Slungelig konijn

Zal ik toch nog één keer… Vooruit dan, deze knuffel is zo leuk en helemaal fair trade. Het slungelige konijntje is ontworpen door Celia Sluijter en Janske Megens, en gemaakt door vrouwen in Nepal. Behalve het konijntje is er het eigenwijze olifantje en het roze knuffelbeertje. Op deze site kan je een kort verslag van de reis naar Nepal lezen, van Celia Sluijter.

14 gedachten over “Slungelig konijn

 1. Menig kind zal weer genieten van zo’n heerlijk knuffelkonijn. Je steunt er meteen ook een goed doel mee. Nog een tip voor jonge ouders. Koop voor je baby twee knuffels. Onze kleinzoon kreeg zijn knuffel (muis) in de couveuse en op advies van de verpleegkundige was de knuffel 1 dag bij zijn moeder op de borst gespeld. Nu heeft hij muis nog steeds met een extra exemplaar in de kast als herinnering voor later. Elke morgen maakt muis hem wakker. Als hij komt logeren komt muis niet mee, dan pakt hij een knuffel uit de collectie van tante Wilma.
  Elma

 2. Het is een leuke knuffel, maar het kruisje op de mond deed me meteen aan Nijntje denken. Ik hoop dat ze daar geen problemen mee krijgen.

 3. Goed wanneer er “fair” gehandeld wordt.
  Dan nog heeft deze knuffel een redelijk prijs.
  Wanneer ik mijn knuffels voor uurloon zou moeten verkopen zijn ze onbetaalbaar.
  Heb nooit wat gehad met knuffels, maar de ‘slungelpoppen’ vind ik énig.
  Pas mijn slungel aap ‘GIJS’ aan kleindochter (1 1/2) mee gegeven, staat zo koddig zo’n peuter met zo’n lijs achter zich aan slepend .

 4. @Elma, Thijmen heeft veel belangstelling gehad voor een knuffel, en ik kocht er inderdaad twee.
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/09/knuffels.html
  Soms wordt een knuffel vervangen door een mobieltje:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2007/07/weg_knuffel.html
  @Annelies, ik hoop het niet voor ze!
  @Marian’ne m, de prijs viel mij ook op. Niet te duur. Voor 9,95 euro heb je een leuk slungelig konijn.
  Slungelaap Gijs is superleuk!!! Je kleindochter zal er ontzettend blij mee zijn, ook omdat oma die gemaakt heeft. Zo’n mooie knuffel kan je nooit in de winkel kopen. Heb je al een reserve aap gemaakt?
  Hier nog enkele ‘slungel’knuffels:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2007/06/knuffels_knuffe.html

 5. @Saskia, o ja, de sabbelkip van marian’ne m… echt helemaal te gek. En heb je dat leuke filmpje gezien?

 6. Een heel leuke en zachte knuffel .
  Ik heb altijd zoiets in huis , kan ik altijd een kindje blij maken .
  Dus ergens in een winkel , dan ben ik wel kieskeurig , voor veilgheid , aaibaarheid en een vriendelijk uiterlijk .
  Soms zie je poppen of knuffels met erg grote ogen , dat lijkt me wat angstaanjagend , dat vind ik niks .
  Deze is leuk en zo te zien streelzacht .
  De hulp werd weer Oma en ik gaf haar voor het tweede kleinkind een lieve knuffeleend , mooie kleur en zooo zacht .
  En laat het nu echt de lievelings knuffel van het kind zijn .
  De moeder had gevraagd waar ik de eend had gekocht , ze hadden overal al gekeken voor een tweede exemplaar .
  Ik had er toen gelijk twee gekocht .
  Dus gaf ik de tweede ook mee .
  Oma blij , mammie blij en het kindje wilde er niks van weten .
  Het was helemaal vreemd voor het kind .
  Dit konijn heeft ook van die lekkere lange sleeporen en ja ik zie ook het kruisjes mondje net een Nijntje en ook de oogjes .
  Maar op TV zie ik heel vaak van die gelijkende imitatie Nijntjes .
  Kraam-cadeautjes maakte ik vaak zelf .
  Een bekleed kinder kleerhangertje met een lief berekopje in het midden , was een succes .
  En ook leuk als er geen tijd is om iets te maken , een eerste tandenborsteltje .

 7. Ook mijn zoon koos als favoriete knuffel het konijn wat ik al in zijn wieg had gelegd. Het werd helemaal opgeknuffeld. de resten heb ik nog…o ja in een schoenendoos bewaard. Daarna koos hij zelf nog een ander konijn waarbij het belangrijk was hoe de oren voelden en idd. de geur. Nu is het over en vervangen door andere ( mobiele) zaken. Het is ook overal hetzelfde 🙂

 8. @Gerrie, jij bent overal van op de hoogte! Geweldig vind ik dat! Dit bewijst weer eens hoe breed jou belangstelling is.
  @Ine, soms denk ik dat het alleen bij mij zo is, niets is minder waar!:-)

 9. Berthi, het is altijd goed om over zulke projecten te lezen en zeker als er zujlke leuke hebbedingen bij getoond worden, want ons oog is verwend en wil ook wat en nog meer.
  Ik heb grote bewondering voor mensen als Celia, die zich daadwerkelijk inzetten door naar deze landen toe te gaan. Ze schreef een bijzonder mooi verslag!

 10. @annita, dit past helemaal in jouw straatje.
  Wij zijn inderdaad verwend, zelfs erg verwend met het gigantische aanbod dat er is, maar gelukkig laten steeds meer jonge mensen producten maken die fair trade zijn. En dat is een zeer goede ontwikkeling. Petje af voor de jonge ondernemers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *