Uitverkoop

De prachtig vormgegeven cover van BIJselectie maakt ons duidelijk dat de uitverkoop eraan komt, terwijl de zomer officieel nog van start moet gaan. Toch zullen we eraan moeten geloven, willen we meedoen aan de vertrouwde koopjesjacht. Ja… en daarna gaan we ons in de hitte druk maken over onze kleding voor het komende najaar. Of niet?

15 gedachten over “Uitverkoop

 1. Het wordt steeds vroeger (en dus gekker) met de uitverkoop. En ook de kleine ondernemers moeten mee met dat circus. Voor hen wordt het zo steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Voor hen was de oude situatie met de door de overheid bepaalde begindatum van de uitverkoop beter.

 2. Ik ging twee weken geleden zomerkleren kopen en zat al in de uitverkoop. Niet leuk, want van sommige maten hadden ze nog maar weinig.

 3. Gelukkig geen bIJ bij mij in de buurt, pfff ;-))
  Nee hoor, doe daar niet aan mee eerder irritant wat Annelies zegt, wanneer er nu al sjalen en mutsen in de winkels liggen.
  En soms toch wel leuk wanneer je een koopje vind.
  Wel prachtige affiches !!

 4. het drukwerk en de uitvoering zijn heel mooi, maar het koopjesjagen ???????? ik ben geen liefhebber, Ben voor de heel jonge kleinkinderen wel eens naar zo een dag of avond geweest, BBRRRRRRRRRRRRR vrese.lijk

 5. Oh nee, dit is voor mij ook niets. Ik vind het een prachtige winkel maar vooral op de koopjesdagen zie je mij daar niet. Bovendien moet ik ervoor naar Amsterdam en dat doe ik zeker niet voor winkelen. Ik voel me af en toe echt een oude tut als ik zoiets schrijf, maar ik heb er eigenlijk nooit van gehouden. Ik vond het altijd jammer van de tijd en nu helemaal. Gek genoeg lijkt het wel of de tijd steeds sneller gaat, daar heeft Douwe Draaisma een leuk boek over geschreven, heb het liggen maar nog niet gelezen.
  Degenen die dit leuk vinden wens ik een heel plezierige uitverkoop toe. Prachtige cover inderdaad Berthi.

 6. Doordat de uitverkoop steeds vroeger begint, wordt er natuurlijk minder ingekocht, dat een nadeel is zoals Annelies al aangeeft.
  De collecties wisselen sneller en sneller, de inkoop is daar uiteraaard op afgestemd. Nadeel voor veel mensen. Of je moet er meteen bij zijn als de nieuwe collectie in de winkel hangt. En je hebt toch geen zin om in de wintermaanden zomerkleren te kopen? En omgekeerd, in de zomermaanden winterkleding kopen?
  Nee, het is niet altijd even ideaal. Maar ik denk dat veel jongeren regelmatig nieuwe kleding kopen (zij willen graag met de mode meegaan), en dat de winkeliers hier een groot gedeelte van hun omzet uit halen.

 7. Ik doe kledingveranderwerk voor een boetiek en daar waren vorige week (= begin juni!!!) de eerste winterjassen al binnen. De groothandel verschuift het opslag probleem naar de winkelier. Vandaar die vroege uitverkoop…maar raar is het wel!

 8. @mieke s, gemakkelijke denkwijze van de groothandel! En zoals altijd draait het ook hier weer om geld!

 9. Ik en opruimingen… tja ik kom altijd te laat! Dus ik probeer het niet eens meer. Ben ik in de stad….kijk ik rond en als ik iets zie wat ik leuk vind…(en ik héb de centen) dan koop ik ’t. Maar ik kom dus niewt zo vaak in de stad 😉

 10. @ine, hier precies hetzelfde. De tijd ontbreekt mij om regelmatig te stadten. Daar komt nog bij dat ik er niet veel plezier in heb en mijn tijd liever anders besteed. De koopjesjacht is leuk bedacht, maar niet in eerste instantie voor mij!:-)

 11. De uitverkoop is niks voor mij. Net als die mooie aanbiedingen in alle folders waar er elke week een pak van komen. De meeste winkels zijn in Groningen. Tegen de tijd dat hier de folder komt en ik in Groningen kom is het altijd uitverkocht. De Hema online dat bevalt mij prima. Je kunt zien of het in voorraad is en vandaag besteld, morgen in huis.
  Elma

 12. Ehm….. opruimingen?? Dat is niets voor mij. Als ik naar de opruiming ga is het altijd uitverkocht!! Vaak als ik een aanbieding zie hang ik het op het prikbord om vervolgens weer totaal te vergeten….
  nee ik ben niet zo’n koopjesjager….

 13. Ben ik net terug van mijn vakantie, is het dan al uitverkoop?? Tegenwoordig hangt de winter collectie er al in augustus. Vreemde zaken toch tegenwoordig! Of begin ik een beetje oud te worden? Afijn, je kunt de dingen niet tegenhouden en zullen we er allemaal aan moeten geloven. Maar de echte uitverkoop zoals het vroeger was, is het niet meer. Dat was pas echt koopjes jacht. Was echt om de laatste resten op te ruimen voor de nieuwe collectie. Ik kom snel weer terug. Tot gauw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *