Quilt-blok van Gerrie


Zoals beloofd, heeft Gerrie een handwerk van eigen hand op de foto vastgelegd en vertelt zij het volgende erover:

‘Quilt-blok 1993

Het Quilt-blok maakte ik ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het Quiltersgilde in 1993. In het Quiltnieuws had een oproep gestaan. Niet zo’n grote opdracht, leuk om iets te maken. Mogelijkheden met motieven en kleurgebruik waren er genoeg.

De applicatie heb ik samengesteld uit al bestaande bloempatronen. De vaas tekende ik zelf en de verschillende bloemen heb ik met eigen hand in de vaas geschikt. De bloemen soms naar eigen inzicht aangepast, zoals ik het graag wilde hebben. Wat verfijning aangebracht met enkele borduursteekjes. Al doende bezig zijn met een werkstuk, groeit ook het idee voor de verdere afwerking.

Na jaren ben ik er nog wel tevreden mee, al zou ik de vaas een wat stabieler voetstuk willen geven.

Samen met mijn man ging ik naar de Buitensociëteit in Zwolle, waar allerlei activiteiten waren en met andere exposities ook de blokken waren verzameld. De grote Quilt-expositie van leden was in een kerk te bewonderen.

Voor de blokken kwamen we in een niet al te grote ruimte, waar alle wanden van onder tot boven waren vol gehangen met de ingezonden blokken. Dan wil je natuurlijk je eigen blok even zien hangen. Een zoekplaatje, ergens aan een enorme zuil zag ik mijn blok heel hoog en veilig hangen.

Uit de gehele ingezonden collectie is een keuze gemaakt om een kwartetspel samen te stellen. Dat kregen alle leden toegezonden in dat jubileumjaar. Mijn blok is daar niet voor gekozen. Helemaal niet zo erg, het was leuk om mee te doen en er was een streefdatum, voor mij soms belangrijk. Al haal ik zo’n datum niet altijd, zoals helaas bij de harten van Berthi.

Quilt-blok 35 x 35 cm.
Handgequilt, vaas en bloemen iets gevuld.

Gerrie’

24 gedachten over “Quilt-blok van Gerrie

 1. Ontzettend leuk dat je deze foto van het handwerk van eigen hand naar me stuurde om het vervolgens op het blog te plaatsen.
  Het is een prachtjuweeltje!!! De verhouding bloemen met vaas vind ik prima! Het past perfect bij elkaar. Je hebt ook erg mooie stofjes gekozen. Waren deze stofjes toen voorgeschreven door het Quiltersgilde?
  Zeer terecht dat je na zoveel jaren nog steeds zeer tevreden bent over dit quiltje! Het is een compositie die niet gaat vervelen.
  Rustig, mooie stofjes, stijlvol, en een bloemetje in huis fleurt de mensen altijd op.
  Gerrie, dank je voor de moeite die je gedaan hebt voor ons!

 2. Gerrrieeee !!!
  Wat goed, dit vind een een geweldig handwerk !!
  Ik wordt net wakker om de PC af te sluiten, en ga morgen ‘wakker’ lezen !!! ;-)))
  Welterusten !!!

 3. Gerrie@ wat een mooi quilt-blok, de kleuren zijn erg mooi. Wat ik bijzonder vindt zijn de smalle biesjes met afgeronde hoeken. Die rondingen heb je weer terug laten komen in het quilten, een passend geheel.
  Elma

 4. ZO, wakker !!(nou ja :-)).
  Wat een prachtige doek. Mooie kleuren en stoffen. Zou er nog dichter in willen kruipen.
  Ik houd echt van bloemmotieven op quilts, ik val voor de baltimore. Of deze hieronder valt weet ik niet maar voor mij wel, IK VALLLLL !!! ;-))
  Zal eerst is lezen voor ik verder reageer >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 5. Oo het is kleiner dan ik dacht, knap en zo mooi. Die kleine details van meeldraadjes en bloemhartjes, takjes écht leuk.
  Lijkt mij leuk om aan te werken. En wat een mooie herinnering, zo samen met je man dit beleven.
  Ik zou zoiets graag willen/kunnen maken !!?;-)

 6. Wow, Gerrie, móói!
  Een stukje van jezelf. Zoveel uren om te bedenken, uit te voeren, dan de herinneringen en het genieten van iets moois. Erg fijn om iets van je te mogen zien. Dank je wel!

 7. @ Elma 🙂
  Ik zit aan je niet web-loggen te denken !!
  Maar het zou heel fijn zijn wanneer je je kennis zou kunnen digitaliseren.
  Ook je verkoop van materialen on-line zou geweldig zijn.
  Zelf op het moment aan huis gebonden altijd op zoek naar info en materialen vooral voor de pronkrol ben ik afhankelijk van het internet.(hoe deed ik dat daarvoor?)
  Dus wie weet ooit een mogelijkheid om over na te denken. Want dat je heel veel kennis in huis hebt dat is ons al gebleken. En dat wij ‘sponsen’ dat graag én veel in ons op willen nemen is ook wel over duidelijk !!
  In ieder geval ben ik blij met jou informatie elke keer en dat vindt Berthi ook helemaal niet erg !!!!;-)))

 8. wat een mooi blok;alleen al het verhaal hoe het tot stand gekomen is. Dat is inderdaad wat gaandeweg gebeurt met quilten;het blijft rondsuizen in je hofd, hoe je het kan gaan doen en dan pakthet vaak toch weer anders uit!

 9. Wat een verrassing zo’n mooi blok van Gerrie! Leuk om ook eens met jouw werk kennis te maken. Je bent echt een quilter van het eerste uur, het kwartetspel heb ik toen gemist. Leuk dat je dat verhaal in het jubileumjaar van het Gilde nog eens aan ons doorgeeft. Zo’n tutelige vaas past wel in de stijl en je hebt je bloemen erg mooi gerangschikt. Ik vind het een beauty!

 10. Gerrie, erg mooi je bloemenvaas. Ik heb veel bewondering voor dit soort patchwork, moeilijk lijkt mij!

 11. Gerrie, wat bijzonder leuk om nu werk van jouw handen te zien, het is net alsof ik je daardoor meer leer kennen. Een heel mooi bloemrijk quiltje Gerrie en heel bijzonder ook dat je het zelf hebt samengesteld en de vaas zelf hebt bedacht. De borduursteekjes maken het helemaal af. Ik ben heel benieuwd wat er nog meer tevoorschijn komt.

 12. De kleuren, de compositie, de symmetrie, het onderwerp, de stofjes, het quiltwerk, ik vind het allemaal geweldig, Gerrie!
  Ongelofelijk dat jouw quiltje niet is uitverkoren voor het kwartet. Waren de andere quiltjes dan nóg mooier? Daar kan ik met mijn pet niet bij.

 13. Gerrie wat een mooi blok maakte je !
  Ook ik maakte toen een blok en heb ze op de tentoonstelling bekeken.Ik kan me jouw blok daarvan niet herinneren (sorry),maar het waren er ook zoveel……Ik zal het kwartet weer eens gaan bekijken!
  Nu voor het 25-jarig bestaan heb ik mijn vlaggetje al op gestuurd.

 14. Gerrie wat leuk om ns werk van je te zien…nu geniet ik niet alleen van je verhalen en reacties ,maar ook van je werk,prachtig is t!!

 15. Super Gerrie dit is ook niet mijn ding maar wat knap gedaan prachtig.Ik doe dit je niet na. Mooi kleur gebruik geweldig………..

 16. Jeetje…onze Gerrie??!!
  Wat is dit mooi en geweldig om wat van je te zien!! Erg mooi, gerrie. Zit jij ons werk altijd te bejubelen en moet je zien wat voor een mooie jezelf gemaakt hebt!!
  Schitterend!!!

 17. Marian’n@ Leuk dat je zo reageert, een online winkel is voor mij niet haalbaar. Via de mail kunnen wij ook heel wat bereiken. Ik wil en kan graag wat verkopen uit mijn voorraad. Het idee om wat op papier te zetten van de pronkrol speelt al een tijdje door mijn hoofd.
  Alles wat ik bereik heb ik aan mijn cursisten te danken, met een erg grote inzet zijn ze bereid al mijn ideeën uit te voeren.
  En ook van Berthi mag ik nog meevaren dus wij gaan lekker verder met handwerken en jullie er op attent maken waar je technieken kunt vinden. Wij hebben allemaal meer in huis dan we denken. Je hoeft niet alles te weten, als je maar weet waar je het kunt vinden.
  Elma

 18. Gerrie, wat een mooi blok is dit. Leuk dat je het vehaal erbij schreef. appliceren op quilts heb ik nog nooit gedaan. Zal het toch eens gaan proberen.

 19. Show-Time is voor vandaag voorbij .
  Berthi zal de One Woman expositie sluiten . . .
  Ik wil graag alle lieve internet vriendinnen heel hartelijk danken voor al de bezoekjes hier vandaag en al de mooie woorden gesproken over een al wat belegen werkstukje .
  Een paar vraagjes beantwoorden :
  Berthi ik meen niet dat er opdracht gegeven was welke lapjes gebruikt moesten worden .
  Het nummer met de opdracht zal ik nog eens opzoeken evenals het kwartetspel , dat kon ik ook niet zo snel vinden .
  Mien leuk dat je ook mee gedaan hebt .
  En al een vlagje klaar !
  Maakte je ook een speldenkussentje voor een int.expositie in den Haag ?
  Voor het Ronald Mac Donald Huis in Amsterdam maakte ik ook een beren-huisjes blok . Toen maakten we nog niet zo snel even een foto .
  Speciale dank aan Berthi , voor de gelegenheid mij geboden eens iets van mijn werkjes te mogen tonen .
  Het was voor mij een bijzondere dag !

 20. Nonnaaaaaaa, wat moooooi! Sierlijk, je bloemen… En dankzij B~ness kunnen we er met zijn allen van genieten! Goh, als je dit zo ziet, krijg je dan geen kriebels in je vingers om weer te beginnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *