Harten in Denemarken

In maart was Majo voor een borduurcurus in Denemarken en daar zag ze een heel leuk hartenproject op de handwerkschool in Skals. Cursisten hadden ter gelegenheid van kerst harten gemaakt in allerlei witwerktechnieken, van gewone kruissteek en platsteek, tot baldyring, udklips hedebo, perzisch ajour en engeltjes in stumpwork. Ze hingen aan een houten stok voor een stuk zwart papier op een witte muur.

Ons hartenproject begint langzaam aan zijn einde te komen. Komende zaterdag hebben we de afsluitende dag in de Witte Dame in Eindhoven. De bibliotheek gaat om 11.00 uur open en dan zal ik er zijn. Het lijkt me erg gezellig om eerst met z’n allen een kopje koffie/thee te drinken in de bibliotheek waar ze een klein cafeetje hebben en daarna gaan we alle hartenontwerpen bekijken.

De volgende hartendames zullen er zeker zijn en nemen hun eigen hartenontwerp mee naar huis:

Annemarieke – Auk – Berthi – Betty – Corrie – Elisabeth – Elza – Francisca – Hilly en haar moeder (Diny) – Jeanny – Jose – Lina – Lous – Marga – Marianne – Marianne D – Marijke – Marijna – Majo – Mary – Mieke – Mieke S – Mien B – Noor – Saskia – Willij – Wilma

Als ik iemand vergeet, laat het me dan weten.

28 gedachten over “Harten in Denemarken

 1. Heel jammer dat ik niet kan komen. Ik had graag onder het genot van een kopje koffie dit prachtige en succesvolle project samen met jullie afgesloten. Berthi, heel veel dank voor het vele werk dat je hierin gestoken hebt. groeten en een fijne dag gewenst van Marnel

 2. Goeiemorgen Berthi,dit zijn ook mooie harten zeg!!Gezellig zaterdag ,goed plan ,neem jij mijn lijst mee?Tot dan….

 3. wat een mooie harten!! en jammer van zterdag , maar helaas. veel plezier samen

 4. Oh, ik hoop er ook bij te kunnen zijn!!! Moet nog wel wat regelen maar of het lukt??
  Ik wil ze graag een keer ontmoeten!!

 5. Berthi, ik kom samen met Jose naar Eindhoven, als er meer (nog plaats voor 2) dames zijn die mee willen rijden vanuit Rotterdam hoor ik het wel.
  tot zaterdag.
  Wat een prachtige harten in Denemarken.

 6. Het hartsymbool is zo lekker universeel! Mooie uitvoering met die zwarte rand er achter. Jammer dat we niet in detail kunnen zien hoe de afzonderlijke harten eruit zien.
  Berthi, ik ben een oen in het onthouden van namen. Zou je het leuk vinden, als ik zaterdag naambadges meeneem voor de hartenvrouwen?

 7. @Marnel, jammer, maar je kunt nu eenmaal niet op twee plaatsen tegelijk zijn.
  Het is vakantietijd, de zaterdag voor moederdag en het pinksterweekend staat voor de deur.
  Het is heel fijn dat er nog zoveel hartendames de kans zien om naar Eindhoven te komen.
  @Wilma, hartstikke leuk als je naar Eindhoven kunt komen. Ik schrijf je naam er in ieder geval vast bij.
  @Hilly, natuurlijk neem ik je lijst mee! Vandaag begin ik met de voorbereidingen voor zaterdag.
  @Noor, onder de Witte Dame is een parkeergarage.

 8. Leuk, dan heb ik voor mijn gevoel ook een bijdrage aan de hartenexpo gegeven.
  Ik zal naast de namen die ik bij jou in je blog genoemd zie, ook een paar (naamloze) reserve-kaartjes meenemen voor wie onverwacht toch kan komen.

 9. Ik heb in het kader van 5 mei een detail van de hartenquilt van Lous op mijn blog gezet. Erg toepasselijk!

 10. Nou ben ik toch benieuwd wat voor moois Majo heeft geleerd in Skals. Lijkt me eindeloos leuk zo’n borduurvakantie. Deze (kerst-)hartjes zien er in ieder geval prachtig uit!

 11. @Saskia, Vrijheid bovenal…
  Een betere uitspraak is er niet te bedenken!
  @Marcella, ik heb aan Majo gevraagd of ze iets over de borduurcursus wilde vertellen, maar zij heeft het ontzettend druk met haar werk en bijzonder weinig vrije tijd. En die vrije tijd die ze dan heeft wil ze gebruiken voor borduren.

 12. Vermoeid maar heel voldaan net terug van het Quiltfestival in Luxemburg. Het was weer FANTASTISCH !!!!! Prachtige tentoonstellingen( voor elk wat wils: traditioneel en modern).De tentoonstelling met de verwerkte geborduurde Afghaanse vierkantjes zooooooooooooo mooi !!!!!
  Kijk maar eens op http://www.quiltfestival.eu.tc

 13. @Berthi: tsja ik had het kunnen weten dat ik dat aan jou niet hoefde te vragen eigenlijk!!hahaha

 14. Wat een goed idee om de witte harten zo zwevend te laten hangen! Kunnen ze aan alle kanten worden bewonderd, want zo te zien zijn ze stuk voor stuk prachtig. (ja, ik zit met m’n neus “in” de monitor)
  Voor alle hartenlady’s: veel plezier, zaterdag!

 15. Wat een mooie Deense harten, een goed idee om ze zo op te hangen.
  Elma

 16. @Mien B, fijn dat alles zeer goed is verlopen en zaterdag zullen we vast meer van je horen. Ik had al prachtige quilts gezien op de website en ik zag ook nog een bekende quilt voorbij komen!:-) Heel mooi!
  Ik wil heel graag meer horen over de tentoonstelling Afghaanse geborduurde vierkantjes!
  @Hilly, het kan geen kwaad om het toch te vragen!! Je weet tenslotte maar nooit!:-)
  Ieder mens vergeet wel eens wat!:-)
  @annette-p, zoveel witte harten bijeen geeft een zeer mooie uitstraling.
  Tsja, konden we ze maar van zeer dichtbij bekijken!
  @Elma, ben je weer thuis? Heb je genoten?
  Nu ga je toch niet meteen aan de slag? Rustig beginnen hoor!

 17. Ik kreeg een email van Francisca. Zij komt a.s. zaterdag vanuit het noorden van het land naar Eindhoven. Elza reist met haar mee, maar dan is er nog een plaats vrij in de auto. Misschien is er nog iemand die graag met Francisca en Elza meereist?

 18. Berthi is luister naar je goede raad en heb deze week (behalve vrijdagmiddag) vrij genomen. Dinsdag 13 mei begin ik weer met veel plezier.
  Wij hebben erg genoten bij onze dochter en schoonzoon. Genoten van de resultaten van hun nieuwe keuken. Het is een keuken in een U vorm die de hele keuken, die niet zo groot is in beslag neemt.
  Een oven met stoomfunctie, inductiekoken met een grillplaat een schitterde koelkast en nog een speciaal koelkastje voor de wijnflessen met een glazen deur. Gelukkig doet mevrouw Bosch geruisloos de afwas.
  Wilma is een echt kind die opgegroeid is op het platteland en wel gezorgd heeft dat ze op 7 km van haar huis een tuin met huisje heeft. Zaterdag hebben wij met elkaar de plantjes die Ton in zijn kasje voorgekweekt heeft gepoot. En wat is er beter dan papa’s plantjes. Ook hebben wij een stekje meegenomen van een druif, deze stekken heb ik gekregen van de man van een cursist.
  Hun dochter heeft ook stage gelopen in het hotel bij Walter. Ze konden haar naam niet uitspreken Zuidema, en noemden haar ZU-I-DE-MA. Nu heb ik een kaartje bij de druif gezet met die naam.
  Nu over a.s zaterdag, als alles klopt komt de dochter van Ge (kralentasje) alles uit het noorden ophalen. Helaas kan ik er niet over bellen, Ge is met vakantie en heeft alles geregeld.
  Elma

 19. Jammer, ik heb de harten niet gezien. Maar al weer verschillende foto’s zien langs komen. Ik heb wat gemist. Veel plezier zaterdag.

 20. Hier ben ik nog even. gezellig zaterdag. Ben blij dat ik er nu wel bij kan zijn. Ik kom alleen met de auto. Voor Elza was het te omslachtig om eerst naar mij te komen. Maar als er nog iemand is die ik vanuit het noorden op kan pikken, dan hoor ik het wel.Dit zijn voor jou dan de laatste snikken van het harten project! Wat een festijn is het geweest he?

 21. @Elma, heel fijn dat je zo genoten hebt en dat je het nog eventjes rustig aan doet. Dat doet de mens goed.
  @Hester, internet… een prachtige uitvinding!
  @Marijna, ja heel vreemd zal het zijn.
  Gelukkig heb ik na de expositie nog werk aan de winkel… de fotogalerie moet hoognodig bijgewerkt worden! Dus, helemaal zonder harten zit ik voorlopig niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *