Gebreide hartjes


Het volgende las ik net in het dagblad Metro: ‘Studenten van de Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool van Arnhem delen handgemaakte hartjes uit op de Dam in Amsterdam. De hartjes zijn door oma’s gebreid en hebben een kaartje met een positieve boodschap erop. Ze passen in een envelop en kunnen zo de wereld rond met hun positieve bericht.’

23 gedachten over “Gebreide hartjes

 1. echt een berichtje om zelf van op te veren! een heel leuk initiatief, al zou ik chocolade harten op zich ook wel waarderen 😉
  groetjes,
  Anneke

 2. Chocolade hartjes zou met dit weer niet lukken, bruine vlekken op de dam.
  Elma

 3. Hoi Berthi…… Morgen kom ik niet naar Eindhoven….. De griep heeft mij te pakken.
  erg jammer want ik had jullie graag ontmoet!!
  Hopelijk een volgende keer….
  Veel plezier met de dames morgen!!

 4. Over snoepharten gesproken Een paar jaar geleden hielp mijn zoon mee om podium op te bouwen en af te breken voor een modeshow. Hij kwam dan diep in de nacht terug. Midden in de nacht werd ik wakker en rook ik snoepharten. In die tijd rook ik wel vaker dingen die niet aanwezig waren. Dus ik draaide me om en viel weer in slaap. s’Morgens zag ik op mijn nachtkastje een paar hele grote snoepharten liggen van ongeveer 4 cm. Als dat niet echte liefde is. Hilda

 5. Superleuk initiatief! Gister zag ik ook een heel mooi gehaakt hart van Marie Claire Petit, met een muziekje erin! Hartjes is wat wij zien en horen! Wilma wat jammer!!!

 6. @Inge, overal komen we hartjes tegen. Het hartenproject heeft veel teweeg gebracht!:-))
  Of… leefde het thema harten al voordat we met het hartenproject waren begonnen?
  @Saskia, Moederdag staat altijd in het teken van het hart. Kijk maar eens naar mijn hartenlap, dan zie je een hart dat Thijmen eens maakte voor Moederdag!:-) En als moeder zijnde ben je daar altijd ontzettend blij mee! Die eigengemaakte cadeautjes zijn/waren toch altijd het mooiste!
  @Anneke, mmmmmm, tegen een chocoladehart zeg ik geen nee!:-)
  @Saskia, zie hier een log met snoephartjes:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2007/01/abc_meeting_in_.html
  @Wilma, heel erg jammer!! Veel beterschap!!
  @Hilda, wat een mooi verhaal!!!!!!
  @Betty, zullen wij na de expositie Hart & Dame ook nog zoveel hartjes blijven zien???
  Op de website van Anne Claire Petit zag ik het gehaakte hart niet.

 7. @eisabeth,… dat was precies hetzelfde wat ik tegen Eline vertelde!
  Waarom kunnen alleen oma’s breien!!!?? Dat is toch niet van deze tijd. Kijk eens naar al die SnB-groepen waar zoveel jongeren de mooiste en moeilijkste ontwerpen breien!!
  De studenten hadden de hartjes zelf moeten breien!

 8. Zo ist maar net !!;-))
  Maar deze (nog jong van hart) oma had ook wel willen breien hoor !!;-))))
  Tsssj ben nog niet eens grijs !!

 9. Leuk initiatief die harten!! Het blijft maar gaan de harten….Ik blijf ze ook overal tegen komen. Tot morgen….op onze harten bijeenkomst. Ik ga nu naar bed, anders kan ik m’n bed morgen niet uit!!!

 10. @marian’ne m, misschien moeten we ons volgende project iets in de geest van de studenten zoeken!:-)
  Voorlopig kunnen we brainstormen en tegen die tijd dat we starten hebben we iets moois!

 11. Voor allemaal :
  Een mooie , gezellige dag in Eindhoven !!!!!
  Geniet van de mooie tentoonstelling !!!!

 12. Het eerst wat in me opkwam toen ik het berichtje las was: “Waarom door oma’s?” Het was misschien leuk als de oma’s de studenten de hartjes hadden leren breien en er een gezamenlijk project was ontstaan.
  Zo maar een gedachte natuurlijk, want je weet verder niets over de organisatie van dit project.

 13. Het komt vast nog wel goed met dat breien. Vandaag (zaterdag) een klein stukje in het Eindhovens Dagblad over artiesten die de breipennen ter hand nemen. O.a. Madonna. Goed voorbeeld doet goed volgen toch 🙂
  Maar ik vind het wel een heel leuk idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *