Breien en aandelenkoers volgen

Het gaat niet goed met de aandelenbeurs in China. De ingestorte beurs heeft al twee mensenlevens gekost, zoals verteld wordt in de handelszaal van beleggingshuis Minzu in Shanghai. De 69-jarige Huang Xiang Zhen (foto) komt elke dag naar de zaal in Minzu. Ze heeft zich geïnstalleerd alsof ze thuis is. Breiwerk in de hand, jas links van de monitor en een bak fruit en fles water rechts. Af en toe tikt ze met een breinaald op het toetsenbord om te zien hoe haar eigen aandelen het doen. In het eerste kwartaal van dit jaar zakte de koers naar drieduizend punten. De beleggers geven niet zichzelf of de bedrijven de schuld van hun verlies, maar de overheid. Die is immers eigenaar van de meeste bedrijven.

In de zaal van handelshuis Guotai Junan zit mevrouw Rong met een breiwerk in de hand en de 65-jarige Chen houdt de wol vast voor het breiwerk van z’n vrouw, terwijl hij naar het koersscherm aan de muur kijkt.

Bron: Eindhovens Dagblad

Dit krantenartikel is toch maar weer eens het bewijs dat breien veel rust geeft in stresstoestanden.

14 gedachten over “Breien en aandelenkoers volgen

 1. breien, en alle andere handwerken geven rust, denk ik tenminste, want als je je moet concentreren op de stken op de naald of de draden van je kruissteekwerk, heb je gewoon geen tijd om te piekeren of na te deanken over andere zaken, Mij bevalt het best

 2. Dit vind ik een pracht foto. En af en toe met een breinaald een toets aanraken, super.
  Iemand die ik ken en altijd zit te breien (de mooiste kindertruien voor een kindertehuis in Roemenie)Ook als er bezoek is.Zij gebruikt haar breinaalden ook voor andere doeleinden. Ze houd erg van een drankje en een hapje, als er bezoek is komt al gauw stukjes kaas en worst op tafel. Aan het einde van de pen gebruikt zij de vrijgekomen breinaald om een stukje worst of kaas aan te prikken en smullen maar.
  Elma

 3. Mijn man is direct verbonden met de aandelenmarkten. Ik weet niet of het helpt als ik hem achter een breiwerk zet. Ik denk het niet.

 4. … maar ze is wel nog niet erg ver gevorderd met haar breiwerk. zou het scherm toch teveel aandacht vragen? ze lacht wel, het zal net een goed aandelendagje geweest zijn …

 5. @Elma, zo zie je maar weer, de breinaalden zijn multifunctioneel!!:-)
  @Annelies, misschien het proberen waard!:-)))
  @elisabeth, die dag was het inderdaad een goed dagje voor Huang Xiang Zhen. Haar scherm kleurde rood, wat in China een stijgende koers betekent. ‘Maar ik heb in de laatste drie maanden al 40.000 yuan (ruim 36.000 euro) verloren. Ik moet blijven beleggen om dat ooit terug te krijgen’, zegt Huang Xiang Zhen.

 6. Ik vind het beeld wat geschetst wordt van Chen die de wol van zijn vrouw vasthoudt wel mooi. Het menselijke ten opzichte van de kille cijfers. En daar tussenin die vrouw die beide werelden aan elkaar breit.

 7. Ja, breien, borduren en quilten zijn heerlijke ont-stressers, behalve als je een beetje hyper bent van alle quilts, stoffen en borduurontwerpen en je wilt ze allemaal wel, hihi!
  Maar… ik ben wel blij dat ik niet op de beurs of achter de pc hoef te zitten mijn aandelenkoersen in de gaten houden, daar zou ik helemaal gek van worden!

 8. ja dat gaat geweldig: computeren en breien: en vooral een breinaald is bijzonder handig voor het intoetsen. Grappig om te lezen dat dit ook in China gebeurd!

 9. @Astrid, jij hebt er ervaring mee!:-)
  @Mienke, mij niet gezien met breinaalden achter de pc. I.p.v. een muis, werk ik altijd met een pen die ik in mijn hand heb. Dus… kan ik zo wie zo niet met breinaalden achter de pc zitten!:-)

 10. Prachtig!!! Ik kan mij niet voorstellen dat je zo achter de computer kan zitten. Ik kan totaal niet computeren met 1 hand. Misschien toch maar eens leren……
  Wat zal dat een tijd schelen. Computeren en breien…. komt mijn plaid wel sneller af!!
  :o)

 11. En of breien rustgeven is, in deze zeer hectische week heeft me dat af en toe een paar fijne rustmomenten opgeleverd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *