Fashion Camp

De vakantie voor de jeugd staat voor de deur. Velen van hen zullen al plannen hebben gemaakt om de zes, zeven of acht vrije weken door te komen. Voor diegenen die met de ziel onder de arm lopen, zijn er zomerkampen: zeilkamp, voetbalkamp, tenniskamp, ponykamp, computerkamp, hockeykamp, avonturenkamp, gymkamp, danskamp, zelfverdedigingskamp, surfkamp, ruiterkamp, dressuurkamp, natuurkamp. Uit de enorme reeks aanbiedingen zijn dit slechts enkele voorbeelden. Blijkbaar is er nog ruimte om het lange rijtje uit te breiden met een nieuw zomerkamp: Fashion Camp, voor jeugd van 13 tot 17 jaar. De eerste week van het Fashion Camp begint zaterdag op 5 juli. Bij voldoende belangstelling gaat het door tot de laatste week van augustus. Prijskaartje: 750 euro en abonnees van ELLE girl betalen 695 euro.

Veertig jongeren kunnen er per week deelnemen aan het Fashion Camp. Er zijn gastcolleges van bekende modewontwerpers als Mart Visser, Percy Irausquin en Jan Taminiau. Verder op het programma staat een bezoek gepland aan het Tassenmuseum en de redactie van ELLE girl. Er wordt lesgegeven door docenten van de mode- en stylingacademie Artemis, die tevens de huisvesting is voor de jongeren.

Foto: Christian Dior Couture
Fotograaf: Peter Stigter

22 gedachten over “Fashion Camp

 1. Jammer dat ik niet meer op school zit en in de vakantie een weekje naar de FASION CAMP kan.
  In het bloesje op de foto zou ik maar en paar plooitjes maken, dit is nu echt een inkijkbloesje.
  Elma

 2. het lijkt alsof ze op meisjes mikken terwijl jongens natuurlijk ook designer willen worden – maar misschien niet als ze nog maar 13 zijn …

 3. @Hilly, heel duur!! Ik las dat ze in de toekomst de prijs omlaag proberen te krijgen, want ze willen niet alleen kinderen uit Amsterdam-Zuid!

 4. Kunnen ze ook niet eens een Fashion Camp organiseren voor jongeren tussen de 20 en 80 jaar? De genoemde activiteiten spreken ons ook aan.
  Alleen de prijs …
  Hoeveel dagen is dit Camp?

 5. Als je graag in de mode een studie wilt gaan volgen is het wel leuk om al vast van zoiets te mogen proeven. Ze mogen de drempel wat prijs betreft wel lager maken. Ouders alles laten betalen hoeft natuurlijk ook niet. Met een bijbaantje heb je nog snel wat geld bij elkaar.
  Maar je moet het dan natuurlijk niet uitgeven aan die ontzettend dure merkkleding. Tweedehands kleding kan ook leuk zijn, en de ontwerpers in spé hebben vast wel leuke ideeën om daar iets aparts van te maken.

 6. Ik had gisteren een bloes aan van jaren geleden nog van de laatste verjaardag van mijn moeder. Meer als vijftien jaar geleden. En is nog hip ik zal straks een foto op mijn web-log zetten kan je het zien.
  Iedereen vond hem leuk dit is toch enig.
  Ja een duur Camp. Is niet voor iedereen betaalbaar.
  Berthi wat laat je hier toch leuke dingen zien. Enig voor ons om deze te lezen. Knap iedere keer weer over wat anders. Dank je wel…

 7. Dit is vast een gat in de markt! Er is veel belangstelling voor, dat merk je aan alles. Mode is een hot item, dus dat kamp komt vast wel vol. Trouwens een erg leuk idee van Saskia, een Fashion Camp voor vrouwen!

 8. Leuk zo’n kamp! Zou iemand dat model eens drie blaadjes sla kunnen voeren in plaats van een half!

 9. tjeempie, keuze genoeg.
  En nu deze voor een behoorlijk prijs.
  Kunnen we onze kinderen niet meet zelf vermaken.
  Wij kunnen nooit op vakantie enik heb mijn kinderen altijd zelf vermaakt .
  Hutten bouwen, kampvuur, vliegeren, bos zelfs een batminton wedstrijd met de hele buurt hier voor op straat en voor vies weer knutselen en een doos lego.
  Nu ze groter zijn hebben idd baantjes en daar wordt meestal computer spul van gekocht.
  En soms… vervelen ze zich gewoon te pletter, is ook wel eens lekker :-)))

 10. Als die mevrouw op de foto het kamp zou leiden, zouden heel veel jongeren misschien een anorexia ontwikkelen tijdens die week en nog voor een berg geld ook. Ik vind het idee van zo’n kamp heel erg leuk en het zal waarschijnlijk een succes worden lijkt me. Ik vind de opmerking van Marian’ne heel erg goed, dat kinderen zich ook wel eens te pletter mogen vervelen, naar mijn mening komt hun creativiteit dan vanzelf op gang i.p.v. dat ze alles maar zonder zelf te hoeven nadenken in de schoot geworpen krijgen. Ik zou óók in deze tijd nog steeds zelf voor de zelf georganiseerde kinderpartijtjes en vakantiepleziertjes zorgen.

 11. @Saskia, het begint telkens op zaterdag en eindigt op zaterdag.
  @Willy, het hoeft geen merkkleding te zijn om er leuk uit te zien. Mijn kinderen dragen zelden merkkleding. Met tweedehands kleding, zoals jij zegt, of een onbekend merk kan je mooie outfits maken.
  @josé, leuk!!! Ik kom straks kijken! Je hebt me nieuwsgierig gemaakt!
  @Betty, mode komt tegenwoordig goed onder de aandacht. Kranten schrijven steeds vaker over dit onderwerp.
  @Mieke S, laat ik nu van de week in een krant lezen dat jongens ook steeds meer gaan letten op het eten. Gevolg dat we ‘magere scharminkels’ te zien krijgen!
  @marian’ne m, hier is alleen Eline eens naar een kinderkamp geweest. Dat werd georganiseerd vanuit het gemeenschapshuis, waardoor de prijs relatief laag was.
  Een beetje hangen thuis mag ook af en toe!:-) Ze hoeven toch niet altijd intensief bezig te zijn!?

 12. Echte Dior blouse met eem soort basket- ball voorpandje .
  Wie gooit de bal ?
  Er zal toch wel een antie inkijk binnenwerkje ingebouwd zijn ?
  Zoveel kamp-mogelijkheden tegenwoordig voor de jeugd .
  En dat het Fashion-camp zo duur is , geen wonder als je nog eens allemaal dure namen naar je camp haalt dan loopt de prijs zeker op . Dat kan volgens mij wel veel goedkoper .
  Waarom niet veel eenvoudiger beginnen .
  Ik kan me niet herinneren dat ik me vroeger erg heb lopen vervelen .
  Wanneer het echt warm was heerlijk buiten in de tuin en behalve het onbijt de maaltijden lekker buiten nuttigen .
  Soms ook logeren bij een Oom en Tante en een enkele keer met z,n allen logeren in het Gooi .
  De schoolreisjes waren al een feest , en we gingen echt niet zo heel ver .
  Maar ja tegenwoordig moet het allemaal steeds meer en verder en mooier .
  Ik ben nog best tevreden met mijn herinneringen van lang geleden .
  Een schoolreisje in de oorlog weet ik nog goed , we gingen op boerenwagens waar banken opgezet waren , wagens versierd .
  Zo ging de stoet op weg naar de Elf Provincies in Hellendoorn . Er was een speeltuin en dwaaltuin en lachspiegels .
  En waar we toen zo,n enorme pret hadden is later het grote pretpark Hellendoorn geworden . Er was een prachtig restaurant bij , met een heel mooi uitzicht . En wat dronken we daar , een lekker glaasje limonade en wat later op de dag nog wel een ijsje ( in oorlogstijd in een kartonnen bakje )

 13. @Gerrie, ik lig in een deuk om je basketball-voorpandje!!:-)))) Heel humoristisch verteld!!!:-))) Ik geniet altijd van je uitspraken, Gerrie!!! Het werkt regelmatig op mijn lachspieren, en dat is toch goed!?
  Dit kamp vind ik ook erg duur. Gelukkig zijn er ook veel goedkopere zomerkampen.
  Het is zo jammer als het Fashion Camp alleen voor een bepaalde groep weggelegd is. Hiermee kweek je bij voorbaat al een onderscheid. Jammer is dat!
  Dat waren nog eens vakanties die jij verteld. Een hele belevenis. Erg leuk om te lezen.
  Als kind ging mijn vakantiereisje vaak niet verder dan de Sonse Bergen!
  http://www.dse.nl/~mdson/sbe/t1.html

 14. Berthi bloes zal ik van de week laten zien. Foto’s van Dieneke kwamen er tussen, en dit wilde ik voor laten gaan. Sorry…

 15. Opzich lijkt het me best leuk een fashionkamp maar denk niet dat het echt iets is voor een kamp. Maar je kunt daar wel leuk leren DIY-en en misschien ook modetekenen enzo?
  x

 16. Ik vind dit echt een super idee! Wil dit al heel me leven laten we zegen mode is me leven elke seconde, minute denk ik er aan.. Een carriere in de mode is me alles! Ik hoop zo dat zon kamp me een weg kan leiden naar de o zo grote mode wereld want ik weet dat ik het kan en zou der ook alles maar ook alles voor overhebben dan maar 20 bijbaantjes het moet maar… Jammer dat ik nu een beetje te laat ben maar volgend jaar is er toch nog wel een camp zoals deze? Anders ga ik gewoon naar paris en neem daar een opleiding het maakt me niks uit! Geen problemen met paris.. Haha. Love.

 17. Ik ben nu 2x op fashioncamp geweest en het is echt top! Het is het geld helemaal waard, en bovendien vind ik de prijs ontzettend meevallen als je bedenkt dat je 6 dagen op de styling acadamy vanalles mag leren, je slaapplaats,eten en materialen zijn inbegrepen.
  Het is echt een aanrader als je iets met mode hebt en er misschien iets mee wilt doen.

 18. Ik wil nog even melden, dat de oprichtster van fashioncamp ook bezig is met een junior jazz camp en dj camp op te bouwen. Ik vind het echt super dat er is een ander soort kamp is dan de standaard hockey en ponycampen. Je leert heel veel over de mode in deze week, je leert leuke mensen kennen, en er komen dus niet allemaal van die amsterdam-zuid types, er zijn ook mensen die het hele jaar hebben gespaard voor het kamp omdat ze het gewoon super leuk vinden dat er ook een kamp is bedacht dat zich bezighoudt met creativiteit, je leert bijv. modeltekenen, mouleren, trendwatchen, kortom je leert bijna alle kanten van de modewereld kennen.
  Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *