Nederland – Frankrijk


Jij ook? Wij gaan gezellig met de hele familie een ouderwets televisieavondje tegemoet. Een lekker kopje koffie met een oranje tompouce en voor mij dé gelegenheid om de tweede sok te gaan breien.

Om het extra spannend te maken hebben we met z’n allen een poule ingevuld. Het mooie is dat ik de eerste drie dagen bovenaan stond, daarna zakte ik na de tweede plaats en sinds gisteren sta ik op de derde plaats. Het wordt tijd dat ik een beetje omhoog ga krabbelen. Het is mogelijk want volgens Matthijs heb ik er best gevoel voor. Zal ik de voorspelling voor vanavond goed hebben?
Ik ga voor 2-1!

36 gedachten over “Nederland – Frankrijk

 1. Berthi, de sok moet erbij, toch wel een oranje sok?
  Wij blijven niet thuis voor Oranje. Wij vertrekken zo naar Winterswijk, daar krijgt onze schoonzoon een operatie aan zijn knie.
  In het UMCG te Groningen is een wachttijd van 6 maanden en al die tijd kun je niks.
  Als wij vanavond terug zijn meld ik mij weer om verslag van deze dag te doen.
  Zo kom je er nog eens uit.
  Elma

 2. Oei……ik heb een eetafspraak vanavond… heel leuk natuurlijk, maar als echte voetballiefhebster ook wel een beetje moeilijk! Maar ik twijfel er niet aan dat we via de geluiden op straat zullen vernemen wat de stand is…
  Veel plezier met de sok en zet’m op in de poule!

 3. O? Wat is er dan vanavond? Grapje! Ik ben een volslagen voetballeek, maar vind het wel leuk om te zien hoe mensen ervan kunnen genieten. Mijn dochter “viert” die avonden ook met 2 vriendinnen en een vriend, om de beurt bij een van hen thuis en ze hebben enorm veel lol.

 4. Wij zijn een van de weinige echtparen, die vanavond NIET voor de buis zitten. Hoewel we het leuk vinden als Oranje wint, hoeven we daarvoor de wedstrijd niet te zien. We hebben een oranje pluizebolletje van Appie H. in huis, maar meer oranje is hier niet te vinden. Saai zijn wij, hè! ;o)))

 5. Berthi,veel plezier vanavond,ik hoop dat je weer een beetje stijgt in de poule…
  Of ik ga kijken?Ik denk het niet,maar je weet nooit…

 6. Vanmiddag vertrek mijn oudste zoon met de vliegtuig richting Sevilla.Hij moet 6 weken stage lopen op de grote vaart. Eind bestemming weten we nog niet. Hij zal eerst de 16de vertrekken toen werd het de 10de toen de 12de en het wordt nu eindelijk de 13de. Het is nu derde keer dat hij weg gaat. Hij is ook al een keer een half jaar weggeweest. Zelf moet ik vanavond werken tot 23.30 uur dus voor mij geen voetbalwedstrijd.
  Gisteren bij de gedichtendag hebben de kinderen rose ballonnen opgelaten met hun gedichten eraan. Mochten jullie er 1 vinden kun je reageren via de emailadres die erop staat. Op de gedichtenmuur is een nieuwe gedicht onthuld van een schoolgenoot van Dominique. Het was een geslaagde happening.
  Hilda

 7. Wij zitten bij de buis. Ik wel met iets te quilten in de hand. Ik kan niet echt stilzitten. Ik geniet wel erg van de reacties van man en twee knullen.

 8. Met een borduurwerkje zit ik wel bij de t.v.
  Hoop dat het weer een overwinning wordt.
  Volgende week zitten we in Duitsland dus dat kan nog gezellig worden als Nederland in de tweede ronde komt.
  Veel plezier vanavond.

 9. Ik zit ook met de familie voor de buis te borduren, Ik hoop dat ze winnen.En dat mijn 6 blokken klaar zijn. Weer bij met een werkje.
  Ik hoop dat ze heel ver komen. Wij zullen zien…………

 10. @Elma, … maar niet de leukste manier om erop uit te gaan. Sterkte!
  @Francisca R, het gaat in ieder geval een leuk etentje worden op een bijzondere avond! Fijne avond!
  @Hilly, wij hebben van de week al worteltjes gehad!:-))) We kunnen ze niet meer zien!:-)))
  @MaRia, Eline belde me om te zeggen dat ze vanavond later thuis komt. Ze blijft in Nijmegen tot de wedstrijd is afgelopen. De familie is dus niet helemaal compleet vanavond.
  @Saskia, saai… hoe kom je erbij! Natuurlijk niet!
  @MarianneD, misschien word je nog met het oranjevirus besmet!:-)
  @Wilma,… jij bent een bezige bij!
  @Hilda, een goede stagetijd voor je oudste zoon en jij een fijne werkdag!
  Erg leuk dat de school er zo’n happening van heeft gemaakt. En nu hoop ik zo’n ballon te vinden.
  @Annelies, ja leuk die reacties. Hier precies hetzelfde. Soms wil ik ook nog wel eens meedoen!:-))) Wordt niet altijd in dank afgenomen!:-)))
  @Elza, dat zal dan een zeer speciale sfeer geven in Duitsland! Maar goed, Nederland is nog niet zo ver!

 11. Hier geen voetbal !
  Uitzicht op enkele flats , vol versierd met oranje .
  De TV is ook al niks en had ik mij op een klassiek concert verheugd , was ik met het tijdstip in de war . Jammer de Australische zangeres gemist die hier voor het laats in Nederland optreedt .
  Maar geen gezeur er ligt nog heel wat lectuur .
  Voor de oranje kijkers , veel plezier !
  En voor mij is er nog wel een programma uitzending gemist .

 12. Elma sterkte ik wacht wel op een berichtje.
  Mien B ik geniet ook meer van engelse detectives sluit me geheel bij jou aan.Hilda

 13. that was nice i clicked on the orange tompouce and i was in the hema, it is real nice to be able to look in from here and it all brings back memories, have a lovely night

 14. @Ankie King, Nederland en HEMA zijn met elkaar verbonden! Het blijft een geweldige winkel!
  @MaRia, prachtig! Nu maar hopen dat onze verwachtingen niet te hoog zijn voor het Nederlands elftal!
  @annita, of je wilt of niet, het werkt zeer aanstekelijk!:-)

 15. wij hebben vanavond intocht van de avondvierdaagse… bovendien heeft een dochter uitvoeringsavond van haar gitaarlessen.
  hoe bedenken ze het??? gelukkig zijn we niet zó voetbal-minded, maar jammer is het wel.
  groetjes
  Anneke

 16. ik ga als neutrale toeschouwer supporteren voor mijn beide buurlanden 😉 neen, kan niet natuurlijk, gewoon genieten van een goeie match!

 17. Wij zijn weer thuis. De operatie is prima verlopen, de binnen en buitenmeniscus waren ernstig beschadigd. De behandeling in het Koningin Beatrix ziekenhuis in Winterswijk was prima. Erg duidelijke uitleg en een goede nazorg. Ontzettend aardig en vrolijk personeel, dit ziekenhuis krijgt van ons een dikke 10. Tijdens het wachten zijn wij naar mijn moeder in Arnhem geweest, ze woont in de binnenstad en wij hebben nog even door de stad gelopen. In Arnhem heb ik mijn jeugd doorgebracht.
  Hilda als je R. mailt wens hem een goede stage toe.
  Super D onze nieuwe dichter, met je roze ballonnen. Ik hoop een ballon te vinden of stond de wind de andere kant op.
  DE GEDICHTEN VAN (DE ZOON) VAN DE SCHOOLMEESTER.
  Elma

 18. Een schreeuw vanuit de kamer….. 2-0 haha.
  Vanmiddag met een van mijn zussen naar Eindhoven [ja Berthi alweer :-)] en het was prachtig om te zien hoe de hele binnenstad langzaam oranje kleurde. Ook door de fans van Guus Meeuwis die vanavond optreed in het PSV stadion. Een oranje T-shirt met de tekst ik ben voor Guus of zoiets.
  Maar wat ik vanmiddag zag…: zo leuk gehaakte schoentjes. In zilver, goud, zwart en wit. Je kon de stokjes duidelijk herkennen. Handwerken is HOT

 19. Ik was eventjes van mijn plaats en op zolder beland… vervolgens hoor ik me toch een schreeuw van beneden… jawel 2-0.
  @ine, je hebt de smaak te pakken om richting Eindhoven af te reizen!:-)))
  Gehaakte schoentjes… misschien kom ik binnenkort in Eindhoven en dan ga ik ze zoeken.
  Handwerken is super HOT!
  @marian’ne m, laat ik maar niets zeggen over mijn sok!:-))) Ik word constant afgeleid!

 20. @Elma, heel fijn om te horen dat alles goed is verlopen.
  Terwijl ik dit tik, komt er van beneden een oorverdovend geluid vandaan… 3-1. Tsjonge, tsjonge!!:-)

 21. wat leuk die hoedjes, vooral die 1e en die lila ,die ze als sluier draagt aan het eind, prachtig…als wij tuinen gingen bezoeken zette ik altijd 1 van mijn hoedjes op ,lekker engels

 22. 4-1 congratulations to the orange team i bet you all are over the moon

 23. Vanavond heb ik wel mooi 4 punten bij kunnen schrijven op mijn poule. 2 punten voor de winst van Nederland en 2 punten voor het doelpunt van Frankrijk! Dat is mooi meegenomen! Misschien sta ik nog op de derde plaats!?

 24. Hoera voor Berthi, mooi opgeklommen in de poule, knap gedaan. Ik heb niet gekeken want Jan ging met een ploegje vrienden bij één van hen kijken en ik vermoed dat het ’t hele toernooi wel zo zal gaan. Ik had ook geen oranje tompoucen, maar wel roze en dat kwam omdat ons vriezertje ontdooit moest worden en die zaten daar nog in. Maar ik vind het wel erg leuk dat Nederland goed gaat in deze twee wedstrijden.

 25. Jullie maken er een gezellige boel van! Leuk hoor! Ik kijk nooit naar voetballen, maar gister avond heb ik echt gekeken!!! Ik vond het nog leuk ook. Ben dan toch wel trots op onze voerballers! Wat een showvinsme hé?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *