Samen breien


Gezellig, samen aan dezelfde loper breien of… doet de voorste dame maar alsof ze breit? De trui die de dames dragen is bewerkt met diverse fournituren van Jan de Grote Kleinvakman, Albert Cuypstraat in Amsterdam. Het gebreide boekje dat op tafel ligt is van Marieke Steegh.

Deze afbeelding komt uit een oud nummer van Elle Wonen.

13 gedachten over “Samen breien

 1. Het is mij niet helemaal duidelijk, ik kan de tekst niet lezen of deze dames inderdaad samen aan deze tafelloper aan het breien zijn. Het lijkt mij wel een leuk idee, je begint samen dicht bij elkaar en de tafel kan steeds langer worden.
  Elma

 2. Leuke foto !!
  Grappig een gebreid boek.
  Mooie dametjes met versierde truien.
  Ik heb een spiegelbeeld gedachte.
  Ze lijken zó op elkaar.

 3. Nee, geen spiegeling, want er is maar één boek en één kan. Maar waarschijnlijk wel een gemanipuleerde foto samengesteld uit twee foto’s van dezelfde dame.
  Lastig als je samen aan één project werkt: wie mag het resultaat straks gebruiken / hebben? A de even weken, B de oneven weken? Of samen nog een zelfde maken kan ook natuurlijk.

 4. Het zijn toch twee dames , want het kapsel is anders .
  Maar de dame vooraan die zou ik zo kennen van heel lang geleden .

 5. Misschien is de afbeelding te klein op mijn blog, maar op de grote foto (die naast me ligt) is beter te zien dat het twee verschillende dames zijn. Ze dragen allebei een witte trui van de HEMA. De trui van de achterste dame is opgefleurd aan de kraag en de trui van de voorste dame is aan de kraag en rugpand versierd.
  Het idee om samen aan hetzelfde project te breien is erg grappig. De loper vind ik trouwens door zijn eenvoud erg leuk. Als je goed kijkt, zie je dat er maar op één helft blauwe kruisjes zijn geborduurd, dat een leuk effect geeft.

 6. Wat leuk Berthi dat ook de Elle Wonen zulke foto’s plaatst die te maken hebben met textiel, logisch eigenlijk, want heel veel meubels hebben een bekleding van textiel en het is juist leuk dat men ook aandacht aan de vervaardiging van textiel geeft. Erg mooi plaatje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *