Ladak dekens


Het rookverbod in de horeca zit eraan te komen. De rokers zullen naar buiten moeten voor hun sigaret en regen, wind en kou moeten trotseren. Jane Stroink en Jantien de Wilde komen met een lumineus idee: een gezellige warme terrasdeken. De horecabezoeker zal graag een deken van Ladak om zich heen slaan als straks de terraswarmers verboden worden. De dekens worden gemaakt van recycled materiaal. De basis is een stoere pakdeken, met daarin verwerkt oude truien, dekens, spijkerbroeken of delen van matrassen. De Ladak deken wordt vervolgens afgewerkt met linten, kant en andere rijke stoffen. Elke deken is uniek en heeft een eigen naam; vernoemd naar een dakloze en/of held. Van de verkochte dekens gaat er vijftien procent naar een opvanghuis voor daklozen in Amsterdam. Zorg voor een goed gevulde beurs als je zo’n mooie design Ladak deken in bezit wilt hebben: 245 euro per stuk. En nu maar hopen dat er stapels dekens komen te liggen in de horecagelegenheden.

36 gedachten over “Ladak dekens

 1. het idee van de terrasdeken is geweldig, Ik zie heet Plein in den Haag al voor me!!! Jammer dat de dekens zo veel geld kosten. Het recycle proces is ook denk ik, erg kostbaar en de naam slaat op het opvanghuis ???

 2. Prachtig initiatief, inderdaad jammer dat de deken zo duur is…..

 3. Ze zouden er veel meer verkopen als dit niet zo duur was.
  Dit is pas het begin,over een tijdje als ze er niet veel verkopen. Worden ze zeker goedkoper.

 4. Mooi, doet folklorisch aan !!
  En een goed initiatief.
  Ja zou een cafe eigenaar zomaar een stel dekens buiten leggen voor deze prijs !!
  Wel een mooie deken om onder te zitten. Zelf heb ik een boxkleedje over mijn benen tegen het afkoelen (7,95 :-))
  En lekker warm hoor !!
  En leuke motiefjes erop, beertjes, schaapjes, konijntjes etc.

 5. Het initiatief juich ik toe. Jammer dat de prijs zo hoog is. En inderdaad, hoeveel dekens zijn er na een maand over? De dames praten over een design deken, heel mooi, maar is het verstandig om design dekens in horecagelegenheden neer te leggen? Goedkopere dekens hebben hetzelfde effect. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken. We houden het in de gaten.

 6. Wat weer een super idee, wat zijn mensen toch veel met textiel bezig. Aan deze dekens hangt wel een prijskaartje. Ook een idee om de deken van resten wol te breien en dan meerdere draden met dikke naalden. Zo kom je ook door je wolresten heen. Ook in huis kun je deze deken goed gebruiken. ’s Avonds als je even rustig zit lijkt het mij heerlijk zo’n deken om je heen
  te hebben. Buiten zitten lukt hier vaak niet al gauw is het te koud.
  Elma

 7. @Elma, ik heb binnen op de bank twee decoratieve rozendekens liggen, die regelmatig door een familielid opgepakt worden. Ze zijn lekker zacht, dus sla je ze snel om je heen!

 8. Er bestaat idd een project dat er dekens gebreid worden voor daklozen. Vierkante lapjes met dubbele draden gebreid die daarna aan elkaar worden gezet.
  (Waarschijnlijk bij Man bijt hond gezien ?)

 9. Toen wij vorig jaar in Stockholm waren zagen we daar op bijna alle terrassen stapels dekens liggen voor de gasten. Je greep er een uit een mand en maakte je het behagelijk op het terras, ik zag vele mensen met een dekentje om zitten en ook hier thuis heb ik dat principe voor de rokers in de familie al eens toegepast tijdens een feestje. Het zag er best gezellig uit zo’n groepje nomade in de tuin ;- ))
  Deze Ladak dekens vind ik prachtig en zo krijgen we ook weer ideeën voor de dekens die we eventueel nog hebben liggen, maar ook al zijn ze het waard, ik ga geen 245 euro voor z’n deken betalen.

 10. De dekens zijn mooi een aardig project .
  Alleen men blijft maar roken , wanneer wordt men nou eens verstandig ?

 11. @Gerrie,… en je bespaart heel veel geld!!!
  @Corrie, in veel landen schijnt het al gewoon te zijn om een terrasdeken te gebruiken en nu hoor ik van je dat het in Stockholm ook zal zo is. In Berlijn zijn de terraswarmers verboden, waar je dan ook graag een deken om je heen wilt hebben op het terras.

 12. Waar ik aan moest denken toen ik de site van Ladak zoeven bekeek , eigenlijk net gordijnen uit de oorlog .
  Mijn moeder kocht in de oorlog zo in de tijd dat er steeds minder was , nieuwe gordijnen .
  En ze waren net als deze dekens van oud materiaal gemaakt . Het was een donkerrode kleur met een mengeling van heel veel kleurige vezeltjes . Later maakte m,n moeder er enkele kleden van om als onderkleed op de tafel te gebruiken .
  Ik heb nog zo,n kleed in gebruik .
  Echt als een lekker onderlaagje en daar hoort dan hier tot in lengte van dagen , zolang ik het kan vertellen het oorlogs verhaal bij .
  De prijs van de dekens had ik ook nog niet gezien , wel ja pepertje duur !

 13. @Gerrie, zo zie je maar weer dat alles al eens geweest is en opnieuw in de aandacht komt zonder dat het nieuw is! Het krijgt een andere naam en voila het is nieuw, het komt in de aandacht. Het is toch onmogelijk om telkens iets nieuws te vinden!?
  We zijn het met z’n allen eens dat 245 euro echt veel en veel te veel is voor zo’n deken. We wachten met spanning af hoe dit gaat verlopen!

 14. Inderdaad een prachtig project! Maar verschrikkelijk duur. Ik maak mijn plaids toch nog liever zelf.

 15. Ik moest in eerste instantie denken aan de dekens van het verhuisbedrijf. Ze zullen lekker warm zijn, maar ik vind ze wel prijzig, maar ja het zijn dan ook kunstwerken. Zouden deze dekens op de terrassen blijven liggen of zijn ze ook wel lekker voor achter op de fiets, dat je geen koude benen krijgt…..

 16. een ‘eenvoudige’ quilt lijkt me ook ideaal als deken om lekker in te terrassen. Ik ben het nog van plan om een heel simpele te maken voor in de auto.
  groetjes,
  Anneke

 17. @lut, als je ze zelf maakt, heb je er veel meer plezier van!
  @Mienke, de basis is een verhuisdeken!
  We moeten eerst zien dat deze dekens in de horecagelegenheden komen te liggen.
  @anneke, goed plan!

 18. Was donderdag een dagje in Friesland. Op het terras van een restaurant in Sloten (Sleat) hingen over de stoelrugleuningen plaids met de naam van het restaurant erop geborduurd. Ik vond het een geweldig idee, lekker, ook als je niet rookt, en het ’s avonds wat killer wordt!
  Zou zo’n klein Fries stadje de Nederlandse primeur hebben?

 19. Was donderdag een dagje in Friesland. Op het terras van een restaurant in Sloten (Sleat) hingen over de stoelrugleuningen plaids met de naam van het restaurant erop geborduurd. Ik vond het een geweldig idee, lekker, ook als je niet rookt, en het ’s avonds wat killer wordt!
  Zou zo’n klein Fries stadje de Nederlandse primeur hebben?

 20. In Kristiansand (Noorwegen) zag ik ook terrasdekens. Kwestie van tijd dus.
  Overigens zijn de klassieke (geweven) verhuisdekens voor het terrasdoel uitermate geschikt. Zacht en goed isolerend.
  (Alleen, hoe kom je eraan als je slechts een enkel exemplaar wilt?)

 21. Vind het wel iets knus hebben, op het terras met een rokertje, een beker warme chocola en een deken.

 22. Ja, ook wij hebben tijdens onze vakantie door Noord-Europa gezien dat in Zweden en Noorwegen de terrasplaids al gemeengoed zijn. Bijna elk groot terras van restaurant en hotel heeft daar een deken over de stoel hangen. Staat ontzettend gezellig! Daar zijn ze een visitekaartje voor de ondernemer. Dit idee van extra service aan gasten hebben wij nu met ons bedrijfje DEK-OM opgepakt en in Nederland geintroduceerd. Het rookverbod dat op 1 juli is ingegaan, is voor ons extra meegenomen. Want dat betekent dat – ook als het kouder is, en in de herfst en winter – meer gasten op de terrassen verblijven. Nu al heeft een aantal gerenommeerde hotels en restaurants de terrasplaid van Dek-om op hun terrassen, in hun huisstijl en met hun logo erop geborduurd. En, niet onbelangrijk, de betaalbare DEK-OM terrasplaids zijn een minimale investering voor de horecaondernemer.

 23. @Ria Cousijnsen-Waccary, ik heb op jullie site gekeken en het zijn mooie dekens in frisse kleuren, maar… ik ben heel benieuwd naar die betaalbare prijs, die helaas niet genoemd wordt op de website.

 24. Leuk ideetje, het goede doel is ook geweldig
  maar ze zijn zich zelf ook niet vergeten de
  prijs is verschrikkelijk vooral om dat de
  pakdekens zelf bij afname van 30 stuks zo’n
  4 euro kosten kassa dus

 25. @Ellen, zoals ik in de log al schrijf moet je een goed gevulde beurs hebben voor een Ladak deken. Volgens mij kan de prijs best een stuk lager, zeker nu ik weet dat zo’n pakdeken slechts enkele euro’s kost.

 26. jullie vergeten dat 15% van de opbrengst naar de daklozen gaat? dat is toch een prachtig initiatief? al zijn ze duur, je doet er wat goeds mee EN je hebt een prachtige deken

 27. blijft veel geld,ook al gaat er 15 % naar de daklozen ,zoals Berthi al in het log aangaf

 28. Tja, het maakt wat los, die Ladak dekens. Ze kunnen echter nog mooier; check Sunnymoon.nl daar vind je dekens met randen van de mooiste stoffen die met de hand geweven worden door mensen met een verstandelijke beperking. Over goede doelen gesproken….

 29. Gelukkig,kan ik ze zelf maken van;verhuisdekens en stoffen [kringloop ]linten e d leuk, naar eigen smaak en kleur maken naar;eigen idee] ;er komt geen eind aan,heel veel animo,maar niet voor zo,n belachelijk hoog bedrag ,het moet wel, betaalbaar blijven,niet?een?naaister

 30. wijzijndiezijn verkoopt ook prachtige dekens die gemaakt zijn van pakdekens voor een veel lager prijs die kwalitatief erg goed zijn! Nieuwsgierig? Kijk dan op wijzijndiezijn.nl en laat je verrassen!

 31. Gewoon zelf maken. Die dekens variëren van 3,45 euro tot 7,50 euro. Dan heb je er zelf ook het meeste plezier in/van (als je een beetje creatief bent tenminste 😉 )
  En als je dan iets goeds wil doen voor de samenleving, doe je een donatie of ga je vrijwilligerswerk doen. Zo heb je je deken, betaal je er niet de hoofdprijs voor en doe je ook wat goeds. Ik vind het echt een heel mooi initiatief van die dames, maar wat een prijzen zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *