Werelddag van het boek en de auteursrechten


Op de Werelddag van het boek en de auteursrechten vind je me in Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame, tussen de boeken… zo nu en dan. De meeste tijd zal ik doorbrengen bij de expositie Harten!

De werelddag van het boek is ingevoerd door UNESCO om het lezen, publiceren en het beschermen van intellectueel eigendom door middel van auteursrecht te stimuleren.

23 April is een symbolische datum voor de wereldliteratuur. Op deze dag in de geschiedenis (en in hetzelfde jaar 1616), stierven Cervantes, Shakespeare en Inca Garcilaso de la Vega. Het is ook de geboortedag van bekende auteurs zoals Maurice Druon, K. Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla en Manuel Mejía Vallejo.

In het Engels bekend onder de naam: ‘World Book and Copyright Day’ oftewel (Frans): ‘Journée mondiale du livre et du droit d’auteur’.

16 gedachten over “Werelddag van het boek en de auteursrechten

 1. wat leuk Berthi ,weer wat geleerd ,bestaat dit allang?
  laxness : lezen!!!!!!!!!!!!!!onafhankelijke mensen,…..zo’n mooi epos

 2. Wat een ontzettend mooie affice voor deze boekendag. Berthi veel plezier vandaag.
  Elma

 3. leuk affiche met al die scheve huizen, Liggen ze krom van de boeken die niet netjes in de kast staan, maar door het huis zwerven om gelezen te worden ??? veel plzier in De Dame

 4. Hallo Berthi,
  Met veel plezier lees ik dagelijks je weblog.
  Vooral de breilogjes hebben mijn belangstelling.
  Nu vond ik gisteren bij het opruimen van mijn hobbykast een borduurboek: borduurwerk uit lapland. Onderdeel van een serie borduurwerk uit de wereld.
  Kan ik jou daar een plezier mee doen?
  Groet Judith

 5. Snel een berichtje vanuit Eindhoven. Betty en Corrie zijn er nog niet.
  Hilly, als ik het goed heb wordt de opening van de wereldboekenstad Amsterdam vanavond door prinses Laurentien gedaan!
  Geniet allemaal van de zonnige dag!
  Later meer!:-)

 6. Judith, wie is de auteur van het boek, waar is het uitgegeven en welk jaar? Heb je ook voorin staan welke uitgever dit boek oorspronkelijk heeft uitgegeven, Zweeds of Fins?

 7. Judith, kijk, als Berthi het niet wil hebben, dan ben ik misschien geïnteresseerd vanwege mijn Noordse achtergrond…

 8. Wahhhh, nog de kramp in mijn kaken van het bijpraten, wat was het gezellig Berthi. Schitterende bibliotheek en prachtige harten en heel lieve mensen ontmoet, die genoten van de door jou georganiseerde expositie. Wij waren redelijk snel thuis, ik hoop Corrie ook, lekker rustig lezend in haar nieuwe boek, nog erg bedankt Berthi voor die leuke verrassing.

 9. Er is toch geen betere reden denkbaar om niet op dit logje te kunnen reageren, dan dat ik gisterochtend vroeg al in de trein zat op weg naar Eindhoven om op de “Werelddag van het boek” samen met jou Berthi en met Betty en vele andere aardige vrouwen in dezezelfde bibliotheek samen te zijn om alle mooie handwerken te bewonderen! “Sport verbroedert en handwerken verzustert!”

 10. @Hilly, bedankt voor de tip van Laxness. Het staat al in mijn schrift genoteerd.
  @Betty en Corrie, het was reuze gezellig en de belangstelling was geweldig!

 11. @Judith, kan je mij een email sturen via het mailformulier (staat linksboven) want ik heb je emailadres niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *