Letterknopen


Altijd hetzelfde die knopen, vier gaatjes om ze vast te zetten met dezelfde kleur garen als het textiel. Niet getreurd, want er zijn nu knopen met negen gaatjes. Niet om ze steviger vast te zetten, maar om een letter te maken. Zo kan je op je blouse een heel verhaal vertellen. In Duitsland schijnen deze letterknopen een enorm succes te zijn. Het is afwachten of dit ook in Nederland gaat gebeuren, want tot nu toe zijn ze hier nog nergens gesignaleerd.

33 gedachten over “Letterknopen

 1. Grappig! Erg leuk! Gemakkelijk ook om het telefoonnumer erop ze zetten bij kinderen. Dan maar wel hopen dat ze blijven zitten 🙂

 2. Grappig! Erg leuk! Gemakkelijk ook om het telefoonnumer erop ze zetten bij kinderen. Dan maar wel hopen dat ze blijven zitten 🙂

 3. Wat een leuk idee. Knopen aannaaien is nooit mijn hobby. Het gebeurt wel eens dat ik in de auto nog een knoop moet aannaaien, die ik vergeten ben. Als ik morgen bij mijn dochter kom liggen er altijd wel een paar knopen klaar die aangenaaid moeten worden.
  Ik zal kijken of ik ze kan vinden in Duitland. Ze worden per twee verkocht voor € 8,00 je zult maar Elisabeth Margaretha heten, dan heb je heel wat te naaien.
  Je o6 nummer is ook een idee.
  Elma

 4. leuke knopem Uit mijn verre verleden herinnier ik me een vest , waar natuurlijk nig 4 gaters op zaten, die mijn moeder had vastgez]et in de vorm van een anker. Wel een dikke prijs 8 euro voor 2

 5. Dat is vandaag een knopendag met knopenverhalen .
  Ik zit nu niet bepaald op deze knopen te wachten , maar ik moet zeggen het is wel weer eens iets anders .
  Knopen aanzettten heb ik natuurlijk heel wat gedaan .
  Wel eens iets gehoord in vroeger jaren dat een meisje werkte bij Bendien een toen bekende confectie fabriek , als knopenaanzetster . Het moest helemaal volgens voorschrift gedaan worden en ze waagde het niet om een steekje te weinig of steekje teveel te maken . Het was allemaal berekend hoeveel tijd er nodig was voor één knoop en zoveel knopen per uur .
  Ik was tot voor kort altijd gewend om mijn nieuwe kleding aankopen alle knopen opnieuw aan te zetten , soms met een paar extra steekjes . Maar dat extra geeft een minder mooi resultaat dus alles opnieuw .
  Maar dit lukt mij nu allemaal niet meer . Wel altijd een controle of ik geen knoop kan verliezen .
  En wat zeg je dan van de overhemden met zoveel kleine knoopjes , die ik overigens wel heel mooi vind en ze spaar voor nog eens iets leuks .
  Erg in om het op countryachtige quilt ptojectjes te naaien !
  Nog een laatse knoop-verhaal .
  In mijn jonge jaren kwam ik met mijn toen a.s. man thuis . Ik woonde op een 2e etage bij mensen . Toch nog wel vrij zo hoog en voor mijn trap naar boven een deur .
  Dus dat was vanaf de slaapetage van de familie . Hangt er aan de deurkruk van mijn trapdeur een overhemd op een kleerhanger en een enorm papier er op geprikt en in koeienletters KNOOP !!!
  Dat had de zoon des huises gedaan , een nogal verwend kereltje .
  En zo mocht zijn moeder aan de slag .
  Dat het aan mijn deur hing was omdat dat het zo het meest in t,zicht was zo in het midden van de overloop .
  Voor mij waren briefjes met KNOOP niet nodig , ik kreeg nog wel eens de vraag , heb je mijn pantalon al korte gemaakt . Dat was natuurlijk meer werk , zoiets bleef nog wel eens liggen .
  Nou pak nu allemaal maar gauw een draad en naald om alle loshangende knoopjes vast te zetten of anders neem de draad op van de dagelijkse noodzakelijke bezigheden en als er dan nog tijd over is vandaag , de borduurdraadjes voor nog wat fraaie steekjes .

 6. Leuk, vooral voor kinderkleertjes. Wat een idee. Moeten de kinderen wel een korte naam hebben, anders wordt het wel heel duur om bijvoorbeeld 10 knopen aan te schaffen.

 7. die MOETTTTT ik hebbe !!!:-)))
  Zal er wel effe een trend van maken hoor, haha !!!
  Nee geintje, maar heel grappig en leuk voor kinderkleding/dingetjes !!
  Ik ga dus op zoek >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 8. schandalig duur !!!
  Nou dan wacht ik nog wel effe en ga een andere trend zetten >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  :-))))))))))

 9. Gerrie, wat leuk dat je weer een reactie geeft. Je hebt altijd zulke leuke herinneringen van vroeger. Wij hadden je gemist.
  Elma

 10. @Elma, over een weekje of twee heb jij vast enkele letterknoopjes!:-) Ze zijn erg grappig maar toch wel aan de prijzige kant. Overigens lees ik op de website: de ene keer dat zitten er drie knoopjes in een zakje en dan weer twee knoopjes voor 8,50 euro.
  Ein Set besteht aus drei Knöpfen, drei verschiedenfarbigen Fäden, einer Einfädelhilfe sowie einer Nadel.
  Het idee kwam van e27:
  http://www.e27.com/index.php?id=232&tx_jppageteaser_pi1%5BbackId%5D=2
  @Gerrie, een erg leuk knopenverhaal. Bij mij in huis kun je her en der knopen vinden die geduldig liggen te wachten…
  Eigenlijk moet ik direct een knoop vastzetten als er tegen mij verteld wordt dat ze een knoop missen. Dat doe ik dus niet, gevolg is dat ik het snel vergeet en de knopen in huis ronddwarrelen!:-)
  @astridvanbeers, of alleen de eerste letter van je voor- en achternaam!
  Ik vind het belachelijk duur!
  @marian’ne m, :-)))

 11. En als we nu eens allemaal in “KNOPENTAAL”schreven VREDE OP AARDE ????
  Ga jullie allemaal een weekje missen.Vanmiddag reizen we af voor het quiltfestival in Luxemburg. Werkvakantie noemen we het !Duimen julie voor goed weer en veel bezoekers???????PLEASE !!!
  Dat wordt volgende week veel bijlezen…….

 12. @Mien B, een goede reis en een heel fijne tijd in Luxemburg! Ik plaats deze week nog een afbeelding!
  Er komen vast veel bezoekers, want het wordt geen weer om aan het strand te vertoeven!
  Tot over een week!

 13. Berthi ik vind deze knopen helemaal leuk! Maar inderdaad belachelijk duur, dus ga ik wachten tot ze goedkoper worden en in Nederland verkrijgbaar zijn.
  GERRIE fijn dat je er weer bent en
  MIEN een heel fijne vakantie gewenst!

 14. Niet zeuren allemaal over die dure knopen . Je krijgt notabene extra gekleurd garen , een naald en nog eens een draadinsteker bij drie knopen .

 15. Erg leuk, deze abc-knopen.
  Bijzondere knopen voor een bijzonder(kleding)stuk.
  Dan mogen ze ook wat kosten, toch?

 16. We kunnen ze toch ook “gewoon” zelf maken!?!
  Net zoals Quiltende Wilma dat met haar bonbonknoopjes heeft gedaan. Was het niet met Fimo-klei? Of bijvoorbeeld een houten schijfje en dan negen gaatjes boren. Ik vind het idee geweldig maar de prijs schandalig hoog.
  Misschien dat de prijs omlaag kan als de vraag groter wordt? Dan gaat de productie naar een lage-lonen-land. (Willen we dat eigenlijk wel?)

 17. Geweldig die knopenverhalen en wat een uitvinding is dit ook weer, fantastisch. Gelukkig heb ik naaimachine die knopen kan aannaaien, heerlijk…

 18. Het is Berthi weer gelukt, je geeft de meisjes een paar knopen en ze zijn de hele dag zoet.
  Elma

 19. @marian’ne m, nog even creatief doordenken en we hebben supergoedkope negen gaatjes knopen!:-)
  @annemieke owel, werkt dat snel met een naaimachine? Ik kan me er geen goede voorstelling van maken! Maar dat zal vast wel aan mij liggen!:-)
  @Elma, toen Thijmen klein was, ging hij met mij mee op bezoek. Een vriendin haalde haar knopendoos tevoorschijn en Thijmen amuseerde zich kostelijk, zoals de dames van vandaag!
  Knopen blijven boeiend!

 20. Knopen…wat een leuke verhalen leverd dat weer op. Ik heb hier echt zitten genieten ,grinneken en lachen. Ik vind die letter knopen wel leuk. Voor op tassen en quilts lijk het me wel wat. Ik ga net als Corrie wachten tot ze hier te koop zijn. Je kunt het knopen alfabet downloaden. Ik heb het geprobeerd, maar ik ben daar niet zo handig is. dus even op mijn DH wachten tot hij thuis is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *