10 Mei 2008


We genieten volop van de expositie Hart & Dame in de Witte Dame. Na een artikel in Handwerken zonder Grenzen, volgde een prachtig artikel in Dagblad De Limburger. Afgelopen woensdag kwamen er bezoekers vanuit Maastricht, Heerlen en Schwalmen speciaal naar Eindhoven voor de hartenexpositie. Geweldig dat het thema harten zo aanspreekt, en dat iedereen zo positief is over deze tentoonstelling die een diversiteit aan handwerktechnieken laat zien. Ook als ik niet in de bibliotheek ben om toelichting te geven, zijn er veel belangstellenden, zoals ik hoor van de medewerkers van de bibliotheek. De expositie staat er inmiddels alweer drie weken. Zo snel gaat dat, en op 10 mei 2008 is het de laatste dag van de tentoonstelling. En daar wil ik het even over hebben. Tijdens de Harten-meeting kwam het voorstel om op de laatste dag van de expositie bij elkaar te komen in de Witte Dame in Eindhoven zodat je dan ook je eigen hartenontwerp mee naar huis kunt nemen. Een prima idee! Nu wil ik graag weten wie er op 10 mei 2008 naar de Witte Dame in Eindhoven komt. De bibliotheek is vanaf 11.00 uur geopend.

38 gedachten over “10 Mei 2008

 1. IJs en weder dienende……kom ik zeker! IJs en weder houd voor ons in….auto! Ik zit nl. onder vervoer omdat wij momenteel een vervelende kwestie hebben met een garage waar we kortgeleden een auto hebben gekocht…..Ik kan de auto van een lieve quiltvriendin lenen, dus ik ga ervan uit dat ik jullie allemaal kan ontmoeten op 10 mei!

 2. @Francisca R, gezellig om je op 10 mei te zien! Afgelopen woensdag was er een mevrouw op de expositie die helemaal weg was van je quilt en graag zelf een quilt in dezelfde stijl wil gaan maken, Ze had een notitieboekje bij zich om het één en ander uit te tekenen! Leuk hé?
  O ja, en over de quilt van Mien wordt gesproken alsof het glas in lood is. Leuk hé, Mien! En ja, dan wil ik al die andere quilts en hartenontwerpen niet vergeten. Voor iedereen is er iets bij en over alle hartenontwerpen heb ik al veel leuke reacties gehoord. Verschillende keren heb ik gehoord dat frivolite ontbreekt! Jammer, misschien een volgende keer. O ja, en een hartenhoed! Afgelopen woensdag was er een hoedenontwerpster en zij had graag een hartenhoed willen maken als ze eerder van dit thema op de hoogte was geweest. En zo hoor ik ontzettend veel mooie verhalen!!

 3. Ha Berthi,
  Wat jammer, ik kan niet komen, ik had graag iedereen ontmoet, maar ja, vervelend nou, dan ben ik op vakantie 🙂

 4. Ja, ik had al vrij gevraagd ,dus als dat gehonoreerd wordt,kom ik, heerlijk eindelijk mijn gordijntje weer terug,het hing hier net!!hahahahah….Leuk dat het zo’n succes is ,ik zou best onzichtbaar willen zijn en al die gesprekjes horen……had ik als (nieuwsgierig) kind al

 5. mmm wel confronterend zo’n gezellige dikkerd tussen de chocolade harten……denk je nou echt dat daaaaar de kilo’s vandaan komen …gmpfffff…

 6. Ik had in Utrecht al doorgegeven dat ik kom op 10 mei dus de afspraak staat. Toen ik er was, op zaterdsag 12 april, heb ik in een kwartiertje tijd zeker 10 mensen met heel veel aandacht zien kijken naar al de harten die er waren. En in het boek staan ook leuke reacties te lezen.
  groetjes en toen zaterdag 10 mei

 7. Zoals het er nu uitziet, ben ik er 10 mei ook! Gezellig, maar eerst 23 april, ik kijk ernaar uit!

 8. @Lous, ook heel veel lovende woorden over jouw quilt! Het idee en de uitvoering is super. En iedereen ziet dat de Irisquilt door een ervaren quiltster gemaakt is.
  Jeanny, ook jouw hartenlap ziet iedereen als een kunstwerkje dat de meeste dames te moeilijk vinden om aan te beginnen. Natuurlijk vertel ik dan direct dat jij cursussen geeft!
  De Mail-art van Lilian is voor veel mensen nieuw en ze staan versteld dat deze post aankomt.
  Om het hartenontwerp van de jongste deelneemster en de oudste bij elkaar te zien vinden de mensen heel aandoenlijk! Schattig het hartenkussentje van Vera en een prachtig kralentasje van Ge.
  En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan!
  Hilly, natuurlijk word je niet dik van die heerlijke hartenbonbons! Hoe kom je erbij??:-))
  @marian’ne m, … maar de tijd vliegt. We zijn zo lang met de voorbereiding bezig geweest, en vervolgens vind ik het toch wel razend snel voorbij gaan. Net drie weken staat de expositie en nu nog maar drie weken te gaan! A.s. woensdag ben ik weer in Eindhoven en hoop enthousiaste mensen te ontmoeten. In ieder geval Betty en Corrie!

 9. fijn dat het zo.n goed succes heeft. Alle eer.Ik zal er 10 Mei niet bij kunnen zijn . jammer.

 10. Jahaaaa, zeker ben ik er op 10 mei ook! Eerst volgende week een gezellige ontmoeting met Betty en jou Berthi en dan kom ik de 10e met net zoveel plezier nog een keer *Ü*
  Wat ontzettend leuk om te lezen over alle reacties van de bezoekers, ik ga ervan genieten als ik er ben!

 11. Wat leuk dat het zo’n succes is…. Ik ben van de partij 10 mei……

 12. Geweldig dat het een succes is, ik heb een vraagje? Is er iemand die uit het noorden naar Eindhoven gaat met een auto?????
  Zou graag mee willen, woon in Harlingen.
  Met het openbaar vervoer is het bijna niet te doen.

 13. wat leuk dat het zo aanspreekt. wie weet hoeveel mensen aangemoedigd worden weer eens aan het handwerken te slaan. soms word je ineens weer geinspireerd of een drempel over geholpen.
  groetjes
  Anneke

 14. Lijkt me een gezellige boel worden op 10 mei. Misschien kom ik ook wel, al ligt er geen hart van mij.

 15. Mary, het zou een latje kunnen zijn dat bij haken is gebruikt om lange lussen te maken aan het haakwerk.

 16. Berthi, ik kan jammergenoeg niet aanwezig zijn op 10 mei, zit de hele zomer in Frankrijk.
  Leuk dat de tentootstelling zo’n succes is.
  Groeten aan eenieder Monica

 17. Ik kom ook. Vermoedelijk pas na 14.00 uur, maar ik probeer wel wat van mijn tijd te compenseren als dat tenminste lukt (deadlines).

 18. @Saskia, kom gezellig naar Eindhoven!! Ik noteer je op de lijst!
  @Mary, ik heb het vreemde voorwerp gezien en ik kan het absoluut niet thuisbrengen. In eerste instantie zou ik denken dat het niets met handwerken te maken heeft. Maar wie weet…
  @Monica, geniet van een prachtige zomer in Frankrijk!
  @Anneke, het heeft al verschillende mensen gestimuleerd om weer te beginnen met handwerken en enkele dames die willen gaan quilten. Ze gaan kijken of er in Eindhoven quiltlessen worden gegeven.

 19. Berthi, zoals je weet ben ik dan nog in Frankrijk, we nemen na die tijd wel kontakt op met elkaar.
  Nog veel succes deze laatste weken met de tentoonstelling!
  Juul.M

 20. Raadsel Mary@ Volgens mij is het een latje om op stramien met wol de Smyrnasteek te maken en dan door te knippen. In de gleuf kan dan makkelijk de schaar om de draden door te knippen. Ik ben gaan zoeken of ik er iets van kan vinden.
  In een Duits boek: Das Grosse Handarbeitsbuch von Bertha Schwetter uit 1967 vond ik de volgende tekst.
  KNÜPFSTICHE
  Man arbeitet die Knüpfstiche über ein Stab, dessen Breite für die Höhe der Schlingen massgebend ist.Eine Längsseite eines solchen Staben ist mit einer Rille versehen. In diese Rille gleitet die Schere beim Aufscheiden der Schlingen.
  Elma

 21. @Juul M, lijkt me een goed idee. Er is voor het Japanse vlechtwerk ook veel belangstelling. Heel fijn dat de vlechtschijf er bij mocht staan, waardoor de mensen een goede indruk kunnen krijgen.
  @Elma, dat zal het zijn! Ik zie het gebruik al voor me.
  Elma, jij beheerst (bijna?) alle handwerktechnieken en je weet er ook nog eens alles over. Jij bent een handwerkjuf in hart en nieren!! Heel begrijpelijk dat iedereen naar je toekomt om een cursus te volgen. En, het is ook nog eens heel gezellig!

 22. natuurlijk ben ik ook van de parij op 10 mei. Ik kijk er naar uit.
  Leuk te lezen van de mooie reacties op de expositie.
  Als het even meezit is mijn moeder vandaag naar Eindhoven en zou ze kijken of het haar lukte naar de expositie te gaan. Ik ben benieuwd naar haar reactie.

 23. Ik kom ook 10 mei naar Eindhoven. Ben benieuwd want dat is het ook de eerste keer dat ik de expositie in het echt zie.

 24. @Noor, ook ik ben benieuwd hoe je moeder de expositie vindt en of zij nog leuke ideetjes op doet.
  Ik zie je in ieder geval op 10 mei en Majo ook! Dat wordt weer super gezellig.

 25. Ja, ik ben er ook de 10de mei. Lekker dicht bij huis. Ook ik kan dan pas voor het eerst de tentoonstelling zien.

 26. Hallo Berthi,een heel leuk idee om elkaar te ontmoeten en ik was er heel graag bij geweest, maar die dag kom ik terug van een vakantie en ik ben te laat in Nederland om present te kunnen zijn. Je mag mijn hart een bestemming geven ik hoef het niet terug,veel plezier en nog gefeliciteerd met je award, hij is dik verdiend,groeten Elly

 27. @elly huskens, dan wens ik je nu alvast een hele fijne vakantietijd en het hart waar jij met hart en ziel aan hebt gewerkt, krijgt een mooi plaatsje!
  Overigens moet het hart ook nog in de fotogalerie komen.
  Marianne, Marga en Elisabeth, fijn dat ik jullie zie op 10 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *