EK Poule 2008


Het Europees Kampioenschap Voetbal 2008 begon op 7 juni met de wedstrijd Zwitserland-Tsjechië. In de poule vulde ik de score 0-2 in. Bingo! Het leverde direct het maximaal aantal punten op; namelijk zeven. De tweede wedstrijd ging tussen Portugal-Turkije. Mijn voorspelling van 2-0 was goed voor vier punten. Na deze eerste voetbalavond stonden er drie personen gedeeld op de eerste plaats, waaronder ikzelf. Langzaamaan kwam ik als enige bovenaan te staan, om vervolgens weer te dalen naar lagere regionen. Maar goed, we waren er nog lang niet. De voorspellingen van de goede landen in de kwart- en halve finales en de finale zouden extra punten opleveren. Wat bleek? Twee kwartfinales had ik precies goed: Nederland-Rusland en Spanje-Italië. Als enige persoon liet ik Nederland poule C winnen. Dit leverde voor mij een kleine voorsprong op. Twee landen in de halve finales had ik juist en als klapstuk bleek ik de finale Duitsland-Spanje goed voorzien te hebben. Maar wacht, er komt nog meer. Spanje zou volgens mij Europees Kampioen 2008 worden, en als topscorer vulde ik, na een tip van Thijmen, de spits David Villa in. Eigenlijk hoef ik je nu niet meer te zeggen dat ik uiteindelijk de poule won, nogwel met dertig punten verschil op Matthijs die tweede werd! Niet gek, hé?
Afgelopen zondagavond keek ik naar het voetbalprogramma van Jack van Gelder en voor zover ik het heb gezien, had niemand van de ‘deskundigen’ de finale en de kampioen goed voorspeld. Zou Matthijs dan toch gelijk hebben: ‘Je hebt er niet echt verstand van, maar wel gevoel voor.’

Zo, nu ga ik met de vette winst een staatslot kopen. Heb ik een goed gevoel bij een bepaald eindcijfer…

17 gedachten over “EK Poule 2008

 1. gefeliciteerd hoor! maar misschien heb je wel een glazen bol en moet je een waarzeggerspraktijk openen …
  succes met je lot – met de hoogste jackpot ooit …

 2. Jaja, wij hadden het al voorspeld.
  En verwachtten een traktatie !!?
  Maar Berthi gaat voor het grote geld !!;-))
  Ik gok nooit !!
  En had al lang een bolletje wol gekocht ipv een lot 😉
  Succes !!!!

 3. Gefeliciteerd met het winnen van de poule.
  Misschien kun je de volgende keer als deskundige bij Jack van Gelder aan tafel.
  Ik kijk uit naar je logje van 10 juli!

 4. Oooh Berthi wat een heerlijk verslag, ha, ha, ha, ik heb er dikke pret mee. Ik zie je lopen in huis nog rechterop dan je altijd al deed, neusje omhoog en wapperend met je staatslot. Nu hoop ik van harte dat er een heel leuke prijs op valt, dat zou pas lachen zijn, dan kijken ze met volledig ontzag naar hun vrouw en moeder (^_^)
  De uitspraak van Matthijs is geweldig, ik heb heel vaak hetzelfde gevoel gehad en nog steeds bij heel jonge nieuwe tennisspelers van wie ik vaak al snel zag dat het grote spelers zouden worden, dat waren o.a. Pete Sampras en Nadal en moet je nu eens kijken. High Five Berthi!!!

 5. Gefeliciteerd met je winst.
  Wij hebben op het werk met tien man 5 straatjes van 1/5 lot gekocht. Als op een van deze 50 loten de 25 miljoen valt hebben we ieder 500.000 euro.

 6. Tot nu toe is het me niet gelukt om maar ooit een klein prijsje te winnen met een staatslot! Dus…
  Eline heeft al een staatslot en volgens haar gaat zij de hoofdprijs winnen!:-) Pech! En ik moet zeggen dat Eline met ‘gokken’ meer geluk heeft als haar moeder. Eigenlijk ben ik helemaal geen gokker!
  Maar goed, ik ben al tevreden met een klein prijsje!:-))
  @marian’ne m, bolletje wol is ook leuk!
  @willy, zal het de volgende keer weer zo goed gaan???
  Ik had de poule op het laatste moment ingevuld! De anderen hadden er uren tijd aan gespenderd!:-)
  @Corrie, haha, leuk hoor!!! Jij hebt ook zo’n goed gevoel!
  @Jenny, … daar gaat mijn hoofdprijs!:-)))
  @Marianne D, wie weet!:-)

 7. heel goed berthi! Het is bekend dat diegene die het minst verstand hebben van voetbal (ik neem aan dat je geen expert bent) de poulen winnen. Experts bouwen geen verrassing in en denken dat de beste teams winnen. Dat is bij toernooien bijna nooit het geval. Gefeliciteerd!

 8. Je bent een echte voetbalvrouw dus, haha!
  Veel succes met je staatslot!
  (Ik heb een straatje 1/5-loten gekocht. 10 keer kans op 5 miljoen, en da’s ook al heeeeeeel leuk om te winnen!)

 9. Dat heb je prima gedaan, mooi hoor.
  Zo zie je maar weer dat ook vrouwen verstand van voetbal hebben.
  En nog veel geluk met het staatslot.

 10. Ik was al benieuwd hoe het was afgelopen met jullie poule. Goed gedaan!!
  Maarre… ik ben van plan de pot te winnen dus sorry…
  Deze keer moet het toch raak zijn hier.
  Haha we dromen allemaal, en dat is het leukste!!

 11. Het begint nu toch wel erg spannend te worden. Naar wie gaat de grote pot?
  Zoals ik lees zijn de miljoenen al vergeven!:-))))
  Och weet je, ik ben al tevreden met een tonnetje!:-))))

 12. Ha ha nee hoor ik ga nu ook een staatslot kopen, de spoeling word dun. Ben benieuwd wie hem nu wind. Wat moet je er eigenlijk allemaal mee. Ik zou het niet weten. Ik doe maar gewoon dan doe ik al gek genoeg. Berthi veel succes ik zal duimen voor je, dat je toch een prijsje wind. Al zal het misschien niet de hoofdprijs zijn een kleiner bedrag daar ben je ook tevreden mee. Dat weet ik zeker….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *