Notenboom… en nog een notenboom

Eergisteren haalde ik de eerste notenboom uit de grond, gisteren de tweede, notebene nog wel uit de voortuin.

De eekhoorns krijgen hun dagelijkse maaltijd in de achtertuin. Wat zal ik daar aantreffen?

22 gedachten over “Notenboom… en nog een notenboom

 1. hahaha, die tweede foto: net alsof je een klappernoot vast hebt…
  Ik wist niet dat dat zo gemakkelijk ging, een walnoot in de grond stoppen en dan meteen een bos in je tuin.
  Ik ga het uitproberen, maar dan in een grote pot! Je eekhoornfoto’s zijn superbe.

 2. hahaha, die tweede foto: net alsof je een klappernoot vast hebt…
  Ik wist niet dat dat zo gemakkelijk ging, een walnoot in de grond stoppen en dan meteen een bos in je tuin.
  Ik ga het uitproberen, maar dan in een grote pot! Je eekhoornfoto’s zijn superbe.

 3. O sorry, B-ness. Ik kreeg een error en nou staat hij er 2x. Nou ja, eentje voor je linker- en eentje voor je rechter oog dan maar. Een lekker Venloos likeurtje en dan smelt dat op den duur samen en dan zie je toch 1 tekst 😉

 4. Ja, je moet je voedsel tenslotte verstoppen voor barre tijden. Wil je geen notenboom in je tuin ? De eekhoorns waarschijnlijk wel.

 5. Wat leuk !!
  Nooit gezien, zijn dat speciale noten !!?
  En zet je ze nu uit in het park of zo !!;-)
  EN 1 in je eigen tuin of 2 een paartje, leuk !!

 6. Net als Dijn vraag ik me af of je een notenboom in de tuin zou willen hebben, dat klinkt altijd zo romantisch vind ik. Als mijn oma over de notenboom in de tuin van haar jeugd praatte kreeg ik daar zo’n prachtig plaatje bij in mijn hoofd. Maar goed dat zul je zelf ook al bedacht hebben Berthi en misschien staat er zelfs al één?

 7. in ijn vacanties zat ik velle malen aan e°de radn van een meertje met een kopje koffie onder een notenboom, Jij hebt wortelende noten, Ik heb eeb pot vol erwte, was aan het doppen en erzaten een paa kiemnde bij, in de pot en nu is het al een hele struik, Pitten en noten kiemen hee goed, hebben oit een denneboom laten kiemen en die is nog z]o een 1,5 meter hoo ggeworden, Inde groenstrook langs het huis verstoppen we ook elk jaar een paar eikels. lever ook een mini boompje op.

 8. Jammer dat je zo iets niet kunt laten staan en groot zien worden.
  Bij mij staan er eikenbomen in de border maar die moeten er ook helaas uit.

 9. Tjee, eekhoorns hebben (onbewust?) een lange-termijn-visie: Ze zorgen ervoor dat er ook in de toekomst genoeg noten zijn.

 10. Mooi hè die natuur…ik heb eens van een eigenaar van zo’n boom gehoord dat het negen jaar duurt voor een geplante walnotenboom vruchten gaat dragen. Dus het zou zomaar kunnen gebeuren dat die notenboompjes nootjes gaan leveren!

 11. Wat zul je inderdaad in de achtertuin vinden, misschien wel 10 van die bomen.
  Ik vind ze wel mooi maar hoe groot kunnen ze worden.
  Ik zou het wel willen proberen maar we hebben maar een klein tuintje.
  En helaas geen eekhoorntjes.

 12. Wij vinden zelfs noteboompjes aan de rand van de wei. Hebben de kraaien ze meegenomen om op een weipaal op te eten, en daar laten vallen of zo. Of zouden die ook aan de toekomst denken? Notebomen, wordt gezegd houden insecten weg. Daarom werden ze vroeger ook vaak aangeplant rondom boerderijen. De oogst was een extra voordeel. Noten voor in de schoen in december. Mijn schoonmoeder kan er schitterende verhalen over vertellen. Dat Sinterklaas precies dezelfde notem reed in haar schoen als ze zelf hadden!

 13. Wat leuk als je even niet oplet heb je een heel bos. Dit is wel lekker voor de eekhoorntjes. Ze hebben dit gedaan voor bare tijden.

 14. Mijn tuin staat al zo vol dat er echt geen notenboom meer bij kan. Ze groeien pakweg een meter per jaar en kunnen dus enorm groot worden. De eerste notenboom die ik uit de grond haalde, daar barstte de noot van en bij de tweede bleef de noot heel. Per toeval kwam ik deze diep onder een struik tegen. Ja, de eekhoorns weten wel waar ze de noten moeten verstoppen.
  Nu ligt dit zielige boompje in de garage te wachten op een mogelijke nieuwe eigenaar.
  @Dijn, jij heb vast vruchtbare grond!:-)
  Binnenkort zien we een notenboompje op je blog!?:-)
  Het Venloos likeurtje staat hier mooi te wezen op de tafel!:-)
  @marian’ne m, dit zijn gewone walnoten, gekocht bij de supermarkt, de Plus!:-)))
  Ik woon tegenover een park. Mag ik hem daar planten? Ik verwacht van niet.
  In mijn tuin heb ik er geen plaats voor.
  @Corrie, een notenboom is erg mooi, maar niet voor mijn tuin.
  @Annemieke Owel, negen jaar… dat is niet niks.
  @Basje, gisteren heb ik ook enkele mini boompjes van eikels uit de tuin gehaald. Als je die laat staan worden dat ook enorme knoeperds.
  @Elza, binnenkort ga ik de achtertuin in en wie weet wat ik daar allemaal tegenkom.
  @Ine, gisteren kwamen er drie kraaien en een ekster tegelijk in de tuin. Ik hoop niet dat zij de noten ontdekt hebben. Eerder legde ik de noten op het terras. De eekhoorn kreeg geen kans. De eksters en kraaien waren sneller. Hierna ben ik de walnoten gaan verstoppen tussen de plantjes.
  Je eigen snoepgoed in de tuin voor Sinterklaas. Leuker kan niet!
  @José, ja heel lief van de eekhoorns, maar ik zal toch gaan opletten!:-)

 15. Haha,dat ken ik Berthi!Wij hebben een grote notenboom in de tuin staan en kunnen ook niet alle noten rapen….de muizen en eksters zijn er gek op en onze hond heeft ze ook graag!

 16. Berthi toch maar met het plantschopje naar het park en je notenboompje poten. Jammer als deze mooie boompjes verloren gaan. Het is wel goed om meerdere bomen te poten voor de bestuiving. Zitten er eenmaal noten aan dan heb je ze elk jaar weer. Misschien een idee als je 65 wordt je beroemde appeltaart gebakken met walnoten uit berthi’s eigen walnotenbos.
  Elma

 17. @Elma, vanavond heb ik de derde notenboom uit de voortuin gehaald!:-) De noot is heel gebleven.
  Dan toch maar naar het park…
  Mijn appeltaart met eigen walnoten… dat heeft wel iets!:-)

 18. Wat jammer dat je tuin zo vol staat dat je er niet eentje kunt houden. Maar ja, het zou wel lang duren tot er noten aan zouden groeien denk ik. Wel een leuk gezicht: zo’n boompje aan een noot.

 19. Hoi Berhti, jammer dat deze boompjes niet even in ons weiland geplant kunnen worden. Zo’n stevige notenboom, daar droomde ik altijd van. Nu staan er 1, maar voor die groot is, dat duurt jaren en jaren!

 20. @annita en Betty, afgelopen zaterdag heb ik de notenboompjes aan de kinderen van mijn jongste broer meegegeven. Wellicht zijn ze geschikt voor een educatieve les op school.

 21. geachte,
  is dit mogelijk om een foto te publiceren zonder u hand. Wij zouden deze foto graag gebruiken voor het ontwerp van een logo voor een restaurant, nl. de Notelaar, indien hier kosten aan verbonden zijn willen wij deze graag vergoeden.
  Met dank bij voorbaat
  andy en peggy

 22. @andy lepage, je kunt me een e-mail sturen via het mailformulier dat linksboven op mijn blog te vinden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *