Salon de Mercerie Ada

Ada houdt van borduren, antiek naaigerei, boeken, Frankrijk en van harten. In 2006 heeft zij een nieuwe kijk- en werkruimte gecreëerd om de hele verzameling goed uit te laten komen. Gisteren nam ik om 7.19 uur de trein zodat ik om 11.30 uur in Sassenheim kon zijn. Met circa 15 andere dames nam ik een kijkje in de prachtige verzameling van Ada.

Bij de voordeur zag je direct dat je bij het juiste adres was aangekomen. Het aangekleedde kopje koffie/thee stond al klaar, en na een lange reis zeg je daar geen nee tegen.

Ada verwerkt al een geruime tijd hartjes in haar merklappen, maar sinds ze een half jaar geleden in Frankrijk een mooi hart vond, was het hek van de dam. Een nieuwe verzameling was geboren. Alle gasten brachten gisteren als attentie voor de gastvrouw een hart mee. Van mijn hand kwam het geborduurde hart dat je rechts in de kolom ziet; Hart apart. Nu moet ik voor mezelf dit hart opnieuw borduren… zodra ik tijd heb!
Ik heb enorm genoten van de schitterende harten en al het andere mooie borduurwerk. Natuurlijk wil ik julie enkele fraaie harten niet onthouden. Daar gaan we:Een hartenschuursponsje.


Dit is geen geborduurd hart, maar een stukje stof waar de viltmotieven op bevestigd zijn.Een hartenkussen.
Machinaal geborduurde gordijntjes, afkomstig uit Frankrijk.

35 gedachten over “Salon de Mercerie Ada

 1. Wat leuk dat je dit laat zien.
  En wat een schattige gordijntjes.
  Zit al te denken, waar zou ik deze eens op kunnen hangen?
  Maar zie ook mogelijkheden voor een lief berenjurkje bijvoorbeeld.
  ….. Moet ik dus wel eerst “even” naar Frankrijk toe waarschijnlijk :-).

 2. Eindeloos!
  Niet alleen eindelos mooi/leuk/etc maar ook eindeloos verzamelen. Want je komt dit symbool natuurlijk overal in de wereld tegen.
  De hartjes op het kussen vind ik niet allemaal leuk, maar zet wel een “dat-kan-ik-ook-ontwerpen”-gedachte in werking.
  Ik word dus weer door jouw blog geïnspireerd, Berthi!

 3. Alweer een HARTENDAG , we krijgen er nooit genoeg van . Vooral deze prachtige harten serie .
  IK wil best vandaag mijn theetje uit het lieve kopje drinken , langzaam genieten , pinkje omhoog en verder dromen over al deze mooie harten .
  Berthi je hebt met je lange reis van gisteren een echte verrassing voor ons meegebracht in de vorm van al deze foto,s .
  Wel dank !

 4. Hartelijk dank voor de ze hartenverzameling, Heb een kind in Sassenheim moet eens vragen of ze ervan gehoord heeft, Het is uiteindelijk een dorp waar iedereen ierdeen kent,

 5. Dit is helemaal een log naar mijn “hart”!
  Berthi, dat je na zo’n lange dag met een lange heen- en terugreis je log nog gaat maken, vind ik bewonderenswaardig. Weer: bedankt.
  Het lijkt me erg leuk om deze harten in het echt te kunnen zien.
  Gerrie, laat je het kopje niet vallen als je daar zo sierlijk met je pink in de lucht zit?

 6. Wat leuk en dan zo veel moois zo dichtbij huis. Ik heb altijd al een zwak voor harten gehad en de laatste maanden heb ik dan ook volop genoten van al de prachtige tentoonstellingsharten en nu vandaag weer volop harten. Het houdt niet op. Is het ook mogelijk om al dat moois in het echt te zien?

 7. Wat een bijzonder mooie collectie. Het is voor mij ook echt een collectie naar mijn hart. Ik probeer vaak patronen uit met harten op mijn geurzakjes. Wat kleurtjes veranderen en wat kraaltjes er aan toevoegen en je hebt een mooi cadeautje voor iemand van je hart.In de meeste gevallen worden ze hartelijk ontvangen.
  Wat betreft op stap met je vriendin zal ik zo gauw ik meer tijd heb wat anekdotes vertellen. Het gaat over leurtjes,staartjes en over een enthousiste vrouw die op beursen nieuwe technieken leert. Zo nu ga ik nog een kop thee drinken in de zon voordat ik aan het werk ga. groetjes Hilda

 8. Berthi, Elke keer als ik naar je web-log kijk (en geniet)en dat doe ik nog al eens, krijg ik altijd zo’n ‘jammerjammer’ gevoel. Het is zo jammer dat er op school geen nuttighandwerken meer wordt gegeven en jammer dat veel moeders van nu het ook niet goed geleerd hebben. Gewoon lekker al die basistechnieken die ik (60+) wél allemaal heb gehad en mijn hele leven al zo vréselijk veel plezier aan beleef! Groeten Klazien
  ( http://www.quiltkwebbels.web-log.nl )

 9. Wat leuk en wat een variatie.
  Sommigen herken ik.
  En de gordijntjes vind ik SUPER !!!
  Ik begrijp even niet wie Ada is en wat ze doet/geeft.
  Ze houdt ‘open huis’ voor haar verzameling !?
  (psssss heb gisteren een hart(tjetjetje) geborduurd) ;-))

 10. Wat leuk dit, daar wil je wel wat langer voor in de trein zitten.
  Prachtig om te zien ADA. En Berthi bedankt dat je ons mee hebt laten genieten. Jij kwam natuurlijk moe maar voldaan thuis.
  Na een gezellige dag. Enig om te zien allemaal, dat schuursponsje die kende ik niet. Prachtige harten!!!!!!!!

 11. Wat leuk dat Berthi als harte-dame uitgenodigd wordt in den lande. (Ook bij Ada in Sassenheim) Zij maakt de lange reis om ons mee te laten genieten.
  Elke keer zie je weer nieuwe prachtige harten ontwerpen. Nu de hartententoonstelling ten einde loopt en alle harten weer op de juiste plek worden geplaatst denk ik vaak aan onze duizendpoot. Berthi had in dit geheel, heel veel petten op. Om er een paar te noemen, bedenken van hartenproject, zoeken van een locatie, organiseren van Meeting (Utrecht) transporteur van de harten, hartenbeheerder, affice en bedankkaarten ontwerper,fotograaf (samen met peter) en zorgen dat alle harten weer naar huis gaan.
  Dit zijn nog maar een paar van haar werkzaamheden.
  Een grote veer in haar (h)ga(r)t steken.
  Wil (van de breiende boxer) zou zeggen
  “EEN VEER ,NEE EEN HELE KIP”.
  Elma

 12. Wauw dit zijn veel harten en stuk voor stuk erg mooi. En weer zoveel verschillende.
  Het gaat maar door. Prachtig.

 13. prachtige verzameling, wat zijn er leuke spullen te vinden. maar de ontmoeting alleen al maakt het de moeite waard, denk ik.
  groetjes,
  Anneke

 14. Lieve mensen,
  Ook vandaag lees ik jullie mooie reacties weer laat op de avond. Vanmorgen was ik met manlief naar een lezing (morgen een log hierover) en daarna naar mijn moeder voor een verlate moederdag want vorige week zaten wij immers in Maastricht.
  Gisteren zat ik in Sassenheim, vandaag in Venray en in Noord-Brabant. Ik verveel me niet!:-)))
  Ada heeft een prachtige verzameling harten. Sommigen heeft ze zelf gemaakt, een aantal gekocht en verschillende harten cadeau gekregen. Het hartenschuursponsje en het hart met de viltmotieven kreeg Ada gisteren cadeau. Door de kleur rood geeft haar verzameling een harmonie.
  Ada heeft ook nog rieten mandjes in hartvorm, servetten met harten, postzegels met harten, kaarten met harten, stoelkussens, snoepgoed, boeken en noem maar op. Het geheel geeft een bijzonder warme sfeer in huis!!
  De lange reistijd was meer dan de moeite waard!!!
  O ja, we kregen natuurlijk een gebakje met een hartje er op!!
  @YokkoBears ♥ Bears with a HEART ♥, tsja, dat wordt dan een reisje naar Frankrijk!!
  @Saskia, heb je gezien dat verschillende hartjes een grappig gezichtje hebben?
  @Gerrie, een Haags kopje thee???:-))) Grapje van mij, hoor!!!:-)))
  @Basje, Ada en haar man hebben twee Plus-supermarkten! Moet dus wel een beetje bekend zijn. Ada en haar man zijn echte Sassenheimers (zeg ik dat goed?).
  @MaRia, het was hartverwarmend!!!
  @Wijni, ik weet niet in hoeverre zij bezoek wil ontvangen. Gisteren waren er hoofdzakelijk leden van Merkwaardig op bezoek.
  @Hilda, we kijken uit naar je anekdotes. We zijn er met z’n allen dol op!!
  @Klazien Hoomans, erg leuk om een reactie van je te lezen en om te horen dat je met zoveel plezier dit weblog leest!
  Ja, jammer dat er geen nuttige handwerken meer wordt gegeven, maar volgens mij zal het handwerken nooit verloren gaan. Er zullen altijd mensen zijn die de technieken willen doorgeven.
  @marian’ne m, Ada is al jaren lid van Merkwaardig. In het nieuwe tijdschrift van Merkwaardig, dat jij helaas niet meer hebt ontvangen, stond een stukje over haar in.
  WAUW, nog even, en je begint een hartenverzameling!!!:-)))
  @José, met zo’n hartenschuursponsje ga je natuurlijk met heel veel plezier poetsen!:-)
  @Mien B, het houdt niet op!!!
  @Elma, nu moet ik wel zorgen dat ik met beide benen op de grond blijf staan, en niet naast mijn schoenen ga lopen!:-)))))))
  @marian’ne m, :-))))))))))
  @Wilma, heel, heel, heel gezellig!!
  @Elza, de variatie aan harten houdt maar niet op!!
  @anneke, absoluut!!!

 15. Ja, ik had de gezichtjes gezien! Dierenkopjes ook! Leuk bedacht, nog nooit zo gezien, maar toch: sommigen heeel leuk maar ook mindere ertussen. Of ben ik nu te kritisch?
  Gisteren bij Jeanny Cobben geweest (zie blog van vandaag); erg genoten; ook de pronkrol gezien; een bjoetie.

 16. @Saskia, natuurlijk ben je niet te kritisch. Ik hoor altijd heel graag de mening van een ander. Wat de één aanspreekt, spreekt de ander nog niet aan. En zo hoort dat ook.
  Ha, leuk dat je gisteren bij Jeanny was. Jazeker… een schitterende pronkrol!!

 17. Wat een geweldige verzameling, hartverwarmend! En Klazien heeft helemaal gelijk, maar misschien kunnen wij nog veel betekenen voor liefhebbers. Probeer in ieder geval zoveel mogelijk door te geven. Via internet en o.a. dit weblog ontdek je steeds weer hoeveel moois er gemaakt wordt, heerlijk om dat overal te kunnen zien. Van de harten heb ik genoten via dit medium omdat het steeds niet lukte echt te gaan. (10 mei was mijn broer 40 jaar getrouwd en uiteindelijk lag ik die dag ziek in bed!)Gisteren heeft mijn moeder hier haar 95ste verjaardag gevierd en dat leverde een leuk plaatje op met haar breiende achterkleinkind van vijf!

 18. Ik heb even opgezocht waar Sassenheim ligt….nou da’s een heel eindje!
  Maar zeker de moeite waard. Wat krijgen we weer veel leuke ideeën!
  Fijn dat je ons even meegenomen hebt.

 19. @marianne P, nog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder! 95 Jaar, wat een rijkdom als je deze leeftijd in redelijk goede gezondheid mag meemaken.
  Kijk, jij zorgt er wel voor dat er gehandwerkt wordt door de nieuwe generatie.
  Het zal zeker een bijzondere foto zijn, waar jaren later nog over gesproken wordt.
  @ine, ik moest ook opzoeken waar Sassenheim precies ligt. Eerst met de trein naar Leiden en vandaaruit met de bus naar Sassenheim.

 20. Ik ben een geboren in Sassem, zoals de Sassemers dat zeggen. Sassenheim is al lang niet meer het kleine dorp dat het vroeger was. Ik ben al bijna 30 jaar weg uit het dorp, maar mijn familie woont daar allemaal nog in en rond. Voor mij is het 1,5 uur rijden en vaak is er file dus meestal reken ik wat langer om er te komen. Sassem is een prachtig dorp met veel historie. Weten jullie dat de Sikkens (verf-) fabriek daar vandaan komt en in het oude gemeentehuis een museum heeft ingericht? Mooi, die harten van Ada, echt besmettelijk die hartenvormpjes, hahaha.

 21. Wat leuk dat wij even mochten meegenieten van de verzameling van Ada!Ik ben ook zo’n verzamelmens:Ik spaar eekhoorns en die vind je hier dan ook overal..bakvormpje,lepeltje,theepot,notenkrakers,tig peper-en zoutvaatjes,muziekdoosje,bladwijzer,noem maar op,naast alle beeldjes en knuffeleekhoorns natuurlijk…

 22. @annemieke owel, dank je voor de informatie over Sassenheim en de Sassemers, geen Sassenheimers dus!:-)
  De volgende maand moet ons huis aan de achterkant geschilderd worden… jawel met Sikkens verf. Nooit de geschiedenis van deze verf geweten.
  @MarianneD, eekhoorns zijn zo leuk!! Ik heb een familie eekhoorn in de tuin. Binnenkort komen er foto’s op mijn blog!

 23. wat leuk zo’n dagje uit naar een merkwaardig lid. Toch maar eens lid worden 😉 Als je al je harten uit je huis bij elkaar legt kom je een aardig eind maar als je ze gaat verzamelen zoals ik hierboven zie dan heb je pas echt enorm véél 😉 wow! ik las vannacht je logje en terwijl ik naar bed ging bedacht ik welke harten ik ook nog her en der heb liggen/hangen. Het is een motief waar je niet omheen kunt 😉
  de gordijntjes zijn beauties, ik ben er al zo vaak langsgelopen in Fr maar ik heb er helaas geen raampje voor 🙁

 24. Prachtig Ada, nu heb ik toch al een beetje een idee van wat je “pronkkamer”herbergt. Dankjewel dat we mee mochten genieten Berthi. Lieve groetjes Paulie

 25. Hoewel reizen zeer vermoeiend kan zijn zou ik ook heel graag eens deze Salon bezoeken, ik zwijmel helemaal weg van deze prachtige dingen en vooral die verzameling harten die bij elkar hangen doen me smullen. Maar ook een superleuk idee voor gordijntjes.

 26. deze log is super ,wat kom je toch op leuke plekken berthi, wat een bijzondere leden heeft merkwaardig toch en heerlijk dat iedereen met zoiets aankwam…..smul smul smul
  waar ik ook zo van genoot is dat je foto’s hebt kunnen maken van je eekhoorntje ,zo leuk om die nootjes te verstoppen ,snel zijn ze he en die kleur van ze zo mooi..ik wilde altijd die kleur haar ,sommige mensen hebben het ( en niet uit een potje dan he)

 27. Hoi Hilly,
  Gezellig dat je er weer bent! Ik heb al verschillende keren aan je gedacht, en vroeg me dan af: ‘Zou Hilly al in het land zijn?’
  En jawel, nu is ze weer terug op haar vertrouwde stekkie.
  Nooit geweten dat eekhoorns zo razend snel zijn, maar o zo leuk om dat te zien. Elke dag geniet ik als één van de eekhoorns aangerend komt om snel naar de plantjes te gaan waar zijn maaltijd te vinden is.

 28. Berthi wat een geweldig leuk log en Ada, wat een gezellige verzameling! Ik heb es even met mijn neus tegen het scherm genoten van de hartjes en meende hier en daar bekende hartjes te ontdekken. Het schuursponsje is wel geweldig, zo ga je met een warm gevoel aan het huishouden beginnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *