Help, ik loop achter…

De rugzak van Thijmen voor de gymspullen heeft zijn beste tijd gehad. Hij is rijp voor de grijze container. Geen probleem, genoeg rugzakken in huis. De rugzakken die ik opduik beantwoorden helaas niet aan het beeld van een 15-jarige op dit moment. De ‘hele’ klas loopt met een stoffen tas waarop een mooi logo van een sportmerk staat afgebeeld. Met koordjes wordt de tas dichtgetrokken. Ik luister alsof ik het in Keulen hoor donderen. Maar goed, ma is de beroerste niet en gaat op pad. Wat schetst mijn verbazing? ‘Nee mevrouw, ze zijn uitverkocht.’ ‘Nee mevrouw, die verkopen wij niet.’ ‘Helaas mevrouw, ik heb net de laatste verkocht.’ Ik zal en moet met een gymtas thuiskomen. Uiteindelijk zwicht ik voor een alternatief dat enigszins in de buurt komt én… hij wordt goedgekeurd door zoonlief!

18 gedachten over “Help, ik loop achter…

 1. Oh sorry Thijmen het is zo op het oog net een model vuilniszak , nou ja dat logo is het natuurlijk .
  En daar heeft je moeder nu zoveel werk voor verricht , winkel in winkel uit .
  Ik kom hier net van een mailtje beantwoorden en heb warempel dezelfde woorden , ik loop achter geschreven .
  De tijd gaat zo snel en dan ook nog achter lopen met alles , hoe vullen we dat in .
  Ik zeg alleen maar stap voor stap verder gaan met af en toe een rustpause .
  Het logo lijkt een beetje indiaans .

 2. heee van je vorige log kreeg ik allergische reacties ,dus gauw weg en niet gereageerd;))))
  maar deze kan ik weer aan …dat is toch ook een merk ? umbro ofzo ,geen wonder dat je helemaal goed zat!!
  hij boft maar weer met zo’n ma

 3. Oh sorry Thijmen het is zo op het oog net een model vuilniszak , nou ja dat logo is het natuurlijk .
  En daar heeft je moeder nu zoveel werk voor verricht , winkel in winkel uit .
  Ik kom hier net van een mailtje beantwoorden en heb warempel dezelfde woorden , ik loop achter geschreven .
  De tijd gaat zo snel en dan ook nog achter lopen met alles , hoe vullen we dat in .
  Ik zeg alleen maar stap voor stap verder gaan met af en toe een rustpause .
  Het logo lijkt een beetje indiaans .

 4. Mensen nog aan toe wanneer ik vandaag alles dubbel ga doen kom ik helemaal niet meer klaar .

 5. Hahaha, Ja zo gaat dat !!
  (moeders zwicht)
  Hier hebben ze al een aantal jaar de stoffen gymtasjes maar dan zonder logo.
  Handig en licht.
  Pas kreeg ik een knalgele van de spoorwegen, mooi stevig tasje, maar daar gaan ze écht niet mee lopen :-)))

 6. En dan kun je nog altijd zelf zo’n tasje maken en een logo naäpen. Dit logo is erg makkelijk om te kopiëren, lijkt me.
  Maar of ze dat accepteren?

 7. wat een rust inm mijn huis, deze dingen waren er in de pubertijd bij ons niet en nu HOEF IK HET NIET MEER,

 8. hihi, Saskia dat kan écht niet hoor!!
  Ik bied ze wel eens aan één zelf te maken maarrr NEEEE hoor :-))
  Ja van mijn kleuterkleindochter mag het WEL ;-))))

 9. Wat lief van jou dat je zelf op zoek gaat naar precies de goede tas. Na 3 pubers ken ik dit verschijnsel maar al te goed. Ik heb ze al heel snel zelf laten zoeken.

 10. Het is wat, al die nieuwe rage’s. Onze jongste is bijna 15jaar. Na een periode van alleen maar zwarte kleding want dat is stoer, zijn we nu beland in de flower-power periode. De oranje en de groen gekleurde t-shirten mogen weer.En natuurlijk niet te vergeten zwembroeken met hibiscusbloemen erop. Peace man. Gisteren heeft hij van de overburen een grote kuip-draaistoel gekregen. Het kind klaarde weer helemaal op. We hebben nl gistermorgen zijn huisdier in laten slapen. Dus een verzetje kon hij wel gebruiken. Vanmiddag gaan we samen naar de stad kijken of we aan dat pluizige stof kunnen komen om daar een mooie zitkussen van te maken want de kussen was versleten.Daarna gaan we naar een muziekzaak om gitaren te bekijken. Volgende maand is hij jarig en dan krijgt hij waarschijnlijk 1 van ons. Hij speelt nu nog op mijn oude gitaar. Ondertussen zijn alle snaren al vervangen. Ondanks dat hij al aardig kan spelen heb ik met mijn man er over gehad dat ik op de nieuwe graag een koptelefoonaansluiting zie. Maar waar ik heel trots op ben is dat zijn gedicht is uitgekozen voor een gedichtenbundel.Elk jaar wordt er een gedichtenbundel gemaakt. Dan worden er 50 gedichten van 3 grote scholengemeenschappen uitgezocht. En aangezien hij zwaar dyslexties is (maar niet dom zeg ik altijd) is dit echt een aanmoediging.Hilda

 11. Berthi wat geweldig moeders is op stap gegaan, en het viel nog goed uit. Mijn dochter was altijd heel makkelijk, gratis rugzak bij frisdrank geel. heeft zij altijd gebruikt . Dus voor zoonlief ook een nee hoor die heeft zij later nog gebruikt. Want die van haar was versleten.
  Maar wonen ze op hun zelf dan is alles niet meer zo nodig.
  En zijn ze zuiniger dan denken ze twee keer na. Het is gelukkig maar een periode van hun jeugd. En dat is ook wel weer leuk………

 12. O wat is dit herkenbaar. Onze zoon wordt in september 15. En ook bij hem gaat het over de juiste tas maar ook kleding en schoenen en zelfs kapsel.
  Laat ik nou altijd gedacht hebben dat dat typisch meisjes was. Nee hoor, die van ons kan er ook wat van. Maar wij moeders….. tja 🙂
  (ik zwicht ook nog wel eens)

 13. Ha, ha, ha, Berthi, ineens slaat het toe en weet je dat er dingen zijn in het leven van onze kinderen waarvan wij niet weten … zoals een rugzak :- )))
  Wat een bof dat die rugzak die je koht ook goedgekeurd werd, want dat luistert heel nauw en daar moeten we niet te licht over denken ;- )
  Heerlijk toch zulke verhalen en ook a ligt het alweer heel wat jaren achter me het blijft heel herkenbaar.

 14. Dag dames,
  ik was druk vandaag en heb nu pas de gelegenheid om jullie reacties te lezen.
  Een pak van mijn hart, dat ik niet de enigste moeder ben die soms zwicht voor zeer belangrijke zaken van haar kinderen!
  @Saskia, een gymtas van mijn hand is absoluut niet cool!:-)))
  @Hilly, ach nee toch… heb ik je gisteren een beetje zitten plagen met de log?:-))))
  Het merk is inderdaad Umbro! Jij bent van deze wereld! Helemaal up to date!:-)))
  @annita, eigenlijk moet ik dat ook doen, maar ach denk ik dan weer…
  @Hilda, wat mooi om dit te lezen en mijn felicitaties voor je zoon. Geweldig dat zijn gedicht uitgekozen is. Daar ben je als ouder toch zeer trots op en je zoon mag er ook zeer trots op zijn!!!
  @ine, mijn ervaring is dat met name jongens meer tijd nodig hebben om hun kapsel te doen dan meisjes!:-)
  @Corrie, tsja, hoe belangrijk een rugzak kan zijn! En ach, het is maar een periode. Over een paar jaar is het allemaal niet meer zo belangrijk! Dus… denk ik met hem mee!

 15. hahaha, ik zie al die jongens bij mij op school er ook mee lopen en ik dacht dat het uit geldgebrek was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *