Wie jarig is trakteert

Elegance volgt de trends op de voet. In 2006 combineerden zij handwerken met mode. Ze hadden een goed voorgevoel van de toenemende belangstelling voor handwerken die op komst was.

Weet jij dat Elegance dit jaar 65 wordt? Om dit te vieren trakteren zij hun lezers op een expositie van 40 speciaal ontworpen covers die zal plaatsvinden in de lichthal (1e etage) van de Bijenkorf Amsterdam, van 14 juli tot en met 3 augustus 2008.
Tijdens de Dutch Touch weken (van 7 juli tot en met 3 augustus 2008) zijn acht etalages van de Bijenkorf Amsterdam gewijd aan het jubileum van Elegance.

Elegance, Nederlands allereerste glossy, werd opgericht door Jules Perel in 1937. Met veelbewogen periodes achter de rug, zoals de oorlogsjaren. In 1940, aan het begin van de oorlog, werd de publicatie van Elegance gestaakt. In de zomer van 1946 rolde het eerste nummer na de vrede weer van de pers. De cover van het januari/februari nummer 2008 bestaat uit diverse minicovers. Hier kan je een indruk krijgen van covers door de jaren heen.

We hebben nog meer jarigen. De ANWB en Jamin bestaan beiden 125 jaar. Afgelopen dinsdag (1 juli) werden de bezoekers van alle ANWB-winkels getrakteerd op een feestelijk doosje met auto- en fietsdrop. De ANWB geeft als jubileumgeschenk bruine borden, die in juli langs de Nederlandse snelwegen verschijnen, cadeau aan Nederland. Deze zogenoemde gebiedsaanduidingsborden attenderen weggebruikers op de unieke en aantrekkelijke landschappen waar zij doorheen rijden.

We zijn nog niet uitgefeest. De webwinkel van Kind van Holland bestaat deze maand één jaar. Dat vieren zij door elke klant in de maand juli 10% korting te geven. Vandaag is het tevens Open Huis.

16 gedachten over “Wie jarig is trakteert

 1. Goedemorgen, wat leuk weer. Vooral Kind van Holland, leuke hebbedingetjes…… O,ja beste Miriam, het staat er goed hoor, lees het nog maar eens!!! Groetjes M

 2. hihi dat staat er ook : “bestaat deze maand 1 jaar”…ik ga er in elk geval even kijken ,want het s heel mooi in de buurt van schoonhoven!!

 3. Wat mooi spul bij Kind van Holland.
  Leuk dat je ons dit allemaal weer laat zien, bedankt.

 4. Leuk, Kind of Holland !!
  Jamin, heeft bij mij de meeste herinnering.
  Wij kregen als kind in de vakantie af en toe met héél warm weer, een kwartje om een ijsje te halen.
  Dat was te voet naar de Jamin zo’n 2 km verderop.
  Van die heerlijke blok ijsjes. Als je bof had kreeg je een dubbeltje meer om er 1 met een laagje chocolade te kopen.
  Voor op de stoep bij Jamin opeten want anders smolt hij.
  Zo lekker romig ijs dat je het papier er bij zou opeten.
  Dat was HET zomer gevoel, op de stoep in je korte broek/rokje slippertjes aan !!!
  Hoor ik op de radio dat ze deze ijsjes weer ouderwets lekker hebben gemaakt, MMMMMMMMMMM
  Helaas geen Jamin meer in ons dorp anders ging ik daar weer heerlijk op de stoep zitten.

 5. Knap om het zolang vol te houden.
  Leuke web-winkel Kind van Holland.

 6. We hebben genoten bij de open dag van Kind van Holland, in t echt was alles nog leuker….mooie aankopen gedaan, genoten van de verse appeltaart en lekker gaan fietsen langs de Vlist ;we voelden ons echt “kind van holland”in het mooie landschap!!

 7. @marian’ne m, zelfs een magnum ijs kan niet op tegen een blokijsje van Jamin. Wat waren ze lekker. Ik herinner me een bedrag van 75 cent, dan wel met een chocoladelaagje. Dat was nog eens een traktatie.
  Op de stoeprand zitten… ook zo iets. Buiten op straat spelen en dan zomaar op de stoeprand zitten te niksen! Heerlijk, zo eenvoudig!
  @Hilly, appeltaart?? Ik wil altijd overal appeltaart proeven.
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2005/08/de_blonde_pater.html
  Jaren geleden waren we op de boekenmarkt in Dordrecht. Door de aanhoudende plensbuien vluchtten we een cafeetje in en namen koffie met appeltaart. Dat smaakte goed. Zal ik morgen dat cafeetje terug kunnen vinden als we naar de boekenmarkt ga??
  Vast niet. Misschien is het wel verdwenen.

 8. Wat ontzettend leuk om vandaag op onze open dag te horen dat Kind van Holland vandaag vermeld wordt op deze web-log! Heb een aantal lezers van je web-log ontmoet, Berhti. Het was erg gezellig!
  Hartelijke groet, Ilona van der Plaat

 9. Miriam Klaassen, wat een leuke blog heb je, met mooie patroontjes en veel links.
  Ik was weer even zoet !!
  Berthi, het huis geurt hier naar zelfgebakken appel(kruimel)taart door de morgen jarige DD, MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
  Veel (scoor)succes op de boekenmarkt !!
  Hilly, FOTO !!!?
  Ik ben gek op Holland thema’s

 10. @Ilona, dat is leuk om te horen! Je had vast een fantastische dag. Het weer zat ook mooi mee!
  @Marian’ne m, ik ruik hier de appeltaart!!! mmmmmmmmmmmmmmmmm, verrukkelijk!!! Een huis dat de geur van appeltaart verspreidt gaat boven alles!!!
  Alvast van harte gefeliciteerd en een super gezellige dag morgen!
  @Miriam Klaassen, je hebt een leuke borduurblog waar ik regelmatig mijn lievelingskleur tegen kom! Mooi!

 11. Wat een feest overal en ik vind het cadeau van de ANWB een heel goed idee, ben benieuwd wanneer ik er één tegenkom/
  Erg leuk om alle reacties hierbij te lezen. Jeugsentiment en heerlijke geuren!

 12. Berthi volgende aand heb je weer etn kans he ,alhoewel was ze dan op vakantie ,staat op hun site ,iedere 1e zaterdag vd maand : dus appeltaartherkansing!!mmmmmm…

 13. @mariannem: geen weblog:dus geen foto’s gemaakt , hihi serieus wel bij me ,maar alleen zelf genoten en niks vastgelegd ,lekker doorgefietst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *