15 gedachten over “Oranje

 1. Welke zullen we er eens tussenuit pikken !!!
  Voor het tijdstip zou het de bitter moeten zijn maar ik ga voor TOM, MMMMMMMMMMMMM !!!
  Heb ze al klaar staan op mijn blog :-))))

 2. Morgen zit ik weer op mijn eigen ere plaats helemaal vooraan , in het midden . Zo tussen de bedrijven door van al het feestgewoel zal ik mijzelf voorzien van een drankje en een hapje . Niet zoveel anders dan op andere dagen .
  Dat is niet erg , want feest in mij hart is genoeg . Voornamelijk dat zeer goede vrienden van mij , een echtpaar wel te verstaan , elk een koninklijke onderscheiding hebben gekregen .
  Dat werd hen j.l. Vrijdag opgespeld .
  Ze hebben het verdiend met al hun werk dat ze verrichtten . Jaren zijn ze bezig geweest en nog , met inzameling van goederen en veelal medische hulpmiddelen , verbanden etc. en het wordt naar Oost Europa vervoerd , waar ze vele adressen hebben van zieken en gehandicapten die het hard nodig hebben .
  GERRY & KLAAS ik ben trots op jullie ! ! !
  Al de oranje attributen die je tegenwoordig ziet , dat hadden we vroeger niet .
  In lange rij met het muziekcorps voorop gingen wij in vroeger jaren , voor de oorlog , met oranje sjerp mooi schuin omgebonden naar het gemeentehuis .
  En daar stonden burgemeester en genodigden . Waar ik het meest van onder de indruk was een hele rij Marechaussees te paard . Hun gezichten bijna helemaal verborgen onder enorme kolbakken .
  Vaderlandse liederen werden uit volle borst gezongen en dat was onder leiding van een dirigent die met zijn hoofd meedeinde zodat zijn enigsinds lange lokken ook mee bewogen . In de middaguren waren er spelletjes op een grote weide .
  De enorme weide ( in de winter schaatsbaan ) was eigendom van de ouders van de geridderde Gerry .
  Dat waren oranje herinneringen , destijds altijd op 31 Augustus .
  En veel later na de oorlog zong Corrie Vonk van harte haar feestlied :
  Ik vertolk , ik vertolk de gevoelens van het volk met m,n vlaggetje , m,n hoedje en m,n toeter . Oranje boven , oranje boven , leve de koningin ! ! !
  Aan iedereen een blij oranjegevoel voor morgenochtend !

 3. ook hier worden het tom…. lekker bij de koffie van avond, En Gwerrie Het was in ons dorp precies zo , vlag sjerp, rondgang door het dorp en dan aubade bij de muziektent, Leuke herinneringen Soms denk ik dat onze jeugd veel mist, Fijne oranje dag allemaal.

 4. Fijne ‘ORANJE’ dag allemaal, DAG !!!!
  Gerrie, ik heb ook nog zó gezongen en idd de spelletjes weide.
  Wij gingen verkleed en met bogen versierd(later fietsen).
  Gefeliciteerd voor de lintjes ontvangers.

 5. Ik kan me het koekhappen en zaklopen in de speeltuin nog wel herinneren. En de versierde fietsen en steppen. Maar dat zie ik hier toch ook nog, hoor! Niet alles is verdwenen!

 6. Iedereen een fijne dag! Ik ga snel boodschappen doen en dan razendsnel naar het centrum om de kinderen te helpen met het aankleden voor het Levend Schaakspel!

 7. Vandaag heb ik er niets van meegekregen, maar ik verheug me op het verslag van het Schaakspel! Het is alweer voorbij als ik dit schrijf, maar ik hoop dat jullie een heel fijne dag hebben gehad.

 8. even niet over deze koninginnedag.
  Is het waar dat DMC failliet is.
  Ik las het via een mail over kantklossen.

 9. Oranje boven, oranje boven, leve de ……
  Gezellige dag gehad? Het was hier mooi weer met af en toe bewolking. Viel dus erg mee met de regen die voorspeld was. Volgende week duim ik ook voor mooi weer. Is wel zo gezellig.

 10. Daar ben ik weer!
  Allereerst iets over het Levend Schaakspel: het was geweldig; geen regen, vrolijke kinderen, ouders hielpen mee zonder het te vragen, en als klap op de vuurpijl: De hoofddeksels die gemaakt zijn door Betty zijn subliem!!! Ze pasten allemaal perfect en het was een grandioos mooi gezicht. Het is duidelijk te zien dat Betty al 20 jaar ervaring heeft met het ontwerpen en maken van kostuums. Chapeau voor Betty!
  Uiteraard heb ik veel foto’s gemaakt en ik hoop er straks een mooi overzicht van te laten zien op mijn blog.
  @marian’ne m, inmiddels hou je toch wel een beetje van de kleur oranje!:-)
  @Gerrie, mijn felicitaties voor Gerry en Klaas! Geweldig goed werk hebben zij gedaan.
  Zoals altijd genieten we weer van je mooie herinneringen! Dank je voor je verhaal, Gerrie!!
  @Basje, grappig dat jij dezelfde herinneringen hebt als Gerrie!
  @Saskia, ook vandaag was er in Venlo een optocht van fietsen die versierd waren, met muziek! En voor de mooiste fiets was een prijsje.
  @Corrie, het was geweldig! Later meer op mijn blog!
  @henny, wat vertel je me nou!!!! Dat is totaal nieuw voor mij.
  Via Google vind ik een DMC computerbedrijf dat failliet is:
  http://www.faillissementen.com/registernl.php?offset=2&postcode=&bikcode=&aantalselectie=17&status=&order=datumcorr&ordertype=DESC&beginletter=&zoek=&typebedrijf=

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *