Harten en internet


Een toepasselijker afbeelding kan niet!! Schitterend!! Het was Ine Munsters die deze kaart vond en naar mij stuurde met de volgende tekst:

‘Berthi, en alle andere Hartendames. Twee april de tentoonstelling gezien. (Dankzij een zoon die op z’n vrije dag zijn garderobe uit wil breiden!) De tentoonstelling dus: zoveel liefde verzamelt, prachtig, schitterend mooi!! Zoveel technieken, in ’t echt nog mooier dan op je weblog-galerie. Dank je Berthi voor je initiatief. Ik hoop dat veel mensen komen kijken. Ik zal in ieder geval reclame maken.’

Prachtig om te lezen Ine, en zeer hartverwarmend voor alle Hartendames! De expositie Hart & Dame loopt nu anderhalve week en ik heb niet alleen mooie reacties gelezen in het gastenboek, maar ook al mooie verhalen gehoord van bezoekers. De diversiteit aan handwerktechnieken, zoals Ine ook al aangeeft, spreekt in het bijzonder aan bij de mensen. Voor iedereen zit er wel een hartenontwerp bij waar je ideetjes voor jezelf uit kunt halen. Afgelopen maandagmiddag bracht de geborduurde kralentas van Gé een bezoekster terug in de tijd. Zij ging vroeger met haar kralentas, met zilveren beugel en gevuld met een stuiver, naar de kerk. De bezoekers komen niet alleen uit Eindhoven, maar tot uit de verre omstreek. Breda, Deurne, Boxmeer, Son en Breugel, Zuid-Limburg, Zuurdijk en Houwerzijl; zomaar enkele plaatsnamen die ik al gehoord heb.

Je kunt de tentoonstelling Hart & Dame tot en met 10 mei 2008 bezoeken in Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame. Op woensdag 16 en 23 april zal ik aanwezig zijn om voor geïnteresseerden toelichting te geven: van circa 11.00 – 16.00 uur.

19 gedachten over “Harten en internet

 1. Het blijft maar doorgaan, alle leuke reacties. Om bij de hobby van Thijmen te blijven. Je kunt nog zo veel pionnen hebben, maar je hebt wel een bord nodig om op te spelen. Berthi is ons bord waar wij allen een pion op kunnen zetten.
  Vanmorgen komt Ge (van het kralentasje) kantklossen. Ze is bezig aan een kantje voor het ringenkussentje als één van haar kleinkinderen gaat trouwen. Ze kwam met een klein doosje, met daarin een klein stukje stof van de trouwjurk. Dat moesten wij weten voor de kleur van het kantklosgaren en de zijde voor het kussentje. Gelukkig was de goede kleur in huis. Na een proefkantje te hebben geklost kan ze nu verder mat haar kantje. Elma heeft het kantje getekend met hartjes, toepasselijk op geliefden. Berthi je schreef dat er bezoekers uit Groningen geweest zijn. Om het extra spannend te maken uit Zuurdijk en Houwerzijl.
  Elma

 2. Wat een toepasselijke kaart, leuk !!
  Met een mooie boodschap daarop.
  Fijn dat het zo goed loopt en velen er door geïnspireerd worden.

 3. mooie kaart en zo fijn voor jou en de dames dat er zo´n leuke reactie op gang komt. en nu 2 weken vacantie , dat kan nog wel een ppar bezoekers meer opleveren, Succes

 4. @Elma, geweldig dat Ge een ringenkussentje aan het maken is voor één van haar kleinkinderen.
  Leuk, ik ga Zuurdijk en Houwerzijl toevoegen. Het zullen vast erg leuke plaatsjes zijn, maar om eerlijk te zijn, heb ik er nog nooit van gehoord!:-)
  Vanaf vandaag zitten deze plaatsen in mijn geheugen gegrift!
  Allemaal een fijne handwerkdag bij Elma! Ik ga me bezig houden met poetsen, wassen en strijken! Achterstallig werk wegwerken!
  @marian’ne m, meestal is een expositie gericht op één handwerktechniek en Hart & Dame geeft een leuk overzicht van verschillende technieken; anders dan anders!
  @basje, hier begint de meivakantie op 19 april en duurt tot 5 mei. Dit jaar heeft de schooljeugd twee weken meivakantie waardoor er heel veel mensen met vakantie zullen gaan.

 5. Prachtige kaart, klopt precies.
  Geweldig om al die leuke reakties te lezen.
  Je hebt wel eer van je werk.

 6. Ik niet alleen Elza! Mede door de prachtige bijdragen van alle Hartendames is het zo prachtig geworden!
  “Zonder het enthousiasme van iedereen en al die mooie hartenontwerpen was het mij nooit gelukt!!”

 7. Wat een prachtige, toepasselijke kaart.
  Mijn kinderen hebben vanaf 26 april 2 weken vakantie. Ik hoop in de tweede week, dus de laatste week van de vakantie, een dagje Eindhoven met ze te doen.

 8. De meivakantie 2008 is voor de basisscholen in het hele land gelijk: 26 april – 5 mei.

 9. @eva, lastig als je kinderen op de basisschool en de middelbare school hebt zitten. De kans is groot dat die vakantie niet gelijk loopt!

 10. Basisonderwijs én de middelbare scholen hebben dezelfde tijd vakantie in 2008.

 11. @Eva, de meivakantie is dit jaar dan beter geregeld dan een paar jaar geleden!
  Er blijft wel een verschil met het zuiden en het noorden van Nederland!?
  Thijmen zijn vakantie begint al op 19 april.

 12. Wat een leuke kaart! Zou op Piet en mijzelf kunnen slaan. We zitten vaak (nu ook) alletwee achter (of is het voor) de pc’s en af en toe wisselen we een liefdevolle blik. De muizen zijn niet met elkaar verbonden zoals op de foto (ze zouden zo niet kunnen functioneren), maar we “sharen” wel een netwerkje, een printer en een externe harde schijf. Fijn als je dezelfde hhobby hebt en van elkaar houdt.

 13. @Saskia, mooi dat deze kaart ook voor jullie toepasselijk is, en hopelijk nog voor vele andere mensen!

 14. Berthi, allereerst even reageren op je superverrassende berichtje op mijn blog vanochtend!!! Wat geweldig allemaal, het maakt me allemaal erg blij Berthi en het troost, het lijkt wel alsof de ode aan de vriendschap die ik ermee wilde uitdrukken ook echt gezien en ervaren wordt. Ik heb in mijn agenda geschreven dat ik de 23e naar Eindhoven ga, ik heb er een afspraak voor verzet en zie heel erg uit naar al het moois dat ik daar kan gaan zien en horen.
  De kaart van Ine kan inderdaad niet toepasselijker!!
  Wat fijn allemaal, ik hoop dat er heel vele mensen kunnen genieten van al het moois dat daar te zien is en ik hoop ook dat velen tot handwerken aangezet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *