Gezellige drukte in de Witte Dame

Wat een gezellige drukte was het gisteren in de Witte Dame. Allemaal lieve mensen die van heinde en ver kwamen: Tilburg, Deurne, Sassenheim, Bergen, Schiedam, Son, Abcoude, Roermond, Grevenbicht en Venlo. En dan vergeet ik zeker nog verschillende plaatsen te noemen. De allergrootste verrassing was toch wel het bezoek van mijn vriendin van de middelbare school die een lange reis ondernam vanuit Abcoude.
Fantastisch dat Betty en Corrie er waren. Enthousiast vertelden zij de bezoekers het verhaal over hun hartenontwerp en over het Harten-project.
Bij thuiskomst kwamen de buurvrouwen (die weinig aan handwerken doen) met een bos rozen omdat ze zo’n fijne middag hadden gehad en het een erg mooie expositie vinden. En weet je wat ze zeiden? ‘Wat zijn handwerksters toch ontzettend aardige mensen.’

Ik kan maar één ding zeggen:

Zowel het Harten-project als de expositie Hart & Dame is één groot feest! Ik kijk al uit om op 10 mei vele hartendames te zien in de Witte Dame.Gebreid lavendelhart gemaakt door Miriam
Kumihimo vlechten met een vlechtschijf van Juul M. Daarnaast het richelieu-hart van Hilly.Onderin de tas van Corrie en daarboven het kantkloswerk van Nel.Mieke S: ‘Sinds drie jaar geef ik patchwork-les aan “d’n Hook” in Susteren. Als oefening in applicatie-technieken heb ik “hartjes” voorgesteld, al lang voordat jij met het hartenproject begon. Waarom ik voor harten koos? Met een holle lijn, een bolle lijn, een binnenhoek en een buitenhoek heb je eigenlijk alle moeilijkheden bij appliqueren gehad. En een hart heeft deze vier elementen, al is de holle lijn niet echt extreem vertegenwoordigd, maar die is ook het makkelijkste!. Miep Beckers heeft er een hele quilt van gemaakt met restjes stof.’Een echte meidenquilt gemaakt door Francisca voor haar nichtje.

25 gedachten over “Gezellige drukte in de Witte Dame

 1. Het was de bedoeling om gisteren ook naar Eindhoven te gaan, maar 5 uur openbaar vervoer heen en terug vond ik net iets te veel. Wel jammer, want ik zie nu weer de prachtigste harten.
  Toch heb ik gisteren ook genoten van de tentoonstelling “China in Town” en dat was maar 10 minuten op de fiets.
  Wat een prachtige kleurrijke kleding van de Dong en Miao vrouwen en de ontwerpers van nu.
  Van de jongensmuts met gevouwen zijde applicatie was ik diep onder de indruk. Al die minuscuul over elkaar heen gevouwen driehoekjes. Onvoorstelbaar dat ze zoiets konden maken.Heel aangrijpend was het verhaal van de lotusschoentjes en de schoentjes zelf. De tentoonstelling is echt een aanrader vooral nu de Keukenhof op z’n mooist is.
  Maandag 5 mei houdt Ien Rappoldt op de Keukenhof een lezing over haar reizen en over de tentoonstelling

 2. Wat heerlijk dat er zoveel “HARTELIJKE ” belangstelling is voor de tentoonstelling!

 3. Wat is het toch geweldig dat de tentoonstelling zo goed ontvangen en bezocht wordt! Ik zal de link doorgeven aan Esther, dan kan ze haar eigen quilt op internet bekijken (voor het geval ze’m mist….).
  Ik kan bijna niet wachten tot 10 mei om al het prachtigs in werkelijkheid te bekijken.

 4. Prachtig dat het zo goed gaat.
  En jij/jullie weer een fijne dag hebben gehad !!
  En ik zie weer nieuwe mooie harten werken staan hier.
  Knap gedaan dames !!;-)

 5. Dat is vandaag weer genieten voor de thuisblijvers. Wij kunnen dank zij de mooie en duidelijke foto’s de vitrines bekijken.
  Wat lijkt dat allemaal mooi om te zien.
  Berthi zal er wel als een trotse pauw doorlopen en terrecht.
  Elma

 6. Wat een prachtig succes Berthi !
  Ik wordt helemaal warm van al die harten en tranen komen omhoog omdat ik zoveel liefde en steun ontvang hier op jouw log-plek .

 7. Wat leuk dat de tentoonstelling zo’n succes is. Handwerksters zijn ook aardige, gezellige mensen. Dat valt me altijd op op quilttentoonstellingen.

 8. Ik volg het hartenproject vanaf het begin met veel belangstelling én bewondering voor al het moois wat er gemaakt werd. De ontstaansgeschiedenis van het project en nu de afsluiting met zo’n prachtige expositie, ik ben er diep van onder de indruk en ik vind het geweldig dat het zo’n weerklank vind.
  Bedankt, Berthi voor alle moeite en tijd en de dames die voor de mooie spullen zorgden.

 9. Heerlijk om over zo’n feest te lezen! En blijkbaar heeft het gebeuren een grote aantrekkingskracht! Geniet ervan….

 10. Toen ik gisteren in eindhoiven uit de trein stapte en naar de Witte Dame liep zag ik een mevrouw voor mij lopen met een heel bijzonder jasje aan en ik dacht meteen: “Die mevrouw gaat vast ook naar de expositie!” En jawel het was zo!
  Watwas het leuk om zo hartelijk begroet te worden door Betty en Berthi en om al die andere belangstellenden te zien kijken naar het werk dat er ligt. Het was bij elkaar bijna 5 uur reizen heen en terug, maar ik hebhet er graag voor over gehad en 10 mei doe ik het graag nog eens over.
  Wat heb je weer een mooie foto’s geplaatst Berthi en ik vind het zó fijn dat je zo belooond wordt voor alle energie, tijd en moeite en vooral je HARTelijkheid die je erin gestopt hebt.

 11. Wat geweldig dat dit weer een superdag is geworden.Ik zit er erg over te dubben om 10 mei te komen. Moet half zes op en 4 uur in de trein om 11 uur bij jullie te zijn.
  Ik vind het knap van je Corrie. Maar het is de moeite waard en ik zou jullie wel willen ontmoeten. Misschien lukt een lift nog.

 12. Prachtig dat je zoveel positieve energie ontvangt voor al je werk en aandacht die je hierin steekt; dat het ook voor jou een feest is en blijft.
  Wat zal het een feest worden op 10 mei met al die lieve, aardige handwerksters!

 13. @Wijni, vijf uur reizen is inderdaad een enorme onderneming. Heel fijn dat jij gisteren hebt kunnen genieten van de expositie op de Keukenhof met een mooi fietstochtje. Het weer was prachtig gisteren.
  Helaas kan ik op 5 mei niet naar de lezing van ien Rappoldt. Maar gelukkig heb ik de lezing al eens eerder gehoord.
  @Corrie, deze foto’s heb ik een week eerder gemaakt!:-) Gisteren was daar geen tijd voor.
  @Saskia, jij komt toch ook op 10 mei?

 14. hee Gerrie wat leuk dat je er zo van geniet!!En wat een grappig idee dat er al zoveel mensen daar hebben rondgelopen en nu de vele foto’s ook bij Corrie staan zie je pas goed wat een enorm gevoel voor schoonheid de samenstellers ook hebben ,wat is het mooi uitgestald allemaal zeg. Allemaal bedankt voor jullie werk met het opzetten en wat bijzonder is het toch dat er zoveel verschillende mensen aan mee hebben gewerkt en er zoveel technieken te zien zijn.Het is het allemaal wel waard hè Berthi?
  Mooi die tekst lap (sprak zij oneerbiedig ,maar ik bedoel het juist anders) aan het begin en het gezellige tafeltje…heerlijk binnenkomen voor alle bibliotheek bezoekers zeg!!Nou Berthi als je klaar bent met je boek ,vraagt dit met jouw netwerk en nieuwe contacten toch om een vervolg en dan moeten we toch zeker ook met zijn allen een petitie tekenen voor een nieuwe plek voor het NHC/NCH en de “oude Ariadne”???????

 15. @Hilly, door al die lieve en enthousiaste reacties vergeet je de hoeveelheid werk.
  Het tafeltje met stoel staat er heel gezellig waar je rustig even in HzG kunt lezen, naar de prachtige polswarmers van Marian’ne kunt kijken, het krantenartikel kunt lezen, een borduurboek in kunt kijken of een berichtje in mijn gastenboek kunt plaatsen!:-) Een rustmoment!:-)
  Door andere handwerksters wordt al druk nagedacht op een vervolg! Dadelijk moet eerst heel veel tijd en aandacht besteedt worden aan mijn boekje en daarna een nieuw en totaal ander project.
  Misschien heeft NCH al een nieuwe plek!:-)

 16. Wat een gezewllige dag hebben jullie gehad. Mooie foto’s liet je zien.en wat een succes is de tentoonstelling geworden!!!In één woord GEWELDIG!!! Leuk dat ik alles nog in het echt ga zien. Ik kijk er naar uit om alle anderen dan te treffen. Want wat vond ik het jammer dat ik in januari er niet bij kon zijn. dus dames…tot de 10e mei.

 17. ik kom op 10 mei, eerder lukt me even niet, maar mijn moeder is wel geweest en heeft genoten van de prachtige handwerken die geëxposeerd zijn. Ze was erg onder de indruk van een kleedje met een gehaakte rand? mij is nog niet duidelijk welk kleedje ze bedoeld, maar ik zal het op 10 mei wel zien. Spreken we inderdaad af om 11.00 uur in Eindhoven op de tiende? heb dat logje weer even gemist geloof ik.

 18. Het was gistermiddag HARTverwarmend en heel gezellig. Ook vond ik het heel leuk om 3 Hartedames in het “echt” te zien en te spreken. Ja inderdaad…ik ben nóg eens gaan kijken. Even boodschappen doen…met een omweggetje haha. Ik wilde nog even naar Eindhoven en koos dus deze woensdag uit. Een HARTelijke ontvangst viel me ten deel. En wat is het fijn om met mensen te praten die dezelfde passie hebben voor het handwerken. De Donna-quilt van Betty, Thijmens levensdoek van Berthi en die prachtige tas van Corrie, met het verhaal erachter krijgt het allemaal nog meer betekenis. Maar ook over de andere werken wist Berthi de achtergrond te vermelden.
  Heb je de foto’s ontvangen Berthi? Ook al zijn ze dan onscherp!
  groetjes Ine.

 19. @ine munsters, het was echt een verrassing voor mij dat je voor de tweede keer naar de expositie kwam! Hartstikke leuk! We hadden elkaar al via de telefoon gesproken, maar dat is toch anders.
  Ik heb nog geen foto’s ontvangen. Zijn ze onderweg ergens blijven hangen?:-)))

 20. Berthi, ik heb de foto’s via de mailadres op jouw site verstuurd. Of in ieder geval geprobeerd. Het waren wel wat grotere bestanden. Ik zal het nog eens proberen,
  Ine

 21. @ine munsters, misschien kan je het beste eerst een berichtje via het mailformulier sturen waar ik dan weer op reageer zodat je mijn emailadres dan hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *