WWKIP Day 2008

Voor de vierde keer vindt de World Wide Knit In Public (WWKIP) Day plaats, en wel op 14 juni 2008. Deze dag is door Danielle Landes in 2005 opgezet. In ons land gaat deze dag niet stilletjes voorbij. Rond de Grote Markt in Haarlem wordt er gebreid voor Unicef: patchworkdeken(s). Maar breien aan je eigen werk kan natuurlijk ook. Ook als je het lang geleden hebt gedaan, en je zou het weer eens willen oppakken. Breng breipennen en wol mee. Maar ook een (opvouwbare) stoel en paraplu voor als het regent. Het breien is van 11.00 tot 18.00 uur. Aanmelden is niet verplicht, wel handig. Mail naar lidwien@bennis.com of bel 06 51578998.

The Dutch Knitters organiseren deze dag een rondbreivaart door de Amsterdamse grachten. Het leek Carla en Hilly een geweldig idee. De boot vertrekt om 13.00 uur vanaf de aanlegsteiger Prins Hendrikkade 33a van Canal Cruises – Holland International tegenover het Centraal Station. Het is een rondvaart van 1,5 uur met een gids die in het Nederlands en Engels zal vertellen wat er onderweg te zien is terwijl iedereen gezellig zit te breien. Zodra er meer dan 20 aanmeldingen zijn geldt het groepstarief en is de prijs per persoon 13,50 euro. Een drankje is bij de prijs inbegrepen. Je kunt je aanmelden bij info@thedutchknitters.nl

Voor mij geen breien die dag, ik ben in Zwolle voor de zomerdag van de Nederlandse Vereniging voor Kostuum, Kant, Mode en Streekdracht.

23 gedachten over “WWKIP Day 2008

 1. Leuke initiatieven !!!!
  Ik zal die dag in mijn voortuin gaan breien .
  Telt dat ook !!?;-))
  En jij hebt een heel mooi excuus(alternatief) voor die dag !!;-)

 2. een rechts een links, insteken doorhalen en af laten glijden, ja, ja heel haarlem ziet ons zitten, Fijn e dag allemaal en in Zwolle zal wel veel te zien en horen zijn

 3. Het blijft wel een droompje , maar toch zie ik mij gaan richting Haarlem en dan neem ik natuurlijk een klapstoeltje mee en m,n parapluutje .
  En maar breien zo midden in die mooie stad , wat hebben we daar samen vaak rondgewandeld . Een stad met alweer ook voor mij nog een familie geschiedenis .
  Deze tijd waarin we leven geeft ons soms erg veel zorgen . Maar dan zoiets als deze brei-plannen die vergoeden toch weer heel veel .
  Ik hoop dat er ijverig gebreid zal worden voor het goede doel .
  En Berthi jij gaat richting Zwolle , ik wil ook wel graag achter jou aan hobbelen .
  Nou ja gearmd door de stad ?
  Daar liggen zoooveel voetstappen van mij . Ook op handwerk , textiel gebied heb ik er veel mogen beleven .
  Examens Costumiere / Coupeuse , werken in de mode .
  Berthi je gaat daar prachtige onderwerpen beleven straks in Zwolle .
  Ik blijf lekker thuis en wacht af wat de verslaggevers tegen die tijd te melden hebben over al die mooie gebeurtenissen .
  Zag ik bijna de rondvaart In Amsterdam over het hoofd .
  Zo,n rondvaart maakte ik meerdere keren , wie niet eigenlijk als je Amsterdam aan doet . Maar nooit had ik dan een breiwerkje bij me , zal nu ook niet gaan want praten en breien gaat bij mij niet zo goed , zit ik weer met steken ophalen .

 4. Het lijkt me geweldig om al doe breiende mensen te zien, maar Haarlem is niet naast de deur helaas.
  Veel plezier op de zomerdag van de NVKKMS!

 5. Wat is dit toch een superleuk initiatief en we zullen er vast wel foto’s van te zien krijgen bij deze en gene. Ik wens alle deelnemers heel veel plezier toe.

 6. @marian’ne m, natuurlijk telt dat!:-)
  Ik zie je al breiend in de tuin zitten!:-)
  Marian’ne m, ja, je weet het heel goed… ik ga meer voor borduren dan voor breien!:-) Ik heb veel gebreid voor de kinderen toen ze klein waren, en nog niet zo lang geleden dan eindelijk geleerd om sokken te breien. Maar… borduren hoort meer bij mij dan breien. Mijn moeder gaat helemaal voor breien. En ik heb gemerkt dat je in een groep een ervaren breister moet zijn, want anders vallen er steken!:-) En dat gebeurt bij mij dus ook. Ik ben te onervaren om breien en praten samen te doen!:-)
  Deze initiatieven zijn uiteraard geweldig.
  @Basje, in Zwolle zorgt de vereniging weer voor een mooi programma.
  @Gerrie, jij bent op zoveel plaatsen geweest. Ik sta er elke keer weer van te kijken.
  Amsterdam zonder rondvaart kan eigenlijk niet. Wij hebben het uiteraard eens gedaan met de kinderen toen ze klein waren. Het wordt tijd voor een herhaling.

 7. Een heel mooi initiatief. Ik ben ook meer van het borduren maar toch, breien ben ik vast nog niet verleerd.
  Als ik op stap ga neem ik altijd een borduurtje mee. Zo ook naar Tilburg laatst, in de trein borduren! Gewoon uit principe ;)) haha

 8. @ Ine: Je bent niet de enige: Ik neem ook altijd een borduurtje mee in de trein. Dan heb ik het gevoel, dat de reistijd toch nog nuttig besteed wordt ;o)

 9. Berthi, wat let je om in zwolle even een paar steekjes “in public” te doen 😉 Ik ben die dag wel in public dus misschien neem ik zelf ook wel breipennen mee.

 10. @marcella, ik wil graag de lezingen goed volgen!:-)
  Misschien kom ik je ergens tegen met breipennen? En als ze in Zwolle meedoen aan WWKIP Day, dan maak ik een foto voor jullie!

 11. Toen ik in de jaren 60 , voor een stage in een kliniek in Duitsland was en daar op velerlei gebied mocht meewerken en rondkijken , werd mij gevraagd of ik belangstelling had om mee te gaan naar een Familien Abend . Zo eens per maand werd dat gehouden . Er werkten daar veel Diakonessen en ook andere verpleegkundigen .
  Er zou een spreker zijn , en echt het onderwerp weet ik niet meer .
  Ik ging mee en langzaam stroomde het zaaltje vol en bijna al de dames kwamen met een breiwerk voor de dag . Veel rondbreinaalden en niks stijf een naald onder je arm houden , maar alles zo lekker losjes heel ontspannend breien . Ik moet nog wel een rondbreinaald hebben en ik kon het toen wel . Maar iets eenmaal geleerd , blijf je meestal zo doen op de oude wijze .
  Ik had een afscheidavond met al het personeel in het paviljoen waar ik de meeste tijd doorbracht .
  Ik zou nog een foto presentatie geven van mijn werk hier . Het werd een heel gezellige avond met veel lekkere hapjes , ik vertellen en inmiddels werd er druk gebreid .
  Ik kwam wel met veel creatieve werkstukken thuis , weefweerk , Raffia weefsels voor place-mats , ronde onderzetters van raffia .
  En breien ben ik daar niet aan toe gekomen .
  Ik had wel een borduurtje bij me voor in m,n vrije tijd .
  Dat was een leuk slabbetje , met een aardig kikkerborduurseltje .Ik gaf het aan m,n moeder , had ze weer een kraamcadeautje in voorraad .
  En zou ik dat patroontje nog hebben , heel misschien. . . ?
  Ben ik weer helemaal van het breien afgedwaald naar de borduursteekjes !

 12. wat jammer nou dat ik niet mee kan doen, ben die dag alhelemaal “bezet”,groet Elly

 13. goed initiatief voor Unicef !! en een rondvaart, al breiend, lijkt mij geweldig !!! maar ik heb een “verfdagje” bij Quilten Speciaal, dus ik ben al onder de pannen die dag !!

 14. Het voordeel van laat reageren is dat je heel wat kunt lezen wat anderen schrijven. Er is dit weekend weer heel wat te beleven.
  Wie nog breiwol wil kopen moet dat 14 juni op wereldbreidag doen. De merken NOMOTTA, GEDIFRA, ROWAN, en REGIA sokkenwol geven die dag 10% korting op alle zomergarens. Dus doe die dag U voordeel.
  Elma

 15. @Gerrie, enig verhaal! Het breien had meer indruk gemaakt, dan de lezing!:-)
  @Elly en Mary, die dag is er ontzettend veel te doen! We kunnen maar op één plaats tegelijk zijn.
  @Elma, da’s mooi meegenomen! Het is wel 14 juni, het volgende weekend!:-)

 16. Ook in Sittard wordt gebreit las ik op de website. Bij Wollstreet Rijksweg noord 61. En er zijn free bathrooms available nearby 😉

 17. De wereldbreidag is toch op 14 juni? dat staat boven in de Log.
  Elma

 18. Klopt… en dat is volgende week zaterdag! Of lees ik het eerste gedeelte van je reactie verkeerd?

 19. Hallo allemaal,
  Zaterdag 14 Juni is het “World wide knit in public day”
  Wat dachten jullie van breien bij de schaapskooi op de Ginkelse heide tijdens het schaapscheerdersfeest. Verlengde Arnhemseweg langs de N224 tussen Ede en Arnhem. Ruim 150 schapen worden op de oude wijze geknipt met de schaar. Verder is er een heidemarkt waar oude ambachten zijn te bewnderen. van 9.00 tot 16.00 uur.
  Dat valt precies op 14 juni dus kan niet mooier!
  Wie dus zin heeft, wij zijn van de partij!
  Zegt het voort zegt het voort!
  Wij zijn daar al aan het ambachten, kantklossen, spinnen, stoelenmatten, mutsen plooien, mosterd maken, en met oud brei en haakwerk met een groep en er is plaats genoeg. Wie wil komen geef dat dan even door vanbeek@kleinhees.demon.nl dan regel ik als het kan een kraam extra, kunnen jullie je brei kunstwerken laten zien.
  Neem wel een stoel mee dat zit wat makkelijker!
  Tot 14 Juni!!
  Groetjes namens SnB-Ede,
  Netty van Beek

 20. @Netty van Beek, dit programma ziet er ook weer zo ontzettend leuk uit. Goed dat je het meldt, want ik wist nog niets van jullie activiteiten en bij deze wens ik jullie een super gezellige dag toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *