Geborduurde gordijnen

Ik ben geen trage fietser. Nee, stevig doortrappen is mijn tempo, maar als ik op weg ben naar mijn kapper en langs het raam kom met de geborduurde gordijnen, dan fiets ik even in een versnelling lager!

Vandaag zal ik veel ‘merkwaardige’ dames ontmoeten met hun prachtige borduurwerken.

19 gedachten over “Geborduurde gordijnen

 1. Prachtige gordijnen, mooi motief.
  Toen ik mijn jongste nog naar school bracht reden wij altijd langs een huis waar een merklap hing. Ook ik ging (héél)langzaam fietsen en zelf wel eens een rondje op de straat om het nog een keer te zien, wanneer het nog donker was en het licht daar binnen brandde. In mijn dorp weet ik precies de huizen waar wat moois hangt en hoop altijd zonder al te veel op te vallen een glimp op te vangen, leuk :-))
  Fijne (inspirerende) dag morgen !!!

 2. @marian’ne m, heerlijk dat binnenkijken!!
  Typisch Nederlands!?
  Het zal een drukke dag worden!:-)

 3. Prachtig, hier ben ik gek op!!maar dat weet je…..Teleurgesteld was ik dat na 27 jaar of zo bij een bepaald huis de gehaakte gordijntjes met trapgeveltjes wegwaren ,ik weet niet of de mensen verhuisd zijn of de gordijntjes verteerd….
  fijne dag ,ik ga naar Utrecht vandaag ,roeien van Has kijken…..

 4. ps ,misschien weten de “merkwaardige dames waar ik “1985” in bijpassende cijfers kan vinden voor mijn knottedoek??

 5. berthi ,als ik pas op 10 mei naar die tentoonstelling ga ,kan alles dan ook nog bekeken worden of is het dan al afgehaald/opgeruimd?

 6. dat wordt een interassante dag. Is dat voor het tentoonstelling in Arnhem?? Je bent nu zo goed in het inrechten van zoiets, Fijne dag,

 7. Prachtige gordijnen. Weet je ook wie de maker of maakster is, of blijft het bij kijken.
  Gezellige dag toegewenst !!

 8. Prachtig, die gordijnen. Ik vind het erg leuk als handwerk wordt verwerkt in een gebruiksvoorwerp, zoals hier in gordijnen. Restant van mijn kalvinistische opvoeding??

 9. Een fijne dag, mooie gordijnen en een prachtig harten verhaal in de Limburger.
  Leuk om dit allemaal weer te weten.

 10. Ben jij heel dicht naar het raam gegaan om deze prachtige Friese levensboom te fotograveren, mooi in verlopend garen geborduurd.

 11. @Hilly, ja ik weet dat jij helemaal gek bent op mooie gordijntjes!
  Hoe was het roeien van Has vandaag?
  Ik had het vandaag zo druk dat ik vergeten ben om te vragen naar een goed patroon voor je cijfers, maar ik heb één patronenboek met cijfers en letters en daar ga ik nu in zoeken. Wie weet zit er iets passends bij.
  Als je op 10 mei er om 11.00 uur bent, dan is zeker alles nog te zien. De bibliotheek gaat namelijk om 11.00 uur open.
  @basje, vandaag was de jaarvergadering van Merkwaardig, gecombineerd met een lezing. Daarbij zijn er altijd veel stands met verkoop van handwerkmaterialen.
  @Annelies, het blijft bij kijken. Geen idee wie de maakster is. Ik was al zo lang van plan om deze gordijntjes te fotograferen, alleen kwam het er telkens niet van.
  @marian’ne m, inderdaad, ik stond heel dicht bij het raam. De onderste foto vind ik zelf wel aardig, door de weerspiegeling die je ziet van de kerk. De mensen die in dit huis wonen kijken uit op de kerk, een paar stappen en je bent er.

 12. Was het gezellig, had er ook wel willen zijn, al is het alleen maar voor de prachtige ‘winkel’ die hun spullen verkopen! Maar goed, in het najaar ben ik weer van de partij. Heb je mijn mail nog gekregen? Ik kom binnenkort naar Eindhoven en Venlo!!

 13. @Betty, nee, ik heb geen mail van je gekregen! Er moet beslist iets verkeerd zijn gegaan, want het komt niet vaak voor dat er iets mis gaat met de emails. Kan je de mail opnieuw sturen?

 14. Voordat hier de gordijntjes dicht gaan nog even een reactie op dit erg mooie gordijntje.
  Zou er in dat huis nog meer moois te zien zijn.
  Het is wel spannend hoe Berthie met haar camera rondfietst.
  Goede nacht.
  Elma

 15. Hoi Berthi
  Stom dat ik je niet meer goeiendag heb gezegd, maar ik had het plots wel gezien (en doodmoe) en heb de trein van half vijf genomen. Die had een perfecte aansluiting in Utrecht. Ik was rond 7 uur weer in Heerlen en heb daardoor lekker samen met Piet kunnen eten.
  Ik vond het een hele zinvolle dag vandaag, maar wel vermoeiend door de afstand.

 16. @Elma, tegenwoordig ga ik nooit meer zonder camera de deur uit!:-)
  @Saskia, ik dacht in de trein hetzelfde. Om 16.15 uur keek ik op mijn horloge: rennen, misschien kan ik de trein van 16.30 uur halen. Ik ben dus hals over kop weggegaan en zag je nergens meer en op het station ook niet.
  Jij was eerder thuis dan ik. Twee keer was de aansluiting niet perfect voor mij. Maar goed, dat maakt niet uit.
  Het was een gezellige en geslaagde dag.
  Ik kan me voorstellen dat het voor jou vermoeiend was. Je was al zo vroeg op pad!

 17. In ons dorp staan nog veel karakteristieke huisjes met soms een rieten dak en er zijn er een paar met precies de goede gehaakte gordijntjes voor de ramen, echt heel mooie ook. Eén van die huizen staat nu te koop en ik ben bang dat met de oude eigenaars de gordijntjes ook zullen verdwijnen.
  Ik heb nog nooit gebroduurde gordijnen gezien, maar wat een geweldig goed idee zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *