het levensverhaal van de kunstenaar even bekeken !!
  Zeer intrigerend levensverhaal en een flamboyante stijl van kunst.
  Ik dacht dat ik pas een documantaire had gezien, maar dan over zijn vrouw Bella, maar ik herken zijn portret niet.
  (maar ik haal rustig verhalen en gezichten door elkaar)
  Eerst maar weer een nachtje over slapen misschien !!?
  welterusten ;-))

 5. Haa Berthi, ja dat viel mij ook al op.
  Ik dacht zelfs dat hij helemaal weg was.
  Ben op zoek naar de rode schoollapjes.
  Even scrollen dus >>>>>>>>>>>>>>>>>>

 6. leuke google print. ze verzinnen toch steeds ee ander grapje.Sprookjes zijn hierbij de grote en kleineren(niet meer zo klein) nog altijd graag gelezen verhalen

 7. @Hilly, zeer triest einde, maar de bramenplukker wist wat rijkdom inhield! Prachtig geschreven!
  @Saskia, ook een prachtig verhaal! Ik kende het niet, en heb het net helemaal geluisterd!

 8. Ja Berthi toen ik gisteren google opstartte, zag ik ook meteen het logo in Chagall-stijl en ik vond het knap dat het zo herkenbaar was gedaan. Ik heb even zitten denken wat mijn favoriete sprookje was, maar dat is niet één speciaal sprookje. De verhalen die me het meest bijbleven zijn: De jongen die het griezelen wilde leren, Repelsteeltje, Sneeuwwitje,Doornroosje en ik heb altijd enorm genoten van alle Grimm verhalen.

 9. Sneeuwwitje het populairste…. daar ben ik het opzich wel mee eens. 🙂 Maar ik ken amper sprookjes.. Vroeger werden er veel sprookjes verteld aan kinderen maar tegenwoordig is dit verwaterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *