Zaterdag 10 mei 2008

Zaterdag 10 mei 2008 gaat de geschiedenis in als de reuze gezellige afsluitdag van de expositie Hart & Dame. Circa anderhalf jaar zagen we uit naar de tentoonstelling. Tussentijds hadden we daar nog de Harten-meeting in Utrecht. Vanaf 31 maart 2008 genoten vele handwerkliefhebbers (ters) van de diversiteit aan harten. En… dan is het ineens afgelopen. De laatste harten ga ik morgen in Eindhoven uit de expositie halen om ze vervolgens te versturen. Als dit goed is afgerond, kan ik eindelijk eens tijd besteden aan alle foto’s die nog in de hartengalerie geplaatst moeten worden.

Lieve hartendames,
Heel, heel veel dank voor het enthousiasme en de bijdrage aan het o zo mooie hartenproject. We gaan nu een pauze inlassen, en nadat mijn merklappenboekje klaar is, starten we met een nieuw project. Over het hoe en wat, heb ik nu geen enkel idee. We zien wel wat op het pad komt…

Bij de tentoonstelling lag een gastenboekje voor de bezoekers. Op één bladzijde na is het helemaal vol geschreven met lovende berichtjes. Ik licht er zomaar enkele reacties uit:

Als ik Iris was, zou ik naast mijn schoenen lopen van trots!

Fantastisch deze leuke collectie. In het echt nog veel mooier dan op papier. Echt genieten en inspirerend.

Lieve ‘harten’ dames,
Hartelijk dank voor al het moois dat jullie met ons willen delen. En Berthi hartelijk dank voor het samenstellen van deze expositie. ‘Hartstikke’ blij ga ik weer terug naar Maarssen. Lieve groeten.

Ik ben speciaal teruggekomen om nogmaals te genieten. Dank je wel!

Ontzettend leuke verrassing toen ik even een boek kwam lenen…

Wat een mooie tentoonstelling! We hebben met bewondering naar alle diverse technieken gekeken! Je hart wordt gestreeld!

Gewoon geweldig.

Wij vinden het super, alle harten wat een feest.

Creativiteit ten top. Ik heb genoten.

Van het geheel genoten, ga weer opgevrolijkt de stad in.

Leuk om te zien dat alles weer een plaats krijgt. Traditie vindt nieuw, nieuw vindt traditie.

Het was hartverwarmend om vanuit Maastricht dit te mogen zien.

Complimenten!
Complimenten voor het idee, voor de opzet van de tentoonstelling, voor de maaksters. Mijn vingers jeuken al weer!

Een interessante en veelzijdige tentoonstelling, de moeite waard.

Buitengewoon kleurrijk.

Wij hadden afgelopen donderdag een warme ontmoeting hier tussen al die mooie HARTEN!!! Fantastisch. Dank.

Heb alle kunstwerken bekeken. Wat ziet het er schitterend uit! Je zou de mooiste onmogelijk kunnen kiezen!

Na het bezoek aan de expositie in de Witte Dame stuurde ik de hartendames naar het Smitje; een winkel die tot de nok gevuld is met van alles en nog wat op handwerkgebied. Als handwerkliefhebster moet je deze winkel bezocht hebben als je in Eindhoven bent. Hierna ging ik met Saskia naar boekhandel van Piere in de Heuvelgalerie, en wat zagen wij daar…

23 gedachten over “Zaterdag 10 mei 2008

 1. Ehmmmm boeken? HAHAHA!
  Ongelooflijk, B-ness, de dag ervoor zag ik dus in DIE boekhandel die HzG die me de juiste openingstijden van de Witte Dame doorgaf…
  Leuke foto! Even zwaaien naar HBBB, Marijna, Jeanny, Betty, naar jou, MienB, Marianne D, dat zijn de namen die ik me bij de gezichten herinner van de hartenontmoeting in Utrecht. Hee, ik zie Josje en Saskia niet? Of kijk ik soepig uit mijn ogen?

 2. Berthi, na weer een volle dag en toch weer zo’n leuke log, petje af, we kijken er allemaal met veel plezier op terug, slaap lekker.

 3. Berthi,het was zaterdag een verukkeljke afsluiting van een fantastisch project!!!!!!

 4. Berthi,het was zaterdag een verukkeljke afsluiting van een fantastisch project!!!!!!

 5. wat heben jullie met elkaar genoten, wat een voldoening moet het v voor je zijn Berthi dat alles zo positief is opgenomen, Is die Babbelbox al uitegzonden??

 6. Wat leuk allemaal, het is een zeer geslaagd project geweest !!
  Lof aan jou en allemaal.
  Wat is de bovenste foto voor lamp(?) !?
  Leuk zo’n groeps foto,
  Nu moet ik gaan raden welk gezicht bij welke naam (blog) hoort.
  Dames geef eens een hint !!!????
  Leuk om een ‘gezicht’ te (her)kennen.
  Zo’n Smitje moest in ekle woonplaats zijn ;-)))
  EN écht, hebben jullie Man bijt Hond ‘gesproken’ !!!??????

 7. Berthi,
  Leuk dat zaterdag zo’n geslaagde dag was en de reacties in het gastenboek zijn hartverwarmend! Wat zul je met plezier terugkijken op dit project. Ik wens je nu even lekker rust en daarna heel veel succes met het schrijven van je merklappenboekje.
  Fijne tweede pinksterdag!

 8. Berthi,wat ziet het e gezellig uit zo met z’n allen op de trap, oh zo jammer dat ik er niet kon zijn. Het is allemaal afgerond nu en jij krijgt nog werk met de foto’s plaatsen, voor jou is het allemaal nog niet klaar Berthi. Daarna heerlijk genieten van je eigen werk aan het boekje en hopelijk ook nagenieten van alle mooie en lieve en leuke reacties en vooral van het grote succes van deze expositie. Je zult je toch wel heel erg voldaan voelen na dit zo mooi geslaagde project en wat ben ik blij dat er ooit weer een nieuw project gestart gaat worden. Heerlijk nieuws is dat! Je boekje met reacties zul je nog wel regelmatig inzien en ervan genieten. Dankjewel voor alles!
  Wat superleuk om “Man bijt Hond” tegen te komen, gaan we jullie nog zien op de tv?

 9. Helemaal geweldig! Wat een fantastisch project en ik ben zó benieuwd wat je volgende project zal zijn! Maar je hebt gelijk, éérst even ademhalen, dat hebben jij en hartendames wel verdiend!!!

 10. Wat een gezellig groepje. Je kunt wel zien dat handwerken een heel ontspannende bezigheid is. Dat stráált van jullie gezichten.
  Laten we gaan knippen en plakken….o nee kopiëren en plakken….dat kroontje van die moederdagkaart precies boven jouw hoofd Berthi. Daar past het mooi, en die eer komt jou toe.
  En nou man-bijt-hond kijken!!

 11. Dijntje ik zit helemaal boven aan met wit/blauwe bloes naast Lous
  te kwekken. Ik sta er wel op en ik denk dat Saskia de foto gemaakt heeft. Ja dames dit had niemand beter kunnen regelen. Berthi heeft dit zo gezellig en geweldig geregeld met hulp van wat andere dames. Maar wie dat allemaal is geweest weet ik niet precies.
  Maar dames ook dank jullie wel. Voor alle goed zorgen het was super!!!!

 12. Ik dácht al dat jij dat was, Josje, maar kon je gezicht niet zo goed zien. En Noor dan, of heeft ze zich verstopt?

 13. Er waren al een paar dames naar huis helaas. Maar ik heb deze foto inderdaad genomen.
  Nee, Berthi en ik hebben niet gebabbelboxt. We hebben alleen gefascineerd toegekeken. De vraag die ze stelden was: Wat vindt u typisch Hollands?
  Wanneer het wordt uitgezonden weten we niet.

 14. eh ik zie trouwjurken bij het Smitje ,heb je daar iedereen heengestuurd?????hahahah blij dat ik al weg was dan…
  leuke foto!! Wat hebben jullie ingesproken voor man bijt hond?
  Wat een ontroerende reacties,toch heel wat mensen even blij gemaakt met zijn allen ,super!!
  Majo: ik vond het zo leuk met je gesproken te hebben ,hoe jij over handwerken praat…je zou een logje moeten hebben…..hahah begin er niet aan hoor,dan vliegt de tijd!!
  Heerlijk was t iedereen even te zien en sommigen even te spreken…echt leuk!

 15. Ik zag ook alleen trouwjurken.
  bij HBBB net dat haar moeder achter haar staat: Ha Diny!!! (zwaaaaaai). Leuk om nu een gezicht te hebben achter de lieve mails.
  (Kijk, dat krijg je d’r van als je geen TV hebt. Ik wist niet wat een babbelboxpaal was en begreep de opmerking al helemaal niet over een hond die een man had gebeten. Ik dacht dat de foto 2 hartendames liet zien… *Ü* )

 16. Het is een leuke foto geworden.
  Degene met het roodste hoofd ben ik dus.
  Hint voor Marian’ne
  En Smitje heeft alles wat je maar kunt dromen als handwerkster.
  Zien we jullie nog bij man bijt hond?

 17. dan hadden jullie kunnen zeggen”hollands is met elkaar handwerken via t log”…alhoewel dat doen ze elders ook….

 18. Wat een lieve dames en zoveel lieve harten , al die vriendschap is hier op deze plek geboren , de web-log villa van Berthi !

 19. Elza, of je het nu makkelijker maakt !!!?;-)))
  Kleur van de zon of …
  Beetje bij beetje ZIE ik ze !!
  Ik kan ook gaan raden maar dat geeft grote hilariteit denk ik !!

 20. @dijn, saskia maakte de groepsfoto en deze boekhandel is de grootste in Eindhoven en vlakbij de bibliotheek!:-)
  @Lous, tsja, de weblog gaat gewoon door!
  @basje, het hartenproject geeft zoveel voldoening, en er zal nog lang over nagepraat worden! Geen idee wanneer deze babbelbox uitgezonden wordt.
  @marian’ne m, de lamp is van kunststof. Ik vond hem ontzettend leuk en apart.
  De dames probeerden ons over te halen om voor de babbelbox de vraag: ‘wat vind je typisch Hollands’ te beantwoorden. Daar waren wij niet voor te porren!:-)
  @Mienke en Corrie, zeker weten dat ik heel vaak terug zal denken aan het geweldige hartenproject. Zoveel lieve mensen, prachtige hartenontwerpen, heeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel leuke en lieve reacties, en al die onverwachte heerlijke chocolade en attenties!! Allemaal teveel om op te noemen. We hebben echt met z’n allen een heel bijzonder project en expositie neergezet!!
  @annemieke owel, ik heb zelf nog geen enkel idee wat het zal gaan worden. Misschien komt er iets op het pad!
  @ine, :-))))
  @Hilly, ik zal snel de link veranderen, want het Smitje heeft veel meer dan alleen trouwjurken!:-)))
  @Elza, het is niet te hopen dat je ons bij Man bijt hond ziet!:-)
  @Gerrie, weblogvilla… sjiek zeg!:-)))
  Ik ben toch heel gewoon!
  @marian’ne m, jij puzzelt toch graag?:-))))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *