Basje en Gerrie

Maandag, de eerste dag van een nieuwe week. Voor sommige mensen is dit een lastige dag. Het weekend is voorbij, je bent nog maar net gewend aan de vrije dagen of vervolgens moet je weer aan het werk. Dat valt niet mee, je moet als het ware op gang komen. Diegene die daar geen moeite mee hebben zijn Basje en Gerrie. Zij zijn altijd goed gehumeurd, zeuren en klagen niet, genieten van het handwerken en zij laten ons via dit blog en andere blogs meegenieten van hun verhalen. Daar komt nog bij, dat Basje (80) en Gerrie niet de allerjongste lezers zijn. Hoog tijd om deze dames in het zonnetje te zetten.

Basje en Gerrie, deze dag is speciaal voor jullie! Ik bewonder jullie doorzettingsvermogen, humor, belangstelling, vrolijkheid, relativeringsvermogen en blijheid waar jullie mee in het leven staan. Ga zo door en blijf vooral genieten van het plezier dat handwerken geeft.

Basje borduurde onlangs voor kennissen onderstaande prachtige merklap. In een email schreef zij het volgende: ‘Even een grapje. Ik maakte dit lapje voor kennissen die 50 jaar getrouwd zijn. Het grappige was de eikenboom die ik vond in een boekje met Samplers and Motivs uit Engeland. Op zoek naar een tweede boom, kwam ik in een ander boek een afbeelding van een eik uit rond 1800 tegen en al werkende aan deze boom vond ik hem op het eerste gezicht een beetje overeenkomen, maar het is dezelfde boom. De donkere is een moderne versie.’

32 gedachten over “Basje en Gerrie

 1. Wat een mooie merklap is dat, Basje.
  Geniet samen met Gerrie van deze bijzondere dag en wat betreft die eikenboom: het is prachtig om te zien dat sommige oude patronen zo mooi zijn dat ze nog steeds gebruikt worden en zo fris en modern overkomen als toen ze ontworpen werden.

 2. Prachtige merklap is dat geworden. De kennissen zullen blij verrast zijn met zo’n mooi kado!

 3. Leuk Berthi deze 2 ‘meisjes’ in het zonnetje te zetten !!
  Je hebt gelijk, ze spreken altijd een interessant én vrolijk woordje mee.
  En kunnen ons veel vertellen over een tijd/handwerk die wij niet (mee)gemaakt hebben.
  En daarentegen zijn het ‘meiden’ van deze tijd !!!
  Dames, ga nog lang door met ons verwennen met jullie kennis en verhalen.
  Basje, mooi je merklap. En grappig het bomen verhaal. Mooi om hele oude motieven te gebruiken . Toch ogen ze verschillend.
  Gerrie, misschien kunnen we ook van jou een keer foto’s van je werk zien !!?

 4. Oh lieve dames/ meisjes ik zit helemaal in tranen . Kom nog terug later .
  En hoe het zo komt , ik ben gisteren uitgebreid op de site van de Haagse Bee geweest .En wat deed ik daar allemaal , er was zoveel te zien . Ik heb lange tijd stil gestaan bij een prachtig handwerk van Basje !!!

 5. Goedemorgen dames/meisjes Gerrie en Basje, gefeliciteerd met jullie eigen dag! Berthi, wat een enig idee van je.
  Het is een feestelijke merklap, Basje.
  Gerrie, ik ga op zoek naar die site, je maakt een mens nieuwsgierig!

 6. Mooi toch, dat voor handwerken en internet leeftijd niks uit maakt. Jong en oud delen hun hobby en vermenigvuldigen het plezier!
  Basje, Gerrie, Berthi en alle andere hanwerksters: ga zo door!

 7. Oooh wat vind ik dit leuk!!! Wat enig om Basje en Gerrie zo in het zonnetje te zetten, het is net een feestje waar wij ze mogen komen begroeten.
  Basje, dat je al 80 bent had ik werkelijk nooit kunnen vermoeden want ik lees je reacties, maar heb je nog nooit gezien.
  Gerrie, ik heb de eer gehad om jou een keer te zien op een foto en het is zo waar wat Berthi schrijft, jullie beiden hebben zo’n positieve levensinstelling ondanks alle moeite die jullie ongetwijfeld zullen kennen en meegemaakt hebben. Een heel grote pluim voor jullie beiden die voor ons zo’n inspiratie zijn door jullie houding en kennis van zaken, ik ben daar heel dankbaar voor.
  Ik hoop dat jullie vandaag heerlijk zullen genieten van alle reacties die jullie zo toekomen en voelen jullie je maar eens koningin voor deze dag.
  Basje je merklap is heel erg mooi en vooral die letters vind ik ook heel mooi, het verhaal erbij geeft er een mooie komische noot aan :- )))

 8. Deze dames verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Ondanks hun niet altijd even gemakkelijke tijden, blijven ze optimistisch en vrolijk. Ik heb Basje al drie keer mogen ontmoeten, op de Abc- en Harten-meeting en op de SnB-dag. Ook al zijn deze ondernemingen niet gemakkelijk voor haar, ze doet het toch maar. Een grote pluim voor Basje en niet te vergeten voor Gerrie.
  Gerrie heb ik vaker via de mail gesproken en zij heeft een zeer moeilijke periode achter de rug, maar blijft ondanks alles positief in het leven staan.

 9. voel me zeer gevleid met alle reacties. Pas maar op ,. anders ga ik buiten mijn schoenen lopen, Gerrie, respect heb ik allang voor je, maar dat vertellen we niet zo gemakkelijk. moesten we eigenlijk wel doen. Berth i dank dank dank

 10. Basje en Gerrie ontzettend leuk te horen dat jullie zo positief in het leven staan. Dat jullie met zoveel plezier nog aan het handwerken en mailen zijn. Helaas hoor ik vaak we hebben al zoveel moeten handwerken wij doen het niet meer. Het leukste van dit verhaal vind ik dat we de meeste mensen alleen kennen via deze mail en is er inderdaad geen leeftijd aan vast te plakken. De site waar Gerrie over heeft ga ik ook opzoeken groet Hilda

 11. Goedemorgen allemaal, wauw wauw wauw, dit is echt geweldig echt in alle opzichten…. Als ik het blog lees had ik altijd het idee dat met name Basje een jonge deerne was en is en Gerrie ook. Ik had het idee dat het meer voor 50ers was, zo zie je maar, niets van dit alles.Geweldig petje af voor beide ladies… en een diepe buiging…

 12. Basje en Gerrie, ook ik dacht dat jullie “jonger” waren. Maar dat zijn jullie ook, jong van hart!
  Berthi leuk om dit te vermelden in je blog. En een prachtige merklap.

 13. Basje en Gerrie geniet ervan dat dit jullie dag is vandaag !!! Wij genieten van jullie reacties en bijdragen,zoals vandaag deze mooie merklap.

 14. Basje, wat borduur je toch prachtige lappen, we hebben er inmiddels al een paar bij Berthi kunnen bewonderen! En Gerrie bedankt voor alle verhalen die je deelt!

 15. Berthi, super!! Dze twee dames verdienen dit dan ook!!!
  Basje je hebt een prachtig borduurwerk gemaakt en hoop hier nog lang van je te mogen genieten!!
  Gerrie, blijf ons boeien met de verhalen die je met ons deelt. Vaak met een lach en zo nu en dan huilen wij ook met je mee!!!
  Hopleijk is dat laatste niet vaak meer nodig!!
  Fijne dag!!

 16. Vandaag zit ik naast Basje in een gemakkelijke stoel , in verlegenheid , een beetje glimmen en dankbaar te zijn , over zoveel lof ons toegebracht !
  Op deze plek kunnen we lekker jong blijven .
  Zoals het soms klinkt met een aanhef van hoi Gerrie ben ik helemaal weer een jonge deerne !
  Berthi deze plek bij jou is mij erg dierbaar en belangrijk om een praatje te maken , meedenken over steekjes die we soms laten vallen , maar altijd samen weer oprapen . Mijn praatjes vaak wel wat lang en meestal uit de ouwe doos .
  Marian’ne m die zo graag eens een werkje van mij wil zien . Begrijpelijk want de verhalen ik deed zus of zo , kom nou maar eens voor de dag met je maaksels .
  Het staat allemaal al een tijdje in de planning , het foto apparaat ligt er stil bij en vraagt om opgeladen te worden . Het voorwerk is nog niet zover .
  Ik wil het graag eens even hebben over de 3dlg. uitgave van het Quiltersgilde .
  Wat een dik pakket , ik ben er altijd erg blij mee . Dan is er volop feest in de brievenbus . Voor buitenstaanders onzichtbaar , maar ik zie allemaal kleurige slingers hangen . Heel behoedzaam haal ik alles er uit en ik ontvang het in vreugde !
  In de Jubileum uitgave 1983.2008 zie ik enkele aardige mensen gekiekt .
  Cobie en Peter goede bekenden uit mijn geboorte dorp . Op een andere foto , Marijke Snijders , nooit ontmoet , maar een aardig bedankje van haar ontvangen , nadat ze van mij een speldenkussentje had gekregen t.g.v. een internationale Quilt expositie in de Grote Kerk en Congresgebouw in den Haag .
  Ik had een kleine serie kussentje ingestuurd Ik kreeg meerdere bedankjes uit den lande en Amerika en Denemarken .
  Ik maakte de kussentje allemaal verschillend en eerlijk vond ik zelf het kussentje van Marijke wel het meest geslaagd . Het waren eigen bedenksels en ik zal het ene patroontjes nog wel ergens tegen komen . Nu spreek ik mijzelf ernstig toe nu ook iets te beloven en ook doen , in elk geval de kussentjes makers van dit moment blij tevreden te stellen .
  Verder bladerend in het jubileum nummer zie ik Marleen de mini quiltster , die ik nog ken van de Haagsche Bee .
  Basje het zal me erg verwonderen als wij elkaar al niet eens ontmoet hebben . Was het rond de jaren 2000 ?
  En Marcella ook zeker . het was er altijd heel gezellig en wil er graag weer eens naar toe .
  Maar de leeftijd bracht me wel naar een geprogrammeerd leven en nooit teveel op mijn programmablad zetten . Maar ben blij dat er nog mogelijkheden zijn . Niet ongeduldig worden , ik zwaai alvast naar jullie .
  Het onderwerp : Het contact met Kunstfactor , zie ik Hanny
  Haar ken ik nog van de St.Goed Handwerk tegenwoordig Textiel Plus .
  Hanny woonde hier in de buurt en onlangs dacht ik nog ik hoor niets meer over wat ze tegenwoordig doet , hoe zou het zijn ? En nu gaat ze zich bezig houden met de komende Quilttentoonstelling in het Fries Museum , waar we nog maar net de prachtige japanse lakkoker hebben bewonderd .
  Hanny is wel eens bij me geweest om het een en ander te regelen .
  Het ging over één van mijn lievelingsboorduurwerkjes , ook daarover later wel eens meer . Wat maak ik jullie lekker nieuwsgierig . . . .
  Op de kleine foto van de redactie van het Jub.nr. zie ik Hanne Capel , met haar was ik meerdere keren op een workshop bij onze Quiltlesgeefster Han .
  Bij de midden pagina links onder meen ik de enigste Quiltende Heer te herkennen van de Haagsche Bee .
  Tot slot Marieke Dijkers mogen ontmoeten op een Quilt-expo in de Grote Kerk In den Haag en van haar prachtige boeken kan ik nog steeds genieten .
  Voor degene die geen lid zijn van Het Quitersgilde , misschien een saai verhaal .
  We willen er graag altijd wat plaatjes bij .
  Eén goede raad een goed idee om in dit jubileuem jaar maar eens lid te worden ?
  En echt Patchen/Quilten kan iedereen , ook met eenvoudige vierkantjes samen tot een Top ( bovenkant v.e. Quilt ) maken , kan al een aardig effect geven . Niet alles hoeft meteen heel ingewikkeld te zijn , alles moet groeien .

 17. Hoi Gerrie,
  Praat mij niet van Quilten !!
  (kan jij niet weten maar op het moment (zeuren) een paar aan mijn hoofd of ik wil gaan quilten :-))
  Ik ken het blad dus niet maar met jouw beschrijvingen lees ik toch een beetje mee !!!
  (JA en zo maak je mij nog nieuwsgieriger :-))
  Nog een fijne (feest)avond !!!

 18. Wat leuk, naast moederdag en eerste kerstdag dan eindelijk een Basje en Gerrie-dag.
  Gerrie ken ik niet persoonlijk, met Basje mocht ik de lunch gebruiken op de harten-meeting in Utrecht. Wat ben je een enig mens. Zo willen we allemaal een hoge leeftijd bereiken. Geniet van jullie dag en dat wij nog lang van jullie mooie werkstukken mogen genieten, groet, Simone.

 19. Lieve mama, (dat is dus jullie Basje),
  Superleuk om je eens op deze manier in het zonnetje gezet te zien :).
  Ik hoop dat ik als ik 80 ben ook nog zo in het leven kan staan als jij, mam. En zoals jij en papa nog plezier hebben, heerlijk.
  Ik ben blij met jou en papa.
  Dikke kus en knuffel van mij.

 20. Basje en Gerrie, jullie namen staan hier zo vaak, dat jullie goede ‘bekenden’ zijn. Leuk om hier zo’n mooi werk van Basje te kunnen bewonderen.
  Geniet nog maar even van ‘jullie’ dag.
  groetjes,
  Anneke

 21. hello Berthi
  i came back to Tokyo!
  i very enjoyed in holland.
  i want to go travel soon. haha
  thank you for your kindness.
  have a nice day!

 22. Hoi Gerrie…. ;o)
  Wat een heerlijk verhaal en tijdens jou schrijven zie ik de foto’s uit het blad al voor mij. Er staat een schitterende quilt in het blad. Antiek….. Niet moeilijk maar ik was alweer onder de indruk…. Zal ik???
  Maar ik geloof dat ik wel genoeg aan het doen ben…..

 23. @Gerrie, wij houden van je lange verhalen. Dat hoef ik je toch niet meer te zeggen!!!
  Ik heb de 3dlg. uitgave van het Quiltersgilde tijdens een kopje koffie doorgebladerd. Het ziet er prachtig uit. En dan lees ik dat ze ruim 13000 leden hebben. Wat een aantal. Hieruit mag ik dan voorzichtig concluderen dat de handwerktechniek quilten het meest geliefd is bij de handwerksters!?
  @marian’ne m, gewoon je eigen weg gaan!
  @Gerda, wat lief van je om hier een reactie te plaatsen voor je geweldige moeder.
  @Miho Sakato, I saw beautiful pictures from Holland on your blog!!
  @Wilma,… heel verleidelijk, maar loop jezelf niet voorbij! Jij zit toch niet zonder werk?:-)

 24. Berthi hartelijk dank voor deze bijzondere dag en natuurlijk ook heel veel dank aan alle dames die gezellig langs kwamen .
  Basje , misschien dat je al slaapt en wellicht droom je al van de weer voorbije dag van ons samen !
  Iedere keer bewonder ik weer je prachtig werkstuk en in heel mooie kleuren .

 25. Basje en Gerrie, Gefeliciteerd met deze speciale -aandacht-dag. Ik vindt het erg leuk van je bedacht Berthi, maar ja, goede ideeen zijn jouw ook wel toevertrouwd.
  Ik hoop voor Basje en Gerrie dat ze nog heel lang met ons mee blijven praten , want dat vindt ik hart-stikke goed. Lieve groet Paulie

 26. @Paulie, erg leuk om een reactie van je te lezen.
  Ik hoop dat het met jou, net als met deze dames, goed gaat.

 27. Hallo Berthi,
  bedankt, 2 juni 2008, een dag voor Gerrie en mijn eigen omaatje. Helaas moeten we haar al een tijdje missen, maar het is hartverwarmend om dit terug te lezen. Sowieso vind ik het zalig om op Google ‘Basje Winkel’ in te tikken en dan nog vele foto’s van haar terug te vinden, links naar reacties van haar op blogs, en dan helemaal bovenaan deze ontzettend lieve blog. En dan zo mogelijk nog lievere reacties.
  Met een traan en een glimlach geniet ik van al deze oude blogberichten en reacties. Bedankt! Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *