Borduuragenda


Terwijl de jeugd de laatste weken van het schooljaar nog hard zit te blokken, zijn de winkelschappen al gevuld met de nieuwste schoolagenda’s 2008-2009. Deze borduuragenda van de HEMA zal de jeugd toch prikkelen om naald en draad te pakken om zelf aan de slag te gaan!?

29 gedachten over “Borduuragenda

 1. Een hele mooie voorkant van een agenda. Leuk de kruissteek op een hele moderne manier tegen te komen. Ook ik ga hem even in het echt bekijken.

 2. Das een goeie, de draadjes hangen er nog bij !!;-))
  Zal ik hem voor mijn zoon kopen !!?
  (nee hoor;-)
  Moet ik ook even in het eggie bekijken.
  Zou juist naar de stad maar bussen rijden niet :-(.

 3. Wat een goed idee van de ontwerpers van de Hema. Ik ben wel heel benieuwd of de jeugd zo’n agenda zal kopen. Van onze dochters weet ik nog wel, de agenda’s waren heel belangrijk en werden zorgvuldig uitgezocht.
  In de grote vakantie werd er altijd een bezoek gebracht aan de campus bij V & D om hun schoolspulletjes voor het nieuwe jaar uit te zoeken. Agenda, kaftpapier, pennen en potloden en wat er verder op hun lijstje stond.
  Elma

 4. P.S. met 1 klik op de knop kun je alles bij de Hema one line bestellen, een idee als de bussen niet rijden.
  Elma

 5. Hema heeft heel veel met kruissteek! Laatst viel me op dat ze voor het kinderbeddengoed ook in kruissteekjes een soort logo hebben bestaande uit een huisje, boompje beestje in kruissteek. Ik zie trouwens niet wat het voorstelt op de agenda of ligt dat aan mij?

 6. Maaike, IK zie een vogeltje op een takje.
  Links boven zijn staartje. ;-))
  Je kan idd bij de Hema on-line bestellen.
  Maar dan komt er 5 euro porto bij.
  Wel kan je een artikel dat niet voorradig is laten opsturen (gratis) naar de Hema in jouw buurt en zodra het binnen is krijg je bericht en kan je het ophalen. Dat duurt ongeveer 4 werkdagen.
  Ook gewoon kleine dingetjes hoor, dochterlief had pas een paar potloden (voor Jip en Janneke verzameling) besteld !!;-).

 7. @marian’ne m, ik geloof niet dat Thijmen deze agenda wil hebben!:-)))
  Voor hem is het niet zo belangrijk hoe de agenda eruit ziet. Normaal en geen gekke afbeeldingen. Misschien gaat Thijmen voor deze eenvoudige agenda:
  http://www.hema.nl/nl-nl/home/zoekresultaten/product.aspx?productid=14547222
  Er is trouwens nog een andere borduuragenda:
  http://www.hema.nl/nl-nl/home/zoekresultaten/product.aspx?productid=14547203
  Och jee, staken de buschauffeurs vandaag weer!
  @Elma, ook hier gingen we naar V&D, de schoolcampus! Dat gebeurde pas aan het einde van de zomervakantie. Tegenwoordig zie je de nieuwe schoolspullen al in de winkel liggen voordat de zomervakantie begint. Ik vind dat wel een beetje vroeg.
  @Maaike, marian’ne m heeft je al verteld wat er voor motief geborduurd is.
  Persoonlijk vind ik deze agenda super. Ik zal regelmatig kijken welke exemplaren in de rekken blijven liggen. Daar ben ik wel nieuwsgierig naar.
  @marian’ne m, 5 euro porto is zonde van het geld.
  De fotoboekjes die wij maken laten we altijd kosteloos opsturen naar de dichtsbijzijnde HEMA zodat we het daar kunnen afhalen.

 8. Wat apart, hè? Ik vind het wel hartstikke leuk, hoor dat de jeugd ook weer de kans krijgt om kennis te maken met handwerk. Dat zie je ook met die breihype. Nou, ik juich het allemaal toe!

 9. Dat is wel een heel eenvoudig voor Thijmen !!;-)
  Hier doen de muziek en strip agenda’s het wel.
  En bloemetjes/ kleurtjes voor de meiden.
  Zou er binnenin ook nog wat te zien zijn !??
  Op het moment zijn er ook leuke pennen met patchwork afbeelding en die schrijven heerlijk.
  Leuk dat er nog steeds inspiratie uit het handwerk gehaald wordt !!!

 10. De € 5,00 portokosten bij de Hema kun je besparen door wat meer te bestellen, mijn pantykousjes, wandelsokken voor Ton, mijn nagellak en nieuwe lipstick afstersun.enz.
  Koop je voor € 50,00 dan heb je geen verzendkosten. Met de bus of auto ben je meer dan € 5,00 kwijt. De benzine en het parkeren in de binnenstad is duurder.
  Elma

 11. @marian’ne m, de agenda van het afgelopen jaar was ook zo eenvoudig! De week voordat de school weer begon kocht hij de agenda. Er was bijna niets meer over! Dit jaar dan toch maar eerder de agenda kopen!:-)
  In deze borduuragenda staan achterin kruissteekmotiefjes: vogeltje op een tak (hetzelfde als de kaft), bloem en een mobieltje met een HARTJE!:-)
  De pennen met patchwork heb ik nog niet gezien. Ik ga er op letten, zeker als ze zo fijn schrijven.
  Handwerken is hot… zeggen ze!!
  @Elma, ik heb mazzel dat ik op de fiets binnen 15 minuten bij de Hema ben!:-)
  Online bestellen is ideaal, zeker als je ver moet rijden voor je boodschappen.

 12. erg leuke agenda, ik ben erg benieuwd hoe “de jeugd” hem vindt. Ik zag ook al een erg mooie liggen van oilily maar die is ongetwijfeld heel wat duurder. Ik vind deze zo leuk dat ik hem zelf wel zou willen hebben maar ik heb na de middelbare school nooit meer een agenda vol gekregen 😉 meestal houd ik er na twee of drie keer schrijven mee op. Mijn agenda zit in mijn mobiel, reuze handig ( meestal 😉

 13. @marcella, dan gebruik je deze agenda voor een ander doel, of je laat hem gewoon leeg!:-)
  Hij is echt leuk om te zien en hij ligt goed in de hand!:-) Misschien een goede reden om je over te halen!:-))

 14. De agenda hier al bewonderd en ik vond de loshangende draadjes ook bijzonder .
  Wie heeft dat bedacht .
  Met al onze afgestudeerde designers tegenwoordig komt er steeds weer heel veel nieuws op de markt . Denk eens aan de steeds weer vernieuwde verpakkingen . Soms erg verwarrend als je naar een bekend doosje zoekt , vooral ook bij de cosmetica artikelen . Ziet het er weer zo anders uit .
  Het is gewoon trendy overal borduur motieven . De dames bladen met hun pagina,s over nieuwe woonideeen , heel veel borduur werk en breisels . De ontwerpers zullen het goed blijven volgen wat er precies in is .
  Maar of de handwerklessen in het onderwijs nog eens terug zullen komen , dat geloof ik niet . Wat kunnen we nog bedenken om de jeugd laten kennis maken met naald en draad . Gelukkig hier en daar is er iets gaande en de moeders en anderen geven het goede voorbeeld .
  En als ik denk welke schoolagenda ik vroeger kocht ?
  Gewoon een agenda , ik kan me niet anders herinneren dan dat er maar één soort was .
  Geen poespas , maar wel voor elke dag een mooie spreuk .
  Jammer dat ik het niet meer heb .

 15. Jammer dat ik niet meer op school zit ;o)
  Tegenwoordig gebruik ik agenda’s die op 1 januari beginnen.
  Maar als deze HEMA-agenda interessant genoeg is, kan ie natuurlijk ook ongebruikt als decoratie in mijn werkkamer of bij mijn PC.
  Toch maar even naar de HEMA om hem te bekijken vóór ie uitverkocht is!

 16. Het is best een goed idee om een schoolagenda te gebruiken voor mijn lessen. Het seizoen loopt ook van september tot juni, juli en augustus voor enkele fanatiekelingen die nooit of op een ander moment met vakantie gaan.
  Elma

 17. @Saskia, rennen naar de Hema want je weet, verkocht is verkocht bij de Hema en een nalevering komt er zelden!
  @Elma, je hebt bijna vakantie!

 18. Hallo
  Ik was wat aan het surfen op de web-log site en vond toen jou web-log. Ik heb zelf ook een web-log maar ik vind jouw indeling mooier dan de mijne. Als jij een nieuw bericht maakt komt dat in de middelste kolom,mij lukt dat niet. Kun jij mij vertellen hoe je dat doet.
  Alvast bedankt gr.Cissy
  Trouwens leuke site heb je

 19. @cissy de jonge, je moet een layout maken met drie kolommen en zorgen dat in de middelste kolom je berichten komen te staan.

 20. Ik heb ze ook gezien Berthi, maar ook nog een ander exemplaar waarop nog veel meer geborduurd is en die ook borduuragenda heet.
  Ze zijn heel leuk en lijken heel echt.

 21. Klopt, Paulie. De link van de andere borduuragenda heb ik hierboven in een reactie geplaatst.
  Persoonlijk vind ik de borduur-vogel-agenda het mooiste.

 22. Ik vind dat de Hema sowieso erg leuke spulletjes heeft de laatste tijd.
  Die kleine collectie die ze nu hebben, blikken, notitieboekjes met afbeeldingen van het Rijksmuseum. Dat is ook zo ontzettend leuk.

 23. Oh jee, ik zag net dat er nog maar 26 agenda’s beschikbaar zijn, dat wordt dus rennen of afzien ;- )
  Wat een enig idee voor een agenda. De Hema is toch voor velen een favoriete winkel en niet zonder reden.

 24. Berthi, mijn complimenten voor je weblog! Al een hele tijd lees ik mee, en sinds kort heb ik eindelijk een eigen weblog.
  Ik hoop zo mijn ‘borduur-/quiltvriendinnen-netwerk’ wat te vergroten, omdat ik er in real-life niet zo veel tegen kom.
  Als je het goed vindt, link ik je op mijn weblog.
  …en wat een leuke agenda! Wat jammer dat ik niet meer naar school ga, dit zou echt iets voor mij zijn!

 25. @laura, leuk om een reactie van je te lezen en natuurlijk vind ik het leuk als je een link naar mijn weblog plaatst.
  In weblogland zijn heel veel borduur- en quiltvriendinnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *