Laatste dag Hart & Dame in de Witte Dame

Maandenlang werkten we naar de expositie Hart & Dame toe. Vanaf 31 maart 2008 staan, liggen en hangen de harten te pronken in Eindhoven en voordat je het echt beseft is het de laatste dag van de expositie. Maar de harten gaan niet zomaar terug naar de hartendames. We gaan vandaag eerst nog een gezellige dag tegemoet. Ben je in de buurt van de Witte Dame, kom dan een kijkje nemen en geniet met ons mee.

Voor deze gelegenheid borduurde ik vrolijke harten op vilt. Vorige week ontstond het idee, de zondagmiddag gebruikte ik om te borduren, donderdag waren de foto’s klaar, vrijdag plakte ik de foto’s op een kleurrijke ondergrond en vandaag gaan ze naar Eindhoven.

27 gedachten over “Laatste dag Hart & Dame in de Witte Dame

 1. Dat ziet er leuk uit, mooi gedaan !!
  Hele fijne dag, een beetje afscheid nemen. Maar met prachtige herinneringen aan waardevolle ontmoetingen weer naar huis !!!
  Nu snel naar je bedje en morgen fris weer op !!;-))
  Welterusten !!!

 2. Van harte proficiat met een DIJK van een tentoonstelling, B-ness! Ik was veni vidi foetsjie en heb er net een log over gemaakt.
  Veeeeeeeel plezier vandaag allemaal! In gedachten ben ik bij jullie. Zoen!

 3. Bij de bakker zag ik heerlijke aardbeihartentaarten staan , natuurlijk vanwege moederdag . Maar mijn eerste gedachte was kon ik maar een paar van deze vrolijke-lekkere-taarten even naar Eindhoven brengen . Leuk ter afsluiting .
  Dat lukt me dus niet , dat snapt iedereen al .
  Maar ik wens jullie een heel gezellige afsluitingsdag van het goed geslaagde harten project .
  Ik denk eigenlijk dat het geen volledige afsluiting zal worden , want we zijn er met z,n allen nog lang niet over uitgepraat .
  Berthi , je weet ik deel graag pluimen uit en deze keer een super kleurige vrolijke pluim voor jou voor dit grote succes .
  De mooiste die ik vinden kon wil ik je opspelden !
  Veel plezier samen !
  De harten op vilt zijn leuk , dat heb je toch maar weer vlug gedaan !

 4. En jij zegt tegen mij: “Heb je daar tijd voor?” toen ik voorstelde naambadges te maken … Je bent ECHT een bezig bijtje, hè!
  Tot straks!

 5. fijne dag en een hartelijke hartepluim vor jou, groeten aan allemaal fijn pinksterweekend,

 6. Ik wens iedereen fijne Pinksterdagen toe. En onze harten zouden nog heel lang warm blijven van die mooie tentoonstelling en van deze zonnige dagen. Hilda

 7. mooie geborduurde harten, wat lief!
  bedankt voor het organiseren van de tentoonstelling, ik heb vorige week echt genoten van de mooie handwerken! proficiat voor jou en alle medewerkster!

 8. Wat leuk gedaan, een mooie herinnering.
  Het was ook een geweldige tentoonstelling.
  Veel plezier vandaag

 9. Aan alle mooie liedjes komt een eind zeggen ze hier.Ben blij dat ik een bezoek kon brengen.En mooie geborduurde hartjes heb je nog gemaakt.
  Veel plezier bij de afsluiting.

 10. Ik denk dat jij nu ook wel thuis zult zijn, wat was het weer gezellig en de taart heerlijk!! Zo leuk idereen weer even te zien en spreken. Bedankt voor alles!

 11. Iedereen bedankt voor de lieve persoonlijke attenties,zo leuk!!!Berthi bedankt voor het regelen van alles en….de heerlijke taarten …mmmmmmmmmmmmm….ik heb nog steeds geen trek nu, rarara…..??!!

 12. Ik had bij Hily gisteren nog geschreven dat ik het zo leuk vond dat zei ons verteld over boeken, en ons er enthousiast voor maakt.De laatste tijd even een stille lezer bij je geweest.Maar wat ik rondom me heen zag aan foto’s over jou tentoonstelling was geweldig en ik wil je dan ook van harte feliciteren met deze geweldige tentoonstelling.Ik hoop dat je ook hebt kunnen genieten van alles en iedereen.Geniet van het weekend.Bedankt voor je mooie aankondigingen over tentoonstellingen en exposities die we moeten gaan zien.Liefs lynda

 13. Hallo Berthi.
  Hartelijk dank voor het organiseren van deze mooie harten tentoonstelling.Ik heb enorm genoten,niet alleen van die heerlijke vlaaien maar ook van de hartelijke sfeer onder de draad en naald kunstenaars, die werkelijk schitterend werk hebben afgeleverd. Wens je verder veel succes met al je verdere nieuwe projecten.
  Groetjes Diny ( Hilly’s moeder)

 14. Berthi wat een mooi en vrolijk viltwerkje is dit geworden, een passend eindstuk voor de prachtige expositie. Ik heb al een en ander gehoord van José over deze dag en ik verheug me nu op de foto’s die hier en daar zullen verschijnen. Oooh wat jammer toch om er niet bij te zijn geweest! Maar het was heel gezellig heb ik begrepen en de groepsfoto is gemaakt. Berthi, dit project is nu afgesloten en jij kunt al je tijd gaan besteden aan jouw eigen werk, dat is je van harte gegund na zoveel inspanning voor dit hartenproject! Nogmaals dank voor deze mooie tijd samen!

 15. Berthi, dank voor al het moois wat we vandaag hebben kunnen zien. Jij zou zeggen zonder jullie had dit niet…., ik kan zeggen zonder jou had dit niet kunnen ontstaan. Dank je voor een hele gezellige dag en de overheerlijke vlaai!

 16. Berthi bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt.
  En de lekkere vlaai niet te vergeten. Hij was overheerlijk.Ik heb genoten vandaag. En SMITJE ik wist niet wat ik zag zo veeeeeel.
  Mooie dingen!!!!Dan zit ik wel dicht bij Rotterdam, maar dit hebben wij niet hier. Het was een super dag, super gezellig. Dit is voor herhaling vatbaar… Word vervolgd… Hoop ik van ganse harte..
  Fantastisch geregeld Berthi. Wij hadden het niet beter kunnen doen.
  Nogmaals dank je wel.. Groetjes Jose

 17. Wat een dag! heerlijk, bedankt allemaal en Berthi in het bijzonder voor de hele organisatie.

 18. Wat een geweldig leuke dag! Het was dat eind rijden zeker waard!
  Ik hoop dat Elza inmiddels ook thuis is en net als wij nog even van het laatste beetje zon heeft genoten met een glas koele witte wijn erbij.
  Berthi bedankt dat je dit mogelijk hebt gemaakt (en de heerlijke rijstevlaai), Elza bedankt voor het gezelschap en alle lekkere en mooie kado’tjes en jullie allemaal bedankt voor de inspiratie en tips en het bezoek aan Smitje!

 19. Dat was vandaag een lekkere en gezellige afsluiting van het “HARTENPROJECT” .
  . Het was heerlijk jullie dankzij de “HARTEN”te leren kennen.Allemaal bedankt en in het bijzonder Berthi !!!!

 20. Ja hoor ik ben om half 9 de deur weer in gestapt. Het was een geweldige dag en ik vond het erg leuk om iedereen nu eens in het echt te zien. En ook nog een tasje met leuke hartjes cadeautjes.
  En Francisca en Klaas ook bedankt want zonder jullie was ik er niet gekomen.
  Berthi dank voor de lekkere taart en al het geregel.
  En Smitje was ook erg leuk.

 21. Lieve Hartendames,
  Van al deze complimenten word ik heel verlegen!!! Dankjewel!!!!!! En Noor, het is echt zo… zonder jullie enthousiasme en schitterende bijdrage aan het hartenproject was het absoluut nooit zo mooi geworden. De medewerkers van de bibliotheek staan echt te kijken van de hoeveelheid bezoekers die deze tentoonstelling met zich mee heeft gebracht. En dat hebben we toch maar mooi met z’n allen gedaan!!!! Ik ben dan wel diegene die het allemaal organiseerde, maar ik geniet zo ontzettend veel van jullie liefde voor het handwerken. Dat hebben we met z’n allen gemeen. Ontzettend veel mensen hebben veel nieuwe ideetjes opgedaan, vele mensen gaan weer verder met het handwerken waar ze eens gestopt waren. Vanmiddag kwam er nog een echtpaar uit Landgraaf naar de expositie nadat de boel praktisch leeg was. Toch genoten ze nog van dat beetje wat er te zien was.
  Mooi dat ik jullie naar Smitje stuurde!!:-))) En ik zag dat er de nodige inkopen gedaan zijn!!! Allemaal erg leuk!!!
  Na het bezoek aan Smitje ben ik met Saskia nog verder de stad ingegaan en wat we toen nog tegenkwamen…!!!:-)))))
  Later meer hierover!!!!:-))))) En een foto als die gelukt is!!!???
  Er volgt nog een log over vandaag!! Ik heb even geen tijd om naar de foto’s te kijken. Morgen is het alweer vroeg dag om naar Maastricht te gaan. De groepsfoto krijg ik van Saskia en zal zo snel mogelijk op mijn weblog komen!!!!
  Lieve hartendames, ik heb enorm genoten en dank jullie hier allemaal voor. Ook voor alle presentjes en bedankjes. Later hier meer over.

 22. opgeteld hadden de hartendames samen heel wat kilometertjes afgelegd om naar eindhoven te komen. maar de dag was het meer dan waard: het ‘in het echt’ bewonderen van de hartenhandwerken die stuk voor stuk prachtig waren, de hartelijke sfeer, de lieve attenties, de heerlijke vlaaien. hulde voor & dank aan berthi die dit megaproject heeft geinitieerd, gefaciliteerd en gecoordineerd …

 23. @Iheurebleue, ik heb het met veel plezier gedaan en door het enthousiasme van iedereen is het zo’n groot succes geworden. Hier kunnen we voorlopig goed op teren, zou ik zeggen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *