Informatiemiddag droomdekens II

Inge Schoonderwoerd heeft aan zeer belangstellenden het verhaal over de droomdekens kunnen vertellen. Sommige dames zijn zelfs zo enthousiast geworden dat ze naar alle waarschijnlijkheid aan de slag gaan voor nieuwe droomdekens.
De mevrouw op onderstaande foto kan zich heel goed voorstellen dat de droomdekens veel troost bieden voor de kinderen. Zelf heeft ze voor haar kleinkinderen quilts gemaakt, en als een kleinkind ziek is, wil zij/hij altijd onder de deken van oma liggen.

De droomdekens zijn vrolijk van kleur, van katoenen stofjes gemaakt, vaak machinaal gequilt en vaak met een thema. Zoals: boten, auto’s, beren, paarden, sport, vlinders, regenboog en bloemen. Natuurlijk hoeft het niet per se een thema te hebben. Het belangrijkste is dat het dekentje er vrolijk uitziet en dat het de kinderen aanspreekt. De kleur roze is erg geliefd bij meisjes waardoor de roze droomdekens bijna altijd als eerste weg zijn.

Deze groep dames kregen een rondleiding door de bibliotheek en kwamen natuurlijk een kijkje nemen bij de droomdekens. Zij waren zeer onder de indruk.

Heb je katoenen stofjes over en zou je die graag willen schenken aan Stichting de Regenboogboom voor droomdekentjes, stuur dan een email naar droomdekentjes@regenboogboom.nl
Wil je een droomdekentje aanvragen voor een kind, dan kan je naar hetzelfde emailadres een berichtje sturen.

Meerdere mensen vroegen gisteren of ze een droomdeken konden kopen. Dat gaat niet. De droomdekens worden geschonken aan kinderen die het nodig hebben en zo moet het blijven. Het is een veelgestelde vraag, vertelde Inge.

We kunnen op een zinvolle en gezellige middag terugkijken en het allermooiste is toch wel de nieuwe vrijwilligsters die er bijkomen voor het maken van deze zo nodige dekens voor kinderen die ernstig ziek zijn of een handicap hebben of iets naars hebben meegemaakt. Heel fijn dat Inge voor deze informatiemiddag een lange reis wilde ondernemen en daarvoor wil ik haar ook hartelijk danken. Een cadeautje van mijn kant was dan ook zeker op zijn plaats. En tot mijn grote verrassing kwam Inge van haar kant ook met een cadeautje. Later deze week zal ik daar meer over vertellen.

18 gedachten over “Informatiemiddag droomdekens II

 1. Droomdekens; de naam zegt het eigenlijk al.
  Een deken om onder te dromen,
  om onder “weg” te dromen,
  om niet meer te denken “aan”.
  Een deken, die warmte geeft …..
  Speciale warmte omdat ze gemaakt en gegeven werden door mensen die men niet kent en dit toch maar deden!
  Een droomdeken is dan ook een speciale deken, quilt, en heel waardevol.
  En soms kun je niet eens beseffen hoe waardevol.

 2. Oh zo’n goed doel!! Steeds als ik hier wat over lees denk ik zeker….. ja waaarom maak ik geen top voor deze kinderen???
  Moet het echt wel gaan doen. Wat is er nu heerlijker dan onder een quilt even proberen je zorgen te vergeten!!! Een kind moet een zorgeloze jeugd hebben maar jammer genoeg is dat al te vaak niet het geval.
  Mooi verslag!!!

 3. Het is zo’n geweldig mooi initatief en deze vrouwen verdienen een heel grote pluim. Ik was ontroerd door wat ik op de televisie zag gisteren, vooral hun enorme plezier toen de groepsfoto gemaakt was deed me veel, ze maken ze uit de volheid van hun hart.

 4. prachtig ,je weet dit heeft mijn hart gestolen en ik raak er telkens weer heftig ontroerd door. Mooi werk meiden!! eh dames,zo u wilt!

 5. Ja heel mooi werk !!!
  Goed dat ook deze buitenlandse dames dit hebben gezien/hoorden.
  Ook zij handwerken vaak veel en hebben misschien belangstelling.
  Door de uitzending gisteren was ik ontroerd juist door het kleine broertje van een patientje met een droomdekentje. Hij kon het zo mooi verwoorden hoe zijn zusje ‘gelukkiger’ werd wanneer ze onder haar dekentje lag. En minder pijn leek te hebben.

 6. leuk verslag en wat een belangstelling, mooie reclame voor dekentjes ,handwerken en alle aanhang daar bij

 7. Een fantastisch initiatief, ik zag gister op de tv ook de groep vrouwen die er mee bezig is! Wat een dankbare bezigheid! Zo jammer dat ik er niet bij kon zijn in Eindhoven!

 8. Gisteravond een bijeenkomst van VTZ (vrijwilligers terminale zorg) gehad. Daar heb ik de web-log van Berthi door gegeven. Heel in het kort verteld dat er droomdekens te zien zijn op deze site met een link naar regenboogboom. Hoe mooi is het dat zowel mijn werk (roeping) en mijn hobby samen komen. Nu hoop ik dat, de belangstelling ook van deze mensen heb kunnen wekken. Want je moet toch toegeven wat er de laatste dagen te zien is op deze site geef je toch een extra warm gevoel van binnen. Hilda

 9. Een geweldig initiatief waar veel kinderen heel blij mee worden gemaakt. Wat fijn dat er op deze manier weer extra aandacht aan is besteed.

 10. Bedankt Berthi voor deze mooie foto’s en informatie. Ik heb voor het beschikbaar stellen van lapjes al een mail gestuurd.
  Elma

 11. Heel goed dat de droomdekentjes weer eens extra aandacht krijgen .
  Prima uitzending gisteren bij de club van 100 over de droomdekentjes.
  Deze dekentjes brengen warmte :letterlijk en figuurlijk.

 12. Het is heel mooi werk en het geeft heel veel voldoening. Vooral als je een berichtje krijgt dat jouw dekentje aan een kind uitgereikt is en dat soms vergezeld gaat van een foto.Je moet er niet aan denken wat sommige kinderen meemaken en dat je dan een heel klein beetje voor ze kunt betekenen is heel fijn.Wil je meer weten over de groep die op tv was kijk dan op http://www.quiltvirus.nl en lees op het forum over de activiteiten.

 13. Berthi, ook al wil je er misschien helemaal niets mee, ik heb je een award doorgegeven. Ik gaf hem jou omdat je het volkomen waard bent en ook al heb ik je dat al vaker laten weten, ik meen het oprecht.

 14. een heel mooi initiatief. leuk ook om al die quilts samen te zien. de kleuren en de vrolijkheid patten ervan af … en niets overtreft toch iets dat met de hand en speciaal voor jou gemaakt is …

 15. Wat een prachtige droomdekens. Net zo opbeurend als cliniclowns. Bewonderenswaardig dat ze zomaar weggegeven worden. Als men wil helpen kinderen op te beuren in een ziekenhuis denk dan eens aan de Doe een wens stichting voor kinderen met kanker, of de Stichting Opkikker die kinderen die chronisch ziek zijn een leuke dag bezorgen…..en natuurlijk de cliniclowns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *